Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den İnciraltı yorumu: Hukukun yanındayız

Başkan Soyer’den İnciraltı yorumu: Hukukun yanındayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in tartışmalı konusu İnciraltı ile ilgili konuştu. İl Toprak Koruma Kurulu’nun imara uygundur kararı verdiği arsa hakkında mahkemenin durdurma kararı olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, “Burası bir hukuk devleti. Biz her zaman hukukun yanındayız. Bekleyip göreceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2020 - 14:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in EXPO süreçlerinde sürekli gündeme gelen, yerel ve genel iktidarın planlamasıyla ilgili sözler verdiği İnciraltı’ndaki arazi sorunu geçtiğimiz haftalarda yeniden kent gündemine oturmuştu. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Ferdan Çiftçi zamanında kararın durdurulması için açılan dava mahkeme, alan için “Tarım arazisidir” diyerek çalışmaların durdurulması kararı vermişti.

Ancak geçtiğimiz haftalarda Çevre Şehircilik Bakanlığı’ bürokratları alanda yaptığı incelemeler sonucunca İl toprak Koruma Kurulu mahkeme kararını tanımayarak alanın plana açılması yönünde onay kararı vermişti.

Bürokratların yaptığı incelemeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın çağırılmaması ise tepki toplamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından ardından İnciraltı tartışmaları İzmir’de AK Parti CHP arasındaki ipleri yeniden gerdi.

Konuya ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bahsi geçen arazinin önemli bir alan olduğunu belirterek, hukukun yanında olduklarını söyledi.

Başkan Soyer, “İnciraltı’ndaki arazi önemli bir alan. Mahkemeden çalışmaların durdurulması yönünde bir karar çıkmış zaten. Burası bir hukuk devleti. Biz hukukun gereklerinin yanındayız ve hukukun yanında duracağız. Süreç bize neler gösterecek bekleyip göreceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.