Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel Selçuklular'ın karşısına çıktı, 6 ayını anlattı

Başkan Sengel Selçuklular'ın karşısına çıktı, 6 ayını anlattı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu “Filiz İle 5 Hedef 50 Proje Yolunda 6 Ay” sunumu ile Efes Selçuklular'ın karşısına çıktı. Başkan Sengel göreve geldiği günden bu yana geçen altı ayda yapılan çalışmaları, başlayan projeleri tüm detaylarıyla anlattı. Başkan Sengel yaptığı sunumda kent için önemli bilgilerin yanı sıra müjdeler de verdi. Selçuklular'ın karşısına çıktı, 6 ayını anlattı

  • Ege Postası
  • 12.10.2019 - 16:34

Başkan Sengel tarafından kent için, kentliler için yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların paylaşıldığı toplantıya sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Efes Selçuk tarihinde en yüksek oy alan belediye başkanı olarak göreve başlamanın halkın duyduğu güven anlamına geldiğine dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz de bu güvenin karşılığını vermek adına hemen çalışmaya başladık. Göreve gelirken 5 Hedefimiz, 50 Projemiz vardı. Ben bugün sizlerle dakikalara, kelimelere sığmayan bu işleri anlatacağım” diyerek sözlerine başladı. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EFESLİM KARTI 

Bu kartı ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını, sonra bunlara para puan yükleyeceklerini kaydeden Başkan Sengel; “Selçuk’taki yerel esnafla anlaşarak; onlara pos cihazı vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu kartla yerel esnaftan alış veriş yapacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu kartla ihtiyacı olan ürünleri alacak. Bu şekilde hem esnafımızın kazanmasını sağlayacağız; hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatacağız” dedi. 

ÖNCE TEMİZLİK 

“İlk işimiz temizlikti” diyen Başkan Sengel; “Göreve gelir gelmez kentte bir bahar temizliği yaptık. Temizliği belli bir rutine sokmak istedik. Ancak Park ve Bahçeler Birimi’nde görevli olan İŞKUR aracılığıyla işle giren 83 personelimiz kurumla yaptığımız protokolün yenilenmemesi sebebiyle başka birimlerden personel kaydırarak bu sorunu çözmeye çalıştık. Özverili çalışanlarımız sayesinde elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz ancak sizlerden bir talebimiz var çevreyi korumak ve temizlemek belediyemizin görevi ancak temiz tutmak da hepimizin görevi” diye konuştu. 

MENDERES’İN ÇIĞLIĞINI DUYURDUK

Görevde bulunduğu altı ay süresince çevre ile alakalı önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Sengel; “Şirince’de açılması planlanan mermer ocağına ilişkin tüm partiler ve sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yaptık. Tam dava açacakken karar geri çekildi ve Şirince’yi kurtardık. Tam bunu atlatmışken, Küçük Menderes’in çığlığına kulak  verdik. Bu konuda da önemli bir kamuoyu oluşturduk. Konuyla ilgili bir CHP Milletvekili tarafından önerge sunuldu. Yaşanan balık ölümleri sonrasında arıtma sözü aldık” dedi. 

TARIM POLİTİKASI OLUŞTURDUK 

Efes Selçuk’ta oluşturulan tarım politikası hakkında bilgi veren Başkan Sengel; “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk.  Çünkü bu kentte tarım inanılmaz önemli. Çünkü kalkınmanın yerelden, yerel değerlerle başladığına inanıyoruz. Bu yüzden Efes Selçuk Gökçealan’ın Osmanca üzümünün markasını, coğrafi işaretini almak için müracaat ettik. Çünkü Osmanca üzümü bizim, bu topraklara ait. Bununla birlikte bir kooperatifleşme atağı başlattık. Kadınların üretime dahil edilmesi ve para kazanması için Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşu gerçekleşti. Şimdi içeriğinin doldurarak kadınlarımızın para kazanmasını sağlayacağız” dedi.

EFES TARLASI’NI KURDUK 

Efes Tarlası’nı kurduklarını ve Efes Tarlası’nda artık doğal ürün yetiştirildiğini kaydeden Başkan Sengel; “Onların tohumlarını alıyoruz. Daha sonrasında da Toprak Okulu ve Tohum Merkezimizi açıyoruz. İşin içinde Tohum Bankası ve Tarım Müzesi de olacak. Toprak Okulu her zaman çiftçilerimizin yanında olacak; onlara doğru tarım yapmayı öğreteceğiz. Efes tarlası uygulama yeri olacak. Ayrıca Efes Tarlası’nın markası için de müracaat ettik.   Bu okulda çocuklarımıza çeşitli eğitimler verilecek” şeklinde konuştu.

