Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den 89. İEF açıklaması: 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum

Başkan Soyer'den 89. İEF açıklaması: 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Enternasyonal Fuarı'yla ilgili "Fuar organizasyonu, büyük bir gelenek. Yapılmasını istiyorum. Fakat son kararı Ticaret Bakanlığı verecek. En azından 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum. Eğer yapmazsak, mirasına saygısızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2020 - 14:06

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir radyo programında gündeme ilişikin açıklamalarda bulundu. Tüm dünyayı etkileyen yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir çok kültür-sanat ve spor organizasyonları iptal olurken uluslararası büyük fuarlarda internet üzerinden dijital yapıldı.

İzmir'in bir geleneği olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmazken, Başkan Tunç Soyer, "En azından 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum." açıklamasında bulundu. 

"TİCARET BAKANLIĞI KARAR VERECEK"

4-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesinin planlandığını belirten Başkan Soyer, "Fuar organizasyonu, büyük bir gelenek. Yapılmasını istiyorum. Fakat son kararı Ticaret Bakanlığı verecek. En azından 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum. Eğer yapmazsak, mirasına saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ama fuarın büyük bir bölümünü sanala taşımak olabilir. Shoexpo fuarı yaptık. Türkiye’nin ilk sanal fuarını yaptık. Normal fiziki fuardan hiç farkı kalmadı. Kısacası biraz oraya kafa yoruyoruz. Bütün fuarlarımızı dijital ortama taşımak istiyoruz. BİTUBO görüşmelerini tamamen sanal yapacağız. Ne kadar fiili yapacağımız da Ticaret Bakanlığı karar verecek” dedi.

"ÇOK KIYMETLİ BİR SÖZLEŞME"

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Soyer şunları söyledi;

"İstanbul Sözleşmesi, çok hayati bir şey. İzmir'de kadınlar, şiddete karşı eylem yaparken şiddete uğradı. Gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız çok şükür serbest bırakıldı. İstanbul Sözleşmesi, 2011 yılında kadın haklarını, esasında aileyi korumak için yapılan bir sözleşme. Türkiye, bu sözleşmeye imza atan ilk ülke. İftihar etmemiz gerekirken, şimdi çıkmayı konuşuyoruz. Akıl alacak gibi değil. Kadının eşit haklara sahip olduğunu savunmak, demokrasinin gereğidir. İzmir'de kadın şoför almaya başladık. Bir erkek şoför arkadaş, 20 yıldır direksiyon sallıyorum, ne günaydın, ne hayırlı işler dileyen oldu. Kadın şoför arkadaşlar gelince, günaydın, hayırlı işler diyenler çoğaldı. Kadın arkadaşlarımızın sayesinde güzel bir değişim yaşadık, ifadesini kullandı. Çok mutlu oldum. Kadının varlığı, katılımı, tüm hikayeyi güzelleştiriyor. Kadın hakları denilen şey, sadece erkeklere karşı bir şey değil. Bu bir sistem meselesidir. İstanbul Sözleşmesi, çok kıymetli bir sözleşme. Bizim kadını şiddetten korumamız gerekiyor, biz erkeklerin iyiliği için, toplumun sağlığı için..."

"SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR"

Türk televizyon tarihinin unutulmaz dizilerinden Bizimkiler'in "Cemil" karakteri  ünlü tiyatrocu Uğurtan Sayıner'in İzmir'deki evinde yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Soyer, "Ekiplerimiz, sanatçımızın yaşadıklarını öğrenir öğrenmez 20 dakikada evine ulaştı. Gereken müdahale yapıldı. Şimdi belediyemize ait Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorları, sanatçımızın sağlık durumunun iyiye gittiğini, önümüzdeki günlerde daha iyi olacağını söylüyor. Ekiplerimizi bu muhteşem reflekslerinden dolayı kutluyorum, sanatçımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.