Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer ‘kara tablo’ dedi ve o oranları paylaştı

Başkan Soyer ‘kara tablo’ dedi ve o oranları paylaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Haftalık not defterinde” online eğitim sürecinde ihtiyaçları belirlemek amacıyla yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaştı. Soyer’in “kara tablo” olarak nitelendirdiği anket sonuçlarına göre;  İzmir’de 216 bin çocuğun sabit interneti, 195 bin çocuğun ise bilgisayar ve tableti bulunmuyor.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 10:42

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şeffaf belediyecilik anlayışıyla her hafta başında İzmirlilerle paylaştığı “Haftalık not defterini” yayınlandı. Soyer, defterinde, online eğitim sürecinde ihtiyaçları belirlemek amacıyla yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla öğrencilerimizin bir bölümü okullara döndüğünü söyleyen Soyer, okula gidenlerin endişeli, gidemeyenlerin ise üzgün olduğunu belirtti. Bazı öğrencilerin de uzaktan eğitime devam edeceğini ifade eden Soyer, “Online eğitim sürecinde ihtiyaçları belirlemek amacıyla bir araştırma şirketine yaptırdığımız anketin sonuçları ne yazık ki hiç de iç açıcı değil. Araştırmaya göre İzmir’de çocuklu hanelerin yüzde 23.4’ünde sabit internet yok. Bu oran İzmir’de yaklaşık 216 bin çocuğa denk düşüyor. Araştırma sonuçlarına göre; İzmir’de televizyon, bilgisayar, tablet ve akıllı telefondan hiçbirine sahip olmayan hanelerdeki çocuk sayısı ise 3 bin 468. Çocuklu hanelerin yüzde 26’sında bilgisayar ve tablet bulunmuyor. Bu oran 150 bin haneyi ve 195 bin çocuğu işaret ediyor. Yüzde 2 hata payıyla ortaya konan bu rakamlar İzmir gibi bir kent için asla kabul edilemez. Çocuklarımızı eğitmezsek geleceğimizi kaybediyoruz. Bu kara tabloyu değiştirmek bir yerel yönetimin gücünü elbette çok çok aşıyor. Ama yılmıyoruz” dedi.

Okullarda gerekli olan tüm hijyen çalışmalarını yaptıklarını belirten Başkan Soyer, “İnterneti olmayan 20 bin öğrenciye aylık 4 gb internet paketi ve EBA erişim noktalarıyla eğitimi desteklemeye devam ediyoruz. 3 bin tablet dağıtacağımızı açıklaıdğım basın toplantıısndan bugüne kadar tablet isteğinde bulunanların sayısı 100 bine ulaştı. Şimdi öncelikle elimizdeki listelerden desteğe en çok ihtiyaç duyan 3 bin çocuğumuzu belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Belediyenin olanaklarının ihtiyaçların çok altında olduğunu söyleyen Soyer, “Yeni veya ikinci el tablet, bilgisayar, laptop bağış kampanyası başlattık. ‘Biz İzmir’ web sitesindeki ‘eğitim desteği’ sekmesinden sistreme katılanların bağışlarını da ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracağız. Biz çocuklarımızın yanındayız. Siz de maddi desteğinizle öğrencilerimizi, moral desteğinizle bizleri yalnız bıramayın” diyerek İzmirlileri desteğe çağırdı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.