Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den İzmirlilere müjde! İzmir mozzarellası üretilecek...

Başkan Soyer'den İzmirlilere müjde! İzmir mozzarellası üretilecek...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir radyo yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. İtalya’nın ünlü mozzarella peynirinin bir benzeri olan İzmir mozzarellasını üretileceğini duyuran Soyer, “Manda çiftlikleri kuracağız. Üreticiye küçük baştan sonra manda dağıtacağız. Mandıra kurcağız. İzmir’in mozzerallasını dünyaya tanıtacağız” dedi. Soyer, Homeros ismiyle büyük bir festival düzenleyeceklerini açıkladı. Ayrıca hoş geldin bebek paketinin içine 7 ayrı kitap koyacaklarını belirtti. Başkan Soyer'den 'İtalya' örneği...

  • Ege Postası
  • 11.09.2019 - 11:15

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir radyo yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, İtalya’nın ünlü mozzarella peynirinin bir benzernin İzmir mozzarellasını üretileceğini ifade etti. Başkan Soyer, Üreticiyi desteklemeye devam ediyoruz. Yenilik yapacağız. Manda dağıtmaya başlayacağız. Manda bu coğrafyadan gitmiş İtalya’ya. İtalyan Mozzerallası diye bir şey var. Biz İzmir Mozzerallasını çıkacağız. Manda bu coğrafyanın hayvanı. Nasıl olur da elimizden çıkarırız anlamak mümkün değil. Manda çiftliği kuracağız. Manda dağıtmaya başlayacağız. 3 ayrı noktada manda çiftliği kuracağız. Ayrıca Mandıra kuracağız ve İzmir mozzerellasını dünyaya tanıtacağız”

HOMEROS FESTİVALİ DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Soyer, Homeros Festivali yapılacağını dile getirirken, “Homeros Festivali düşünüyoruz. Dev bir Homeros heykeli ile İzmir’i buluşturacağız. Kentin kimliği bundan daha büyük zenginlik olabilir m? Bu şehrin ismi amazon kraliçesinden geliyor. Daha ne ister bir şehi? Bir tarafta Bergama bir tarafta Efes…Teos…Olağanüstü. Bunun üzerine bir şey koyuyoruz. Yapmazsak hikayeyi ıskalayıp gidiyorsunuz. Biz bunu yapmazsak ya cahillik ya da hainlik yapmış oluruz” dedi.

"KADİFEKALE'YE TURİSTLER GELECEK"

Kadifekale’ye turistlerin gideceğini belirten Başkan Soyer, “Ben çocukken annem-babam Kadifekale’ye götürürdü. Turist otobüslerini görürdük. ‘Onlarla İngilizce konuş’ derlerdi. Gerçekten Kadifekale turist otobüslerle doluydu. Küllerinden doğacak bir şehir derken bunu kast ediyorum. Kadifakele bu kentin sembolüydü. Oranını kadınları kooperatif kurdu. Markalar yaratıyor. Ambalajlar buluyorlar. Ciddi para kazanmaya başladılar. İzmirlileri oraya taşıyoruz. İlk defa oraya çıkmış İzmirliler var. İnsanları oraya daha çok götüreceğiz. Yurt içinden dışından gelen yabancıları İzmir’in güzelliği ile tanıştıracağız” diye konuştu.

BENİ BOZACAK KOLTUK YOK

Görev yaptığı sürece kendisinde değişime sebep olacak koltuğun olmadığını ifade eden Başkan Soyer,  “Halkın dokunulmaya onlarında bize dokunmasına çok ihtiyaç var. Sağlıklı kararları ancak böyle alabiliriz. Onların basiretine çok güveniyorum. İnsanı bozan koltuğun büyüklüğü ya da küçüklüğü değil. Apartman yönetici bozuksa o koltuk bile bozulur. ‘Sen bozulabilirsin’ diyorlar. Mesele hangi koltuğa oturduğu değil oturduğu koltukta tok olduğundur. Beni bozacak bir koltuk yok” dedi.

1 MİLYON ÇOCUĞA KİTAP PROJEMİZ VAR

Başkan Soyer kitap projesini de açıkladı. Soyer, “1 milyon çocuğa kitap projemiz var. Hoş geldin bebek paketimize 7 tane kitap koyuyoruz. İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar sevdiğim bir şehirde yaşıyorum, üzerine maaş veriyorlar, seviyorlar. Daha ne isteyeyim'” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.