Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den saldırıya kınama, sağduyu ve demokrasi vurgusu

Başkan Soyer’den saldırıya kınama, sağduyu ve demokrasi vurgusu

CHP Liderine yönelik saldırıyı kınayan bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Biz bu topraklarda birbirimizle barışmanın, birbirimizi ötekileştirmeden, bir arada yaşamanın yolunu bulmak zorundayız. Aksi takdirde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler bizi daha da zorlayacak. Demokrasiden başka çaremiz yok. Demokrasiyi sonuna kadar savunmak zorundayız” mesajını verdi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 00:11

EGEPOSTASI-TV 35 Ana Haber Bülteni’ne katılarak partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin ve Türk halkının demokrasiden ve bir arada yaşamaktan başka şansı olmadığını söyledi.

DEMOKRASİ KAHRAMANI OLMAK BÖYLE BİRŞEY HERHALDE

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her şeye karşın demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasi düşmanlarına karşı demokrasiyi savunmaktan başka çare olmadığının altını çizdi.

TELEFONDA KONUŞTUM, MORALİ YERİNDEYDİ

Başkan Soyer, Kılıçdaroğlu ile telefonda da konuştuğunu kaydederek, “Genel başkanımız bir demokrasi kahramanı ve öyle olduğu için de demokrasi düşmanlarının hedefi oluyor. Artvin Şavşat’ta PKK’lıların saldırısına maruz kalmıştı, şimdi yobazların saldırısına maruz kalıyor. Demokrasi kahramanı olmak böyle bir şey herhalde. Ne kadar demokrasi düşmanı varsa yok etmek için zarar vermek için uğraşıyor. Ancak genel başkanımız demokrasinin kök salması için mücadeleye devam edecek. Saldırından sonra da kendisiyle telefonda konuştum. Morali yerindeydi. Mansur Bey ile beraberdi. Asla yılmadığını ve yılmayacağını çok net olarak söyleyebilirim. Genel başkanımız tüm bu vakaları atlattı, atlatacak inşallah” dedi.

DEMOKRASİDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK, DEMOKRASİYİ SONUNA KADAR SAVUNMALIYIZ

Türkiye’nin ve Türk halkının kavga-öfke-nefret dilinden bıktığını dile getiren Başkan Soyer, demokrasi ve birlikte yaşama vurgusu yaparak, “Artık Türk Milleti demokrasiden uzaklaşmaktan, bu kavga ve öfke dilinin kullanılmasından bıktı, yoruldu. Demokrasinin derde derman olacağını anladı. Seçim sonuçları da bunun göstergesidir zaten. Bundan sonra demokrasinin mümkün olduğunu ve asıl ihtiyacımızın demokrasi olduğunu söyledik. Genel başkanımız da aynı şeyi söylüyor. Biz bu topraklarda birbirimizle barışmanın, birbirimizi ötekileştirmeden bir arada yaşamanın yolunu bulmak zorundayız. Aksi takdirde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler bizi daha da zorlayacak. Demokrasiden başka çaremiz yok. Demokrasiyi sonuna kadar savunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.