Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu: İzmir için güzel haber

Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu: İzmir için güzel haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in 2021 yılında dünyanın kültür alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını açıkladı. 2021 yılında yapılacak zirve dünyanın birçok kentinden kültür alanında çalışanları İzmir’de toplayacak. Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu

  • Ege Postası
  • 14.11.2019 - 19:22

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güney Afrika'da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kongresi'nde İzmir için güzel bir karar alındığını duyurdu.

İzmir için müjdeyi sosyal medyadan duyuran, Başkan Soyer, "Güney Afrika’daki Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi'nden İzmir için güzel bir haber çıktı. İzmir'in 2021 yılında dünyanın kültür alanındaki en önemli etkinliklerinden UCLG Dünya Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.İzmir bütün kıstaslardan tam puan alarak Rusya’nın Kazan ve Meksika’nın Merida şehirlerini geride bıraktı ve 2021'de Dünya Kültür Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hak kazandı." ifadelerini kullandı.

Başkan Tunç Soyer’in bizzat katıldığı Güney Afrika’nın Durban şehrinde 11-15 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen UCLG Kongresi’nde İzmir, “Her Yer ve Herkes İçin Kültür” temasıyla başvurduğu süreci başarıyla tamamladı.

İzmir'de düzenlenecek zirve nedeniyle 2021 yılında dünyanın her yerinden kültür alanında çalışan üst düzey katılımcılar İzmir’e gelecek ve şehirde çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenecek. UCLG Kültür Zirvesi’nin bundan önceki üç toplantısı İspanya'nın Bilbao, Kore'nin Jeju ve Arjantin'in Buenos Aires kentlerinde yapılmıştı.

UCLG Kültür Komitesi, sürdürülebilir kalkınmada kültürün rolünü ön plana çıkaran programlar ve politikaların başlatılması ve uygulanmasında, kültür ve sürdürülebilir kalkınma arasındaki ayrılmaz ilişkinin önemini ortaya koymak için çalışıyor. Kentlerin kültürle ilgili başlıklarda kendilerini değerlendirip, geliştirmesini ve uluslararası platformlarda bu bilgilerin yaygınlaştırılmasını amaçlar.

Kültür Zirvesi’nin yapılacağı yer nasıl seçiliyor'

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG), Sürdürülebilir kalkınmanın temel basamaklarından olan kültürü, kültürel çeşitliliği ve turizmi teşvik etmeyi amacıyla, her iki senede bir açık çağrı ile Kültür Zirvesi’nin düzenlenmesi için üyeleri arasında bir yarışma yaparak teklifleri toplar ve bu zirvenin yapılacağı kenti seçer.

UCLG nedir'

UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler), IULA (Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği) ve FMCU-UTO (Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu) 1996’da İstanbul’da düzenlenen Habitat II Konferansı’nda başlayan uzun bir sürecin sonucunda, aralarına METROPOLIS – Dünya Büyükşehirler Birliği’ni de alarak “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı” adı altında birleşmiştir. UCLG yerel yönetim ve kentleri kapsayan dünyadaki en büyük birliklerden biridir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.