TÜM YOLLARDA YÜRÜYECEĞİZ

Efes Selçuk’un en büyük sorunlarından biri olan yollar ile ilgili yaptığı sunumda detaylı bilgi veren Başkan Sengel; “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Zafer Mahallesi, 14 Mayıs Mahallesi, Atatürk Mahallesi’ndeki bazı yerler, Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere 65 yolda 55 bin metrekare asfaltlama yapıldı. Bu çok ciddi bir rakam.  6 bin metrekare beton, parke taş ve bordür imalatı da halen daha devam ediyor. “Bizim oturduğumuz sokak yapılmadı” diyen varsa; bilin ki; Gediz Elektrik henüz oraya girmemiştir ya da İZSU’NUN yapması gereken çalışmalar bitmemiştir. Çünkü biz yürünmez yollarda yürümek için yola çıktık. Bu yollarda hep beraber yürüyeceğiz” dedi. 
Başkan Sengel, ayrıca sadece 6 ay içerisinde Dedohoyra, Arvalya, Çorak, Şirince , Tabakçeşme, Çamlık ve Bademlik Mevkilerinde  80 bin metrekare sathi kaplama arazi yolu yaptıklarını söyledi.

KÖYLERE HİZMET 

Köylerin arasında nüfus oranı ayrımı yapmadan hizmete başladıklarını belirten Başkan Sengel;  “Sultaniye, Gökçealan, Çamlık, Belevi, Zeytinköy, Barutçu, Acarlar’a kendi istekleriyle sona bıraktık, tek tek müdürlerimizle gittik. Muhtarlarımızı da yanımıza alarak sokak sokak dolaştık. Sorunları yerinde tespit ettik; ivedilikle çözümlüyoruz. Bu noktada belirtmek istediğim bir şey var; hizmet üretirken; siyaset yapmıyoruz, halkımızın isteklerinden başka bir şey düşünmüyoruz” diye konuştu.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Doğal gaz çalışmalarının kendi döneminde de kesintisiz devam ettiğini belirten Başkan Sengel, bu konuda önemli bir bilgilendirme de yaptı. İZMİR GAZ’IN yeterli miktarda abonelik almadan bir mahallede çalışmaya başladığını belirten Sengel;  “Eğer sokağınıza doğal gaz gelmesini istiyorsanız; toplu bir şekilde abonelik talebi oluşması gerekiyor” dedi. 

Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal politikaları bağlamında da bilgi veren Başkan Sengel; “Göreve geldiğimizde tebrik çiçekleri yerine ÇYDD aracılığıyla kız öğrencilere burs verilmesini sağladık.  Saint John Bazilikası’nda verilen Cem Adrian Konseri ile TEV’e bağış yaptık” dedi. 

GAZİ ÇOCUK KAFE 20 KASIM’DA AÇILACAK

Sunumunda çocuklar ve eğitim için yapılan çalışmalara ayrı bir yer ayıran Başkan Sengel; Eğitim ve çocuklarımız bizim için çok önemli.  Taşımalı eğitimle 250 öğrencimizi taşıyoruz. 173 üniversiteli öğrencimizin ilk harçlıklarını verdik. Engelsiz Gezi  Parkımız  açıldı. Gazi Çocuk Kafe 20 Kasım’da açılacak. Köy Akademileri ile de çok büyük adım attık. Tüm kültür sanat kurslarımızı ücretsiz hale getirdik” dedi. 

FESTİVALLER KENTİMİZ İÇİN, ESNAFIMIZ İÇİN 

Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan festivallere yönelik eleştirilere de cevap veren Başkan Sengel; “ Biz köylerimizde, kentimizde festivaller yaptık. Çünkü esnafımızın para kazanmasını istedik.  Tarım politikası dahilinde her bir ürünümüzün Osmanca üzümümüzün, Belevi Şeftalimizin tanıtımını ancak festivallerle yapıyoruz. Dışardan gelen insanları kentimize çekmenin bir yolu da festivallerdir. Esnafımızın para kazanmasından yollarından biri de festivallerdir. Bu festivaller belediyemiz çalışanlardan oluşan Efes Kent Orkestrası’nın da kurulmasına vesile oldu. Bu arada 29 Ekim’de Cumhuriyet bandosu da bizlere eşlik edecek” dedi. 

Türkiye’ye gelen herhangi bir turistin mutlaka Efes Selçuk’a uğradığına dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz Efes Selçuk’sa gelen turisti kentin içine çekmeliyiz. Bu amaçla markalaşma yoluna gideceğiz.  İlham Veren Kent Efes Selçuk, EFEST gibi markaları aldık. Kentimiz adına marka almaya devam edeceğiz” dedi. 

Efes Selçuk Belediyesi’ne ait işletmelerin kısa sürede elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgi veren Başkan Sengel; İşletme ve iştiraklerimizden geçen yıl elde edilen gelir  11 Nisan 2018’den 7 Ekim 2019 tarihine kadar 446 bin 298 lira olduğunu bu yıl ise 1 milyon 960 bin liraya yükseldiğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.