Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den Çeşme planları açıklaması!

Başkan Soyer'den Çeşme planları açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tunç Soyer Başkanlığında gerçekleşti. Sakin geçen toplantıda Başkan Soyer 8 Mart mesajı olarak Zübeyde Ana'ya teşekkür etti. Soyer ayrıca Büyükşehir Meclisi öncesi görüştüğü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Çeşme Planları için ortak çalışma iradesinden memnun olduğunu belirtti. Büyükşehir'de sakin meclis

  • Ege Postası
  • 09.03.2020 - 20:14

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Meclis oturumu başlamadan önce İdlib'te şehit düşen askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Kentsel dönüşüm mevzuatı hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin hem kentsel dönüşüm mevzuatı hem de Büyükşehir'in uygulamaları ile stratejik plandaki kentsel dönüşüm eylem planı hakkında bilgiler verdi. 

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinde; MHP ve AK Parti'nin ortak verdiği Şehit Polis Fethi Sekin'in adının bir feribota verilmesi önergesinin düşürülmesi hakkındaki önerge hakkında söze alan MHP'li Selahattin Şahin "Biz önergeyi verdiğimiz de Fethi Sekin'in adı ankette yoktu. Biz ankete koyulsun diye önerge vermedik. Adı direk verilsin diye önerge verdik. Arabalı vapurumuza kahramanımız Fethi Sekin'in adı verilmesinden memnunuz" diye konuştu. 

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç "Önerge konusuz kaldığı için böyle bir rapor hazırladık. Ankete gerek kalmadan Fethi Sekin adı verilmiştir" dedi. 

Başkan Soyer'de 'Allah rahmet eylesin. İyi ki adı vapurumuza verildi. İyi ki önerge de verildi" dedi.

'BU SALON TAMAM ARTIK'

Gündem dışı konuşmalar sırasında mikrofonlarda yaşanan temassızlık bir süre giderelemeyince Başkan Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe'ye itafen 'Buğra Bey bu salon artık tamam. Ellerinizden öper' dedi.

'HEM AVUKAT HEM SAVCI OLUNUYOR'

Çiğli'deki bazı imar değişikliklerinin komisyonda reddedilmesi ve meclis gündemine gelmesi sonrasında konuşan AK Partili Hüsnü Boztepe, “Biz Çiğli’de kararları genelde oy birliği ile alıyoruz. Burada oy birliği ile ret gördük ve üzüldük. Bazı ilçelerde ret görmüyoruz ama bazı ilçelerde imarla ilgili maddedeler reddediliyor. İlçelerde imar komisyonunda yer alanlar yıllarca Büyükşehir meclisinde yer almıyordu. Çünkü böyle olunca hem avukat hem savcı olunuyor” açıklamasında bulundu. 

SOYER: HUSUMET, KEYFİYET OLMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İlçe belediye başkanımızla görüştük. İletişimsizlik var sanıyorum. Öyle bir husumet, reddetmek, keyfiyet olmaz” dedi.  

BAŞKANIMIZI KOMİSYONA BEKLİYORUZ

Komisyon Başkanı CHP'li Meclis Üyesi Ufuk Yörük ise, “Komisyona atfen avukat, savcısı ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz. İlçelerin kritik gördüğü noktalarda tek tek ilgilileri arayamayız. Lütfen ilçeler önemli gördükleri hususları öğrenmek için arasınlar. Belediye başkanımızı komisyona bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  
Boztepe muhalefet şerhi koydu ve önerge komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

ÇEŞME VE ZÜBEYDE ANA MESAJI

8 Mart konuşmaları sonrası son sözü kendine veren Başkan Soyer "Turizm bakanımız Çeşme Planlarıyla ilgili davet etti bilgilendirdi. Tabiki kaygı duyduğumuz hususlar olduğunu da ilettik. Memnuniyetini de ilettik. Planlar henüz tamamlanmamış olduğu için bürokratlarımız ortak çalışacaklar. Sayın bakanımızın bu iradesinin önemli olduğunu düşünüyorum ortak çalışacağımız için memnunum. 8 Mart konuşmaları oldu. Zübeyde Anamızı rahmetle anıyorum. Mustafa Kemalimizi bize bahşettiği için" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.