Dolar 32,5242
%0.24
Euro 34,8433
%0.35
Altın 2.487,960
%1.04
Bist-100 9.536,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den 'gelir' çıkışı: Belediyenin kaybı 200 milyon lirayı buldu

Başkan Soyer'den 'gelir' çıkışı: Belediyenin kaybı 200 milyon lirayı buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanın Günlüğü paylaşımında bugün salgın sürecinde belediyelerin gelir kayıpları ile ilgili bilgiler verdi. Soyer, ulaşım gelirlerinin yüzde 85, su gelirlerinin yüzde 55 oranında azalarak belediyenin gelir kaybı toplamının 200 milyon lirayı bulduğunu açıkladı. Zor tabloya rağmen yatırımları durdurmadıklarının vurgulayan Başkan Soyer, “Bugün Foça’nın üçüncü biyolojik arıtma tesisini hizmete açıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2020 - 11:36

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, küresel Koronavirüs salgını sonrası başlattığı ‘Başkanın Günlüğü’ dizisindeki paylaşımında bugün, salgın süresince belediyelerin kayıpları ile ilgili bilgiler aktardı.

Soyer, Başkanın Günlüğü'ne şunları yazdı;

“Salgının hayatın olağan akışını durdurduğu aylarda aldığımız çok sıkı önlemlerle ve kriz yönetimiyle İzmir’de başarılı bir sınav verdik. Bu süreçte ulaşım gelirleri yüzde 85, su gelirleri yüzde 55 oranında azaldı. Gelir kayıplarının toplamı 200 milyon lirayı buldu. Ancak bu zor tabloya rağmen yatırımları durdurmadık ve pandemi sürecinde 1.1 milyar liralık yatırıma imza attık.

Bu emeklerimizin ve çalışmalarımızın karşılığını veren ve takdirlerini esirgemeyen kadir bilir İzmirlilere çok teşekkür ediyorum. Emin olun, çalışma güç ve enerjisini sizlerden alıyoruz.

Dün beni ve çalışma arkadaşlarımı mutlu eden iki ziyaret vardı. Bayındır Ziraat Odası ve üreticilerinin çiçeklerle geldiği teşekkür ziyareti bizi çok mutlu etti.

Türk-İş’e bağlı Sağlık İşçileri Sendikası yöneticileri de bu süreçte sağlıkçılara verdiğimiz destek için ayrıca teşekküre geldi.

Oysa sofralarımızı donatan üreticilerimizle bu süreçte hayatlarını ortaya koyan sağlıkçılarımıza ne yapsak az. Asıl biz onlara minnettarız.

Bugün, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Foça’nın üçüncü biyolojik arıtma tesisini hizmete açıyoruz.

Hepinize temiz bir çevrede, sağlıklı bir yaşam diliyorum”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.