Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu! Çiğli Tramvayına onay geldi

Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu! Çiğli Tramvayına onay geldi

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ardından Çiğli Tramvayı da yola çıkıyor. İzmir'de raylı toplu taşımanın önemli ayaklarından biri olan tramvayın Çiğli'ye uzatılması konusunda önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı projesinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurdu. Müjdeli haberin ardından Soyer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a teşekkür etti. Öte yandan projenin Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanmasının ardından inşaat ihalesi ve yapım süreci başlayacak. Başkan Soyer sosyal medyadan duyurdu!

  • Ege Postası
  • 18.02.2020 - 17:39

EGEPOSTASI- İzmir’de raylı toplu taşımanın önemli ayaklarından biri olan tramvayın Çiğli'ye uzatılması konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Çiğli Tramvayı projesi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın nihai onayına sunulmuştu. Uzun süredir beklenen onay haberi bugün geldi.

İzmir Ana Ulaşım Master Planı içinde yer alan Çiğli Tramvay Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Yaklaşık 11 kilometrelik proje Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunulacak. Cumhurbaşkanlığı onayından sonra inşaat ihalesine çıkılacak.

Çiğli tramvayı ile ilgili önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi;

"İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir milletvekili Hamza Dağ'a müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

ÇİĞLİ TRAMVAYI PROJESİ'NİN DETAYLARI

Karşıyaka ve İZBAN’la bağlantı

Çiğli Tramvay Hattı inşaatı yaklaşık 2,5 yılda tamamlanacak. Hat, Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğinde olacak. Hattın İZBAN’la entegrasyonunu sağlamak için çevre yolunun üzerinden geçecek yaklaşık 300 metrelik bağlantı köprüsü de inşa edilecek. Köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak.

Hastaneye, üniversiteye, sanayiye ulaşım

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin önünde tramvay istasyonları olacak. Ayrıca hat Çiğli Ata Sanayi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden (AOSB) de içinden geçecek. Alaybey’den tramvaya binen yurttaşlar, kesintisiz şekilde Çiğli’ye kadar yolculuk edebilecek. Böylelikle araç trafiği hafifleyecek.

14 istasyon olacak

Hat 14 istasyondan oluşacak. Hat genişliği 7,2 metre olacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Projenin ilk etabı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ni kapsayacak. 3 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta dört istasyon bulunacak.

İkinci etap ise Ataşehir Mahallesi’nden başlayacak, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ata Sanayi güzergâhını takip ederek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son bulacak. 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etapta 10 istasyon olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.