Dolar 32,5509
%0.01
Euro 34,8696
%0.01
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den AK Partili üyelere 'Elektrik Fabrikası' ricası

Başkan Soyer'den AK Partili üyelere 'Elektrik Fabrikası' ricası

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi Tunç Soyer Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıda pek çok karar alınırken Başkan Soyer AK Partili üyelerden Elektrik Fabrikası onayı için ricada bulundu. Öte yandan meclis toplantısında Suriye sınırımızdaki Şanlıurfa iline bağlı Akçakale ilçesiyle dayanışma kararı alındı. Büyükşehir'de yoğun gündem

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 19:41

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, meclis üyelerinden gelen önergelere okunurak oylandı ve ilgili komisyonlara gönderildi.  Ardıdan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu ve ismi nedeniyle istifa eden AK Partilli üyeler Delike Yıldız, Çile Özkul ve Sema Yeşilçimen’in istifası sonrası komisyona seçim yapılıp yapılmayacağı tartışıldı.



TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ TARTIŞMALARI
Konu hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç  “İstifa etmelerini istemeztdim. Yedi aır çok güzel çalışıp siyaset üstü davranıyorduk. Onların önergelerinin de meclis kararı haline gelmesi  için çalışmıtkı. Şimdi yapılması gereken şey AK Parti’den yeni bir üye bildirilmeyecekse, seçim yapmamız gerekecek” dedi. Kökkılıç daha sonra komisyona katkıları nedeniyle istifa eden AK Partili üç üyeye hediye verdi.



Kökkılıç sonrası söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Hızal “Burda tereddütlerimizi çok ça dile getirdik. Ama dediğimiz gibi kafamızdaki soru işaretleri giderilmeli. Demokratik olarak bir tepki koymak adına istifa ettik. Önümüzdeki süreçte yeni bir adım atılmasını bekliyoruz. Bu adımlar atılmazsa komisyona üye bildirmeyeceğiz” dedi.x

KOMİSYON CHP’Lİ ÜYELERLE DEVAM EDECEK
İki konuşmacı sonrası Hukuk komisyonun raporunu ve görüşünü okuyan Başkan Soyer; komisyonun raporuna göre komisyonun 6 üyeyle devam etmesi yönünde oylama yaptı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu yoluna CHP’li üyelele devam edecek




AKÇAKALE BELEDİYESİ’NE YARDIM TARTIŞMALARI
Şanlıurfa AK Partili Akçakale Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Paletli Kepçe(Ekskavatör) ve nakdi yardım talebi AK Partili Üyelerin eleştirilerine neden oldu. Başkan Yalçınkaya’nın talep metninde ‘Barış Pınarı Harekatı nedeniyle mağdur olmuştur’ sözü yüzünden tartışmalara neden oldu. Bazı AK Partili üyeler 1996 model paletli kepçeyi Büyükşehir Belediyesi’ne yakıştıramazken, Başkan Soyer ‘Arkadaşlar yapmayın lütfen neyini yakıştıramıyorsunuz, faal kullandığımız bir aracımızı hibe ediyoruz’ dedi. Akçakale’ye paletli kepçe gönderilmesi maddesi tartışmalara rağmen oy birliğiyle kabul  edildi. Öte yandan yine Akçakale Belediyesi’nin nakti yardım talebi de iligili komisyona gönderildi. Başkan Soyer konu hakkında ‘gönderebileceğimiz en yüksek nakti yardımı göndereceğiz’ dedi.

GO-KART PİSTİ GÜZELBAHÇE’YE YAPILMAYACAK
Dilek ve temenniler bölümüden söz alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçesindeki tarımsal SİT alanında yapılmak istenen Go-Kart pistinin yapılan itirazları sonucu, Güzelbahçe ve Büyükşehir Belediyelerine sorulmadan askıya çıkan planlarının iptal edildiğini ve bu pistin yapılmayacağını açıkladı.

SOYER AK PARTİLİ ÜYELERDEN DESTEK İSTEDİ
Dilek ve temennilerde konuşan Başkan Soyer, Elektrik Fabrikası’nı gündeme getirdi ve AK Partili Üyelerden destek istedi. Soyer “Biliyorsunuz Elektrik Fabrikası’nı satın almıştık. Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine Ankara’ya gittiğmizde de konuyu gündeme getirdik. Hazine ve Maliye’den olumsuz yanıt gelmişti. Belediye olarak ihaleye giremeyeceğimiz belirtilmişti. Biz de Grand Plaza A.Ş. olarak ihaleye girdiğimizi, beledi hissesinin yüzde 49 olduğunu ve tüzel kişi olarak kabul edelibileceği tezimizi sunduk. Burası İzmir’in binası ve çürüyor. Sizden burası için destek istiyoruz. Biz burayı kamu yararına kullanmak istiyoruz” dedi.

İZSU MECLİSİ'NDE SÜRPRİZ KUTLAMA VE BORÇLANMA YETKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Kurulu Kasım ayı olağan birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin hemen ardından gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetimindeki toplantıda İZSU’nun 2019 yılı için 150 milyon TL kredi yetkisi talebi oy birliğiyle kabul edildi. Kentteki 24 köyde su ücretlerinde tarife değişikliğine gidildi.Ayrıca toplantıda AK Parti Grubu, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’ya doğum günü sürprizi yaptı.

24 KÖY İÇİN YENİ TARİFE

191 köyde geçtiğimiz süreçte su ücretlerinde metropol tarifesi uygulanmıştı. Ardından 191köyden 167’si hakkında dağ köyleri için metropol tarifesinin geçerli olmadığı gerekçesiyle eski tarifeye yakın bir tarife uygulanması kararı alınmıştı. Kalan 24 köy, mahalle statüsünde olduğu için metropol tarifesinde kalmıştı. 5216 sayılı yasa kapsamında 24 köy için eski köy tarifesi uygulanması kararı alındı.1 Aralık'tan itibaren 24 köyde su, ton başı kademesiz 1 lira 20 kuruş olacak.

150 MİLYON KREDİYE OY BİRLİĞİ

Toplantıda İZSU’nun 2019 mali yılında yatırım, nakdi ve gayri nakdi kullanımlar için bankalardan 150 milyon TL kredi kullanma yetkisi hakkındaki önerge görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.