Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den Bakan Koca ve Bakan Kurum'a sitem!

Başkan Soyer'den Bakan Koca ve Bakan Kurum'a sitem!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz Cuma günü İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini hiç bir programa dahil edilmemesi üzerinden sitem etti. Soyer aynı şekilde İzmir'e gelerek Çevre ve Şehircilik bürokratlarıyla İnciraltı toplantıları yaptığı bilinen Bakan Kurum'a da sitem ederken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u kastederek "Yani nasıl Kültür ve Turizm Bakanımız Çeşme Projesi ile ilgili mümkün olduğu kadar şeffaf ve katılımcı yönetim modeli oluşturmaya çalışıyor, Sağlık Bakanımız için de Çevre ve Şehircilik Bakanımız için de aynı şey geçerlidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.09.2020 - 15:04

YUSUF TOMRUK/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için eğitime yönelik destek projelerini ve ulaşım önlemlerini açıkladığı toplantıda Egepostası'nın sorusu üzerine AK Partili üç bakan hakkında açıklamalarda ulundu.  

Soyer; Cuma günü İzmir'e gelen, İzmir ve Ege Koordinasyon toplantısı yapan ve pek çok programa katılan ve kendisiyle hiç bir iletişim talebinde bulunmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yine aynı şekilde İnciraltı planları için İzmir'e gelerek toplantılar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sitem ederken, Çeşme Projesi için İzmir'e her geldiğinde kendisiyle diyalog halinde olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.

SOYER'DEN İKİ BAKANA SİTEM, BAKAN ERSOY'A TEŞEKKÜR!

‘Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kentteki programı hakkında bilgilendirildiniz mi, davet edildiniz m? Size İzmir hakkında bir bilgilendirme yapıldı m? Bakan'ın programı yerel basına da kapatıldı. Neler söylersiniz'’ sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “Doğrusu yadırgıyorum. Çünkü başka bir uygulamayla ertesi gün de memnuniyet duyduk; Kültür ve Turizm Bakanımız geldi, Çeşme Projesi ile ilgili davet etti. Böyle olması lazım. Doğrusu bu. Sonuç olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şehirde seçimle gelmiş en önemli kamu otoritelerinden biri. Bizim de pandemi ile ilgili yaptığımız birçok uygulama var. Maske meselesi hükümetin önüne geçtiğimiz bir başarı hikayesidir. Dağıtım konusunda yaptıklarımız… Kısacası biz de bir şeyler yapıyoruz, çözüm üretiyoruz. Sorunları bilmek hakkımız. O nedenle yadırgıyorum. Ya da mesela Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bürokratları geliyor, İnciraltı meselesini konuşuyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olması lazım. Yani nasıl Kültür ve Turizm Bakanımız Çeşme Projesi ile ilgili mümkün olduğu kadar şeffaf ve katılımcı yönetim modeli oluşturmaya çalışıyor, Sağlık Bakanımız için de Çevre ve Şehircilik Bakanımız için de aynı şey geçerlidir. Diliyoruz ki buradan sesimizi duyarlar. Hiç olmazsa bundan sonra bu olur” dedi.
 

 

‘BİZ DE İYİ İNSANIZ’
'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Bakan Koca’nın daha iyi ilişkileri var gibi gözüküyor, ne diyorsunuz'' sorusunu da espirili bir şekilde yanıtlayan Soyer “ Biz de iyi insanız. Bizde dinleyen ve diyaloğa açığız. Dilerim bundan söylediğimiz gibi olur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.