Dolar 32,4815
%0.1
Euro 34,8530
%0.38
Altın 2.480,790
%0.75
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer ilçe başkanlarından ne isted? Onlara ne söz verdi'

Başkan Soyer ilçe başkanlarından ne isted? Onlara ne söz verdi'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün CHP’li ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Gündem beklendiği gibi istihdam konusu oldu. Başkan Soyer, ilçe başkanlarına bu konuda daha hassas davranacağı sözü verdi. Öte yandan Başkan Soyer ilçe başkanlarına "iktidar yolunda birbirimize sahip çıkalım" dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2020 - 18:21

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı iki gün üst üste iki önemli zirveye ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in dün il yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelirken bugün de ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı.

Toplantı il binasında saat 15.30’da başladı. 

Yaklaşık iki saat süren toplantının ana gündem maddesi beklendiği gibi istihdam konusu oldu.

Geçtiğimiz hafta İl Başkanı Yücel'in ilçe başkanlarıyla toplantısında Büyükşehir şirketlerine işçi alımları konusu görüşülmüş ve ilçe başkanları istihdam konusunda zor durumda olduklarını dile getirerek,  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitem etmişlerdi.

İlçe başkanlarının sitemi üzerine İl Başkanı Deniz Yücel, toplantı düzenleyerek iki tarafı buluşturdu.

Toplantıda Soyer ve Yücel, ilçe başkanlarını tek tek dinlediği ifade edilirken, toplantının verimli geçtiği ve beklentileri karşıladığı iletildi.

 

NELER KONUŞULDU'

İstihdam konusuyla ilgili olarak ilçe başkanlarının özellikle istihdam eleştirilerini tek tek yanıtlayan Soyer, istihdam konusunda daha hassas davranma sözü verdiği öğrenildi. Soyer’in istihdam konusunda bunun için sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini söylediği de belirtildi.

Soyer’in her ilçe başkanının benzer konuyu öne sürmesi üzerine “Bu konuda haklısınız. Konuyu biliyorum. Daha hassa davrancağız. Farklı bir şekilde değerlendireceğiz. O sebele istihdam konusuyla daha fazla oyalanmayalım, bu konuda ben elimden gelen düzeltmeleri ve çalışmaları yapacağım” dediği belirtildi.

Soyer’in bu sözleri üzerine ilçe başkanlarının beklentilerinin şimdilik karşılandığı iletildi. Ancak Soyer’in istihdam konusundaki tutumunun ne olacağının süreç içinde belli olacağı da vurgulandı.

İki başkanın CHP İzmir’in birlik beraberlik içinde görülmesi gerektiğini sık sık hatırlattığı toplantıda. Soyer ilçe başkanlarının her istediğini olumlu karşıladığı öğrenildi.

İlçe başkanlarının ilçleriyle ilgili sıkıntılarını dile getirdiği ve Soyer’in ilçe ilçe çalışma yapıldığını ve pandemi sonrası daha çok ilgilenileceğini söylediği öğrenildi.

Başkan Soyer’in “Birbirimize sahip çıkalım, sahip çıkmaya devam edelim. Çünkü iktidara giden yolda bizi yoldan çıkartmak için bir sürü taşlar olacak. Ama biz birimize sahip çıkarsak kimse bizi iktidar yolundan çıkaramaz” dediği ileri sürüldü.

Zaman zaman kara propagandaya maruz kalan Soyer’in bunu sitem için söylemediği ifade edilirken, örgütten Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip çıkmasını istediği öne sürüldü.

Öte yandan ilçe başkanlarının Tunç Soyer ile birebir görüşmelerinde hiçbir sorun yaşanmadığı, ancak taleplerini Tunç Soyer’e iletmede Soyer’in ekibiyle sorunlar yaşandığı aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.