Dolar 32,5393
%-0.02
Euro 34,8571
%-0.02
Altın 2.430,480
%0.01
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel 'Efes Selçuk - Avrupa Hareketlilik Haftası' için pedalladı

Başkan Sengel 'Efes Selçuk - Avrupa Hareketlilik Haftası' için pedalladı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Avrupa Hareketlilik Haftası’na dikkat çekmek için belediye mesaisine bisiklet sürerek başladı. Sabahın erken saatlerinde evinden bisikletle çıkan Başkan Sengel Pamucak - Selçuk Yolu ve ardından Dutlu Yol’u geçerek bisiklet turunu Ahmet Ferahlı Parkı’nda sonlandırdı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2020 - 09:45

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve geldiği günden bu yana kent içerisinde bisiklet kullanımının özendirilmesinin yanı sıra düzenlenen festival ve etkinliklere her zaman bisiklet turlarını da dâhil edip alternatif bisiklet rotalarının oluşturulması ve bisiklet sürüşüne uygun alt yapı çalışmalarına  önem vermesiyle de dikkat çekmişti.  Ayrıca Efeslim Kart Projesi ile kentte sürdürülebilir atık yönetimiyle çevre adınaönemli adımlar atılırken, Avrupa Hareketlilik Haftası öncesinde başlayan süreç ile Efes Selçuk bisiklet kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI NEDİ?

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin aktif olarak üstlendiği ulusal koordinasyon rolü sayesinde 2002’den bu yana düzenlenmekte olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik” olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.