Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den Go-Kart direnişine destek: İzin vermeyeceğiz

Başkan Soyer’den Go-Kart direnişine destek: İzin vermeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Yelki Mahallesi'nde tarım alanı üzerine kurulmak istenen Go-Kart pistine karşı eylemlerini sürdüren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bölge halkı ve çevrecileri ziyaret etti. Soyer, “Burası tarım arazisi olarak Güzelbahçe’de varlığını korumaya devam edecek. Elimizden ne geliyorsa yapacağız, omuz omuza sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2020 - 12:54

Yaşanan krizden dolayı konuyla ilgili inceleme için Güzelbahçe’ye giden Tunç Soyer Başkan Mustafa İnce'den bilgi aldı. Go-Kart Pistine karşı yapılan doğa nöbeti alanından pist alanına kadar yürüyen başkanlar Go-Kart Pisti önünde basın açıklaması yaptı.

‘İzin vermeyeceğiz’

Halkın iradesine, doğayla yaşadığımız uyuma aykırı hareket edenler, rantsal ve ticari girişimler sonunda duvara toslayacak diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hiçbir yerinde bu duruma izin vermeyiz. İçinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının olduğu araziye marjinal tarım arazisi demek haksızlık. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar direneceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Sonunda hak ettiği gibi tarım arazisi olarak kalacak. Bizim asli görevimiz korumaktır. Güzelbahçe’nin güzel insanları bu duyarlılığı gösteriyor. Sonuna kadar omuz omuza direneceğiz. Önder olan, halkın hakkını savunan Güzelbahçe Belediye Başkanımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Yeni dava açacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuçta bizler seçilmiş belediye başkaları olarak bizim irademize karşı hareket edenlere karşı ciddi bir izin vermeyeceğiz. Hukuku yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

“Ben buradayım beni makamda aramasınlar”

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyemiz Sayın Rıfat Nalbantoğlu’nun buraya doğa severlere ve Güzelbahçelilere gelmeleri güç verdi. Dün de milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bizimleydi. Destekleri bizler için çok değerli. Bu makinalar buradan kalkmadığı sürece kimse beni makam odamda aramasın benim makam odam artık asırlık zeytinliklerin olduğu bu alandır. Tüm Güzelbahçelileri desteğe bekliyorum” diye konuştu. 

Go-Kart pisti yapılmak istenen alana giden yolun geçtiği arsayı kiralayan ve inşaat kamyonlarının geçişini engellemek için yolu araçlarla kapatan Başkan Mustafa İnce, “Vatandaşlık hakkımı kullanarak bu araziyi kiraladım. Bu araziden Türkiye’nin tüm vatandaşları geçebilir. Sadece Go-Kart pisti yapmak isteyenler geçemez” dedi.

Alanda bulunan halk ellerindeki pankartlarla başkanlara destek oldu, 'Doğaya asfalta hayır', 'Birleşe birleşe kazanacağız' slopaganları atarak Go-Kart’ı ıslıklarla protesto etti.

“Tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz”

Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Harput ise “Bulunduğumuz yer yüzlerce yıllık zeytin ağaçları, kuş türleriyle o kadar özel bir bölge ki buradaki her türlü yapılaşmaya karşıyız. Sonuna kadar bu bölgeyi savunacağız. 24 saat nöbetteyiz. Tüm İzmirlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Güzelbahçeli yurttaş Didem Serçin de tarım alanlarının yok olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek, doğa için nöbette olduklarını vurguladı. Serçin “Tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz. Tunç Soyer’in bugün burada olması çok önemliydi. Onun doğaseverliğini biliyoruz, sesimizi duyuracağını da biliyoruz” dedi.

Alanda nöbette olan Deniz Bajin ise Go-Kart pistine karşı üç yıldır eylemlerini sürdürdüklerini, buna rağmen pistin yapılması konusundaki ısrarın sürdüğünü vurguladı. Bajin, “Burası verimli bir tarım arazisi. O toprağa asfalt döküldükten sonra o topraktan artık verim alınamayacak. Dün burada mühür söküldü ve jandarma içeri girdi. Sivil vatandaş olarak can güvenliğimiz yoktu. Yoldan yürümemize bile izin vermediler. Sivil halka bu şiddeti göstermelerini anlamıyorum. Biz direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Alana İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Güzelbahçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Çam da gitti. Çadırlı nöbet alanında “Alma doğanın ahını çıkar aheste aheste”, “Piste inat yaşasın hayat”, “Garip kuşun yuvasını Go-kart pisti bozar”, “Motor değil kuş sesi. Egzoz değil çiçek kokusu” yazılı dövizler dikkat çekti.
 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.