Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den sağlıkçılara müjde: O süre uzatıldı

Başkan Soyer’den sağlıkçılara müjde: O süre uzatıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’deki sağlık çalışanlarının faydalandığı “ücretsiz toplu ulaşım” uygulamasının süresinin üç ay daha uzatıldığını duyurdu. Sağlık çalışanları, 31 Mart 2021 tarihine kadar toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmaya devam edecek.

  • Ege Postası
  • 30.12.2020 - 15:22

EGEPOSTASI- Koronavirüsle mücadelede en çok yıpranan kesimlerden biri de sağlık çalışanları oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mart ayında sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabileceğini duyurmuşlardı. Ağustos ayında sağlık çalışanları için hayata geçirilen ücretsiz toplu ulaşım uygulamasının süresi uzatılmıştı.

İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu sürenin 3 ay daha uzatıldığını duyurdu. İzmir'deki sağlık çalışanları 31 Mart 2021 tarihine kadar toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabilecekler.

Başkan Soyer, konuyla ilgili şu açıklama yaptı; “Pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarımız için “ücretsiz toplu ulaşım” uygulamamızı 31 Mart 2021’e kadar uzattık. Geçen yıl yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı her sağlık çalışanımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum.”

 

VALİLİK’TEN HATIRLATMA

Öte yandan koronavirüs salgınıyla birlikte toplu taşıma araçlarına binişlerde de HES kodu sorgulanmasına ve İzmir’deki toplu taşıma kartı İzmirim Kart’ların HES kodlarıyla entegre edilmesine karar verilmişti.

İzmir Valiliği, entegrasyon için son tarihin 11 Ocak 2021 olduğunu yaptığı duyuruyla hatırlattı. Valilik’ten yapılan açıklamada sağlık çalışanlaırnın bu uygulamadan muaf tutulacağı bildirildi.

Açıklamada, ayruca HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik seyahat kartları ile binişlere 11.01.2021 tarihinden sonra izin verilmeyeceği de aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.