Dolar 32,6130
%0.43
Euro 34,6770
%-0.16
Altın 2.524,880
%1.63
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den çarpıcı açıklamalar... 'Başarılı olmak zorundayım'

Başkan Soyer'den çarpıcı açıklamalar... 'Başarılı olmak zorundayım'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, TV100’de yayınlanan Okan Bayülgen’in sunduğu Uykusuzlar Kulübü programına katıldı . Başkan Soyer'den çarpıcı açıklamalar..

  • Ege Postası
  • 27.10.2019 - 10:55

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Bayülgen’den gelen sorulara cevaplar verirken İzmir yerelinde de flaş açıklamalar yaptı.

'BEN HALA KÖRKÜTÜK AŞIĞIM'
Eşi Neptün Soyer’in kendisinin en sıkı muhalifi olduğunu ifade eden Başkan Soyer, ilişki özelinde anlamlı açıklamalara imza attı. Ankara’da tiyatro ile ilgilenirken tanıştığı eşi Neptün Soyer için, “30 yıl doldu ve ben hala körkütük aşığım” diyen Soyer, Bayülgen’in, “Emin misiniz'” şeklindeki esprili sorusu karşısında, “Eminim. Son kararım” dedi.

İZMİR’DE 1 MİLYON TİYATRO İZLEYİCİSİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ
İzmir projeleri özelinde açıklamalar yapan Soyer, tiyatroya ayrı bir parantez açtı. İzmir’de tiyatronun önde gelenleriyle bir toplantı yaptıklarını açıklayan Soyer, “Hem şehir tiyatrolarını kuracağız hem özel tiyatroları destekleyeceğiz. Benim için şehir tiyatrosu kurmak kolay, basarsınız Büyükşehir Belediyesi logosunu olur. Ama 1 milyon tiyatro izleyicisine ulaşmayı hedefliyoruz. İzmir buna o kadar layık ve hazır ki! Biz ne özel tiyatroları dışlayacağız ne Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatrosuz bırakacağız ne de güzel sanatlar mezunu öğrencileri İstanbul’a göndereceğiz. Sadece ön sıralara değil, arka sokaklarına, sıralarına tiyatroyu taşıyacağız. Dün bunun kararını verdik” ifadelerini kullandı.

ŞU AN KALP MASAJI YAPIYORUZ
Soyer ayrıca, “Sinema, müzik, endüstrisine ev sahipliği yapacağız. İzmir bunları yapmaya muktedir. İzmir tam bir köprü ve kalp… İzmir hem doğuya hem batıya taze kan pompalıyor. Biz bir kalp masajı yapıyoruz şu an” dedi.

İZMİR’İN ULAŞIM PROBLEMİ RAYLI SİSTEMLERLE KÖKÜNDEN ÇÖZÜLECEK
Kentteki ulaşım projelerine değinen Soyer, raylı sistemlerin önemine vurgu yaptı. Soyer, “Metro hattının bir tanesi yürüyor (Narlıdere) 2020 ‘de bitireceğiz. Yüzde 25’i tamamlandı.1 milyar TL’lik proje. Tamamen Büyükşehir Belediyesi finanse ediyor. Buca’da yapılan da 13 buçuk kilometrelik bir hat… 2020 içinde ihaleye çıkacağız. İzmir’in ulaşım problemi raylı sistemlerle birlikte kökünden çözülecek” diye konuştu.

İZMİR’E 6 GÜN KRUVAZİYER GELECEK
Deniz turizmi ve ticaretine dair açıklama yapan Soyer, “2017’den beri kruvaziyer yok. Asılmazsanız gidecekleri çok limanlar var. İtalya’da patronlarından biriyle buluştuk. 2020’de gelecekler. Mutabık kaldık. 2 büyük şirket gelecek. İzmir’e haftanın 6 günü kruvaziyer gelecek. Asılmamız lazım. Asılıyoruz!” dedi.

DOĞRU BAŞKAN PARTİLER ÜSTÜ OLANDIR
‘Belediye başkanları partiler üstü olmalı mı'’ sorusu karşısında konuşan Soyer, “Yüzde yüz partiler üstü olmak zorunda. Sen bana oy verdin mi vermedin mi diyemez bir belediye başkanı” ifadelerini kullandı. Bayülgen’in, ‘Partileri olmasa da bazı başkanlar seçim kazanabiliyor…” şeklindeki çıkışı karşısında ise Soyer, “Doğru başkanlık böyle bir şey ama…” dedi. Soyer ayrıca ülkedeki siyasi anlayışa eleştiri getirirken, partililer ile yerel yönetimler arasında sağlıklı bir yapı olmadığını söyledi. Soyer, “Çok sağlıklı bir ilişki yok. Aslında hayat yerelde akıyor. Geleceğin dünyası aslında şehirler dünyası. Bu hikaye değişecek. Şehirlerin önemi çok daha fazla anlaşılacak. Türkiye’nin çok köklü bir yerel yönetim reformuna ihtiyacı var. Tarım reformu, ekonomi reformu yok deniyor ama hepsinden önemlisi yerel yönetim! O kadar sakat ki, bunun tepeden tırnağa değişmesi lazım. Biz devletiz aslında, belediyeler kamudur. SGK borcunuzu ödemezseniz, mal aldığınız şirketin parasını ödemezseniz haciz memuru gelip haczedebilir. O gelen icra memuru kadar ben de devletim. Ama yapabiliyor. Devlet devlete haciz uygular m? Biz deve miyiz, kuş muyu? Böyle bir şey olur m? Bunların değişmesi lazım… Bakış açısının değişmesi lazım. Seçiliyorsunuz, ‘ben rozetimi çıkardım’ diyorsunuz. Peki bu rozet niye o gün oradayd? Bu sürdürülebilir deği? Seçileceğiniz zaman bir daha takıyorsun. Bunun yeni baştan çözülmesi, lazım. Hayatın akışını karşılamıyor. Bence duvara tosladı. Bu suni hikayeyle hayatın sürdürülmesi imkansız” açıklamasını yaptı.

SÜRDÜRDÜĞÜM BİR YAPI DEVRALDIM, MAZERETİM YOK, BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIM!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilişkisi hakkında bilgi veren Soyer, kendisini daha şanslı gördüğünü ifade etti. Soyer, “Sürdürdüğüm bir yapı devraldım. Benim bir mazeretim yok. Ben başarılı olmak mecburiyetindeyim. Onların kendilerinin kaybedeceği zamanları olursa ben katkı vermek mecburiyetindeyim. Bir umut büyütülecekse onu buradan ben büyütmeliyim. Çok iyi anlaşıyoruz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Hepimiz canla başla olanca gücümüzü seferber etmeye çalışıyoruz” dedi.

KEŞKE ERDOĞAN DAHA İYİSİNİ YAPSA!
Geçmiş dönemde yaşanan marka şehir tartışmalarına değinen Soyer, “Marka şehir olmak gibi bir durum yok. Dünya kenti olmalıyız. İzmir bir dünya kenti olmaya talip. İzmir aslında tek başına İzmir değil. Bütün Ege’nin aslında başkenti… Akdeniz’in değil doğudan gelen İpek Yolu’nun da son durağı olmuştur. Bizim İzmir’e yapmayı istediğimiz şeyin özeti bu. Biz bir yandan doğunun batıya açılan kapısı olacağız, bir yandan Akdeniz çanağının lider kenti olacağız” diye konuştu. Bayülgen ise, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu yapmak istemiyor mu'’ sorusunu yöneltince Soyer bu kez, “Keşke o daha iyisini yapsa” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.