Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer çok sinirlendi! AK Parti grubu meclisi terk etti

Başkan Soyer çok sinirlendi! AK Parti grubu meclisi terk etti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının son oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Partili Hakan Yıldız arasında yaşanan tartışma üzerine AK Parti grubu meclisi terk etti.

  • Ege Postası
  • 14.08.2020 - 22:05

Dilek ve temenni kısmında Soyer ile konuşma sürelerine uymadığını belirttiği AK Partili meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’ın Güzelbahçe Go-Kart pisti ile ilgili açıklamaları esnasında sürenin dolması nedeniyle Başkan Soyer’den uyarı geldi. Soyer’in uyarılarına Yıldız’ın karşı çıkmasıyla karşılıklı atışmaya döndü. Soyer’in “Benim sözümü kesmeyin! Şimdi sizi dışarı çıkartacağım!” sözleri üzerine AK Parti grubu toplantının yapıldığı meclis salonunu terk etti. 

NASIL SUSTURACAĞIZ SİZİ

Konuşma sürelerine uyulmadığını söyleyen Başkan Soyer, “Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar demokratik meclis yönetilmiyor. Bunu iddia ediyorum. Ben konuşacağım müsaade ederseniz. Böyle bir şey var m? Bu nedi? Bu akıl alacak bir şey değil. Biz sizi nasıl susturacağı? Nasıl herkes gibi dinleyeceksini? Şimdi çıkaracağım” dedi. 

BAZILARINA DEMOKRASİ BOL GELİYOR

AK Partililerden "Grubu da çıkartın” sözleri üzerine Soyer, “ Grubu da çıkartırım” dedi.  

Bunun üzerine AK Parti Grubu toplantıyı terk etti.

Soyer de, “Ben kimseyi çıkarmadım. Burada düpedüz hadsizliktir. Buna kimsenin hakkı yok. Bazılarına demokrasi bol geliyor. İnanır gibi değil. Bu kadar saygıyla sabırla anlayışla, hoşgörüyle, güler yüzle yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlaşılır gibi değil. Biz zarafetimizi koruyacağız ama bu bir zafiyet değil. Biz 15 dakikada normalde bitirebiliriz. Saygıyla dinliyoruz. Saldırıyorlar, batırdın diyorlar. Her türlü hakareti yapıyorlar. 5 dakika kuralı var. Ben kabul etmiyorum Böyle bir şey yok. Bu büyük saygısızlık, haddini bilmemek ve büyük haksızlık. Hakikaten anlaşılır gibi değil” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.