Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den flaş yangın açıklaması: 500 değil 5 bin hektardan fazla

Başkan Soyer’den flaş yangın açıklaması: 500 değil 5 bin hektardan fazla

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim döneminde vaatleri arasında yer alan Arama Konferansında geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın felaketiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Başkan Soyer, yanan alanın 500 hektar değil 5 bin hektar olduğunu dile getirdi. Başkan Soyer’den flaş yangın açıklaması

  • Ege Postası
  • 22.08.2019 - 19:35

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim döneminde vaatleri arasında yer alan “Arama Konferansında geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın felaketiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Başkan Soyer, yanan alanın 500 hektar değil 5 bin hektardan fazla olduğunu dile getirirken, “Bir büyük orman yangını felaket yaşadık. Bu felaket belki de İzmir’in en büyük yangınlarından birisi. 500 hektar olarak ifade edildi fakat 5 bin hektarın üzerinde bir alanın yanmış olduğunu gösteriyor. İzmir tarihindeki yangınlara baktığımızda bu yangın İzmir tarihinin en büyük yangınıydı. İzmir ciğerlerini kaybetti. Ege Orman Vakfı kampanya başlattı. Mesele sadece fidan dikmekten ibaret değil. Mesele dikilecek ağacın türünden, korunmasına bu kentin yaşayan insanlarının ağaçlara saihp çıkma kültürüne akdar adım atılması gereken bir hikaye aslında. Birkaç gün önce fikirlerinizi bizimle paylaşmanı istedik, çok fikir ve öneri geldi. İzmirli olağanüstü bir heyecanla katkı vermek istiyor” ifadelerini kullandı.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Başkan Soyer, 30 Ağustos günü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanacağını belirtirken, “Biz 30 Ağustos günü büyük zafer gününde yanan alanda İzmirlilerle bir yangın buluşması yapacağız. Bize yazılı olarak gelen mesajlar dışında, sözlü olarak fikirlerini ifade etmelerini istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olrak olağanüstü bir meclis toplantısı yapacağız. Hem gelen önerileri hem de bizim önerilerimizi mecliste kararını alacağız ve Valiliğe götüreceğiz. Meclis İzmir’in en büyük karar alma organıdır, büyük bir seferberliği ve kampanyayı başlatacağız. Bu büyükfelaketi bir fırsata dönüştererek kalıcı, sürdürülebilir kararlar almak istiyoruz. 30 Ağustos’u iple çekiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.