Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den kooperatifçilik vurgusu ve Köy-Koop’a destek müjdesi!

Başkan Soyer’den kooperatifçilik vurgusu ve Köy-Koop’a destek müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, eşi Neptün Soyer'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Köy-Koop bünyesinde faaliyet gösteren 104 kooperatifin büyük küçük demeden destekleneceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 29.05.2020 - 09:46

EGEPOSTASI – Pandemi süreci başladığından bu yana ‘Başkan Günlüğü’ paylaşımlarıyla İzmirliler’e gün be gün Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerin aktaran Başkan Soyer’den bugün kooperatifçiliğin önemi ve destek müjdesi geldi.

104 KOOPERATİFE DESTEK MÜJDESİ
Kent merkezine nasıl hizmet veriyorsak 19 ilçeye de aynı hizmeti vereceğiz diyen Soyer dün gerçekleşen 90. İEKK toplantısında konuşulanları şöyle aktardı: “İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 90. Toplantısını yaptı. Konumuz tarım ve kooperatifçilik oldu. Çevrimiçi toplantıda kooperatif ve tarım önderlerinin çok faydalandığımız önerilerini dinledik. Yeri gelmişken bu konudaki görüşlerimi de paylaşmak isterim. Kooperatif örgütlenmesi insanlığın yarattı en mükemmel örgütlenme biçimidir. O nedenle kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz. ‘Başka bir tarım’ kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün olacak. Her kooperatifin büyümesi gelişmesi için, yani ortak aklı ve ortak faydayı büyütmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy-Koop bünyesindeki 104 kooperatife de büyük küçük demeden destek verecek. Tarımda dört ilkemiz var. Yerli tohuma sahip çıkmak, Tarımsal ürünü mutlaka işlemek ve katma değerini arttırmak. Kooperatifleşmek. Teknoloji ve bilimi kullanarak içerde ve dışarıda güçle bir şekilde pazarlamak. Paylaşmayı bileceğiz ve doğaya saygılı eğitim yapacağız. Tohum serperken söylenen ‘Kurda, kuşa, aşa’ sözünü aklımızdan çıkartmayacağız. Doğaya saygılı, sürdürülebilir bir tarımla yola devam edeceğiz” diye konuştu.
 



Karşıyaka’nın Sancaklı köyünde arılı ve arısız kovan dağıtımı yaptığını belirten Soyer, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak vatandaşları önlem almaya çağırdı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.