Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer alınan üç ortak kararı açıkladı

Başkan Soyer alınan üç ortak kararı açıkladı

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) büyükşehir belediye başkanları bugün İzmir’de bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Toplanmamızın temele nedeni, birlikte bir irade ortaya koymak. Türkiye için bir çok alanda ortak çalışmalar yapmak” diyerek aldıkları ortak kararları açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanları zirvesinden sosyal medya, bilişim ve tarımda işbirliği kararı çıkarken, Soyer, "Bilgimizi, tecrübemizi paylaşıp Türkiye için daha güzel kentler yaratacağız. Bu verimli çalıştaya katılan tüm başkanlara teşekkür ederim" dedi. CHP'li büyükşehir belediye başkanları İzmir'de toplandı

  • Ege Postası
  • 01.11.2019 - 18:50

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - İlki İstanbul’da gerçekleşen CHP'li büyükşehir belediye başkanları çalıştayının ikinci ayağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Swissotel’de gerçekleşti. Saat 10:00'da başlayan ve  basına kapalı gerçekleşen toplantı saat 15:45 itibari ile sonlandığı öğrenildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uçaklarının saati gelmesi nedeniyle toplantı sonrası gerçekleşen basın açıklamasına katılamadı. 
Toplantının ardından basın mensuplarına çalıştaya dair açıklamalarda bulunan Soyer, “Rutin toplantıların bir yenisini İzmir’de gerçekleştirdik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Genel sekreterlerimizde kendi aralarında toplantı yaptılar. Bütün başkanlarımıza genel sekreterlerimize iyi ki geldiniz diyorum. Birlikte çalışmak çok keyifli ve faydalı oluyor. Sunumlar dinledik. İstanbul’un ev sahipliğinde sosyal medya çalışanlarımız bir araya gelerek daha iyiyi çalışacaklar. Yılmaz başkanımız ve Mansur başkanımız 17:00 uçağına yetişmek için ayrıldılar. Genel sekreterlerimiz her alanda tassarruf ve finans anlamında toplantılar yaptılar” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ KARAR

Toplatılarda ortak harket etmek içim üç önemli karar aldıklarını belirten Soyer “Sosyal medyada bir ortaklık,  bilişim teknolojileri ve akıllı kent uygulamaları üzerinden yürüyeceğiz. Üçüncü olarak da tarım konusunda yapacaklarımızı değerlendirdik. Bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz tecrübelerimizi aktaracağız. Bundan sonraki toplantımız da Aralık ayı içinde Adana’da olacak. Şu kararı da aldık, farklı illerde de toplatı yapacağız. 11 ilde yapılacak toplantılar bittikten sonra Erzurum’da da yapılacak” dedi. 

’40 MİLYONUN TEMSİLCİLERİNİN YOK SAYILDIĞI TASLAK SAKAT SAYILIR’

Yerel yönetim mevzuatının iyileştirilmesi için bir komisyon kurulması kararı alınmıştı. İstanbul, Ankara ve Eskişehir belediye başkanımızın da yer aldığı ortak komisyon kararı alınmıştı. İki ay geçti ne yazık ki bir toplatı yapılmadı. Ankara’da masa başında bir çalışmalar yapılıyor. Ama bu komisyon konuya dahil değil. Bu düzenlemenin bu aktörler yer almadan yapılması çok büyük sorunlar yaratacağını düşünüyoruz. Üzerinde müzakere edilmesi gereken bir konudan bahsediyoruz. Mutlaka ve mutlaka sayın Cumuhbaşkanının söylediği isimlerin yer aldığı bu komisyonun toplanması lazım. Sayın Fuat Oktay’ın bu komisyondan sorumluydu buradan çağrımızı yeniliyoruz. 40 milyonun temsilcilerinin yok sayıldığı taslak sakat sayılır” diye konuştu.

‘MECLİS’TE ZATEN BERABER ÇALIŞIYORUZ’

AK Partili Özgür Hızal’ın kendisini Cumhur İttifakı üyesi belediye başkanlarıyla görüşmeme sitemine yanıt veren Soyer, “Üçüncü kez de buluşacağız beşinci kez de buluşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı meclis kararlarının yüzde 90’na yakını oy birliğiyle alınmıştır. Öyle bir şey yok mecliste zaten beraber çalışıyoruz” dedi. 

Öte yandan Soyer,  AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın terör örgütüne yakınlığını öne sürerek CHP yönetimine Soyer’i disipline verilmesi talebi için “Bunları cevaplamaktan yorulduk. Cevaplamaya değer bulmuyorum." dedi. 

‘İNSANLAR DERTLERİNE YERELDE DERMAN ARIYORLAR’

Çalıştayın açılış konuşmasında; “Alevilerin cemevi talebini, Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini, Romanların kültürlerini yaşatacağı alanları, Suriyeli sığınmacılar meselesini, engellilerin sosyal yaşamda yaşadığı zorlukları, kadın özgürlüğünü, işsizliği, yoksulluğu, barışı ve onlarca farklı toplumsal sorunun çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik” açıklamasına ilişkin de soruları yanıtlayan Soyer; “Bir kere şunu net olarak söylemek isterim, hayat yerelde akıyor ve yerelde insanlar dertlerine yerelde derman arıyorlar. Ancak yerelde üretilen çözümler sorunlara çözüm oluyor. Bütün dünya yetkiyi yerelleştirirken merkezi otoriteyi azaltırken, bizde hala otoriteyi merkezde daha fazla toplamanın bir telaşı derdi var. Boğaziçi meselesinde olduğu gibi, Gökova Körfezi’nde olduğu gibi. Öncelikli mesele yerelleşmeyi ortaya koymakta. Hayatın her alanında bunun güçlendirilmesi lazım. İnsanlar bunları yerel yönetimlerden talep ediyor” dedi.

HALA ELEKTRİK FABRİKASI İÇİN ONAY BEKLİYORUZ

Toplamansı beklenen yerel yönetim komisyonu dışında proje bazlı konularda ilerleme olup olmadığı sorusuna yanıt veren Soyer, “ Projelerimizin onayları konusunda da bir gelişme yok. Hala elektrik fabrikası için onay bekliyoruz. Umuyoruz o konularda da gelişme sağlanacak’ dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.