Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den 'normalleşme' uyarısı: Yeniden en başa dönmeyelim!

Başkan Soyer'den 'normalleşme' uyarısı: Yeniden en başa dönmeyelim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüsle mücadele sürerken, vaka sayılarında artışlar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Soyer, "Sevgili İzmirliler neredeyse 4 aydır koronavirüs gündemiyle boğuşuyoruz. Hepimiz içimizi ferahlatacak güzel haberlere hasret kaldık. Ama hep birlikte yaşadık, gördük ki; biraz rahatlama biraz boş vermişlik, düşüşe geçen vaka sayılarını yeniden tırmandırmaya başladı. Biraz daha sabır biraz daha dikkat lütfen. Aydınlığa çıkmaya bu kadar yaklaşmışken, yeniden en başa dönmeyelim" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2020 - 09:03

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, sosyal medyadan "Bir süredir koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Normalleşme süreciyle birlikte gelen rahatlama, vaka sayılarında artışa neden oluyor. Bizler üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Lütfen sizler de uyarıları dikkate alarak kendinizi korumaya devam edin" dedi.

Başkan Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Sevgili İzmirliler neredeyse 4 aydır koronavirüs gündemiyle boğuşuyoruz. Hepimiz içimizi ferahlatacak güzel haberlere hasret kaldık. Ama hep birlikte yaşadık, gördük ki; biraz rahatlama biraz boş vermişlik, düşüşe geçen vaka sayılarını yeniden tırmandırmaya başladı. Biraz daha sabır biraz daha dikkat lütfen. Aydınlığa çıkmaya bu kadar yaklaşmışken, yeniden en başa dönmeyelim. Çünkü tehlike henüz geçmedi. İçinde bulunduğumuz süreç, koruyucu önlemleri sağlamak şartıyla öncelikle ekonomik yaşamı normale döndürmeyi hedefleyen adım adım ilerlemesi gereken bir süreçtir. Hastanelerinin yoğun bakımlarının yeniden ağzına kadar dolmasını istemiyoruz. Kısıtlama günleri, sokağa çıkma yasakalrı yeniden gündeme gelmemeli. Doğrusunu söylemek gerekirse ülke olarak ekonomik ve sosyal açıdan böyle bir bedeli ödeyecek gücümüz artık kalmadı. Biz belediye olarak toplu ulaşım araçlarında, halkın yoğun bulunduğu yerlerde sürekli dezenfeksiyon ve denetim yaparak önlem alıyoruz. Ama yurttaşlarımıza da bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Bu yüzden lütfen başkalarıyla paylaştığımız tüm mekanlarda maske takmayı ihmal etmeyelim. Sosyal mesafe kuralını asla aklımızdan çıkartmayalım.. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım. Dokunduğumuz her yerde virüs ihtimalini göz önünde bulundurarak, ellerimizi sık sık yıkamayı unutmayalım. Milletçe sarılmayı kucaklaşmayı çok seviyoruz.  Ama gelin bir süre daha birbirimize olan sevgi ve muhabbetimizi uzaktan selamlaşarak gösterelim. Her şey sizin ellerinizde. Kendinizi, sevdiklerinizi, hayatınızdaki düzen ve huzuru korumak için önlemleri lütfen titizlikle uygulayın."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.