Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel: Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür

Başkan Sengel: Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür

Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk'ta oldukça anlamlı bir törenle kutlandı. Selçuk İstasyon Meydanında bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan ve konuşmasında 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür" dedi. Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk'ta kutlandı

  • Ege Postası
  • 26.08.2019 - 17:59

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende, katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.

"BUGÜN MÜCADELE ETMEKTEN HİÇ ÇEKİNMEYENLERİN GÜNÜ BUGÜN"

Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla her yıl Büyük Taarruzun yıldönümü olan 26 Ağustos’ta gerçekleşen törende ilk olarak sivil toplum örgütleri adına Kurtuluş Yolu Anıtı’na üzerinde “Zaferimiz Kutlu Olsun” çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çekti. Büyük Taarruzun 97. Yılını bir kadın belediye başkanı olarak kutlamaktan dolayı şükranlarını sunan Başkan Sengel; “Bugün 26 Ağustos. Bugünden tam 97 yıl önce bu vatanı kurtarmak için büyük adımlar atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o kararlılığının günü bugün. Bugün 26 Ağustos canı pahasına, kan dökerek, şu an bizler rahat edelim, ben bir kadın belediye başkanı olarak bu mikrofonu elime alıp konuşabileyim diye mücadele edenlerin günü bugün. Bugün 26 Ağustos “Zafer bizimdir” diyenlerin günüdür bugün. Bugün 26 Ağustos mücadele etmekten hiç çekinmeyenlerin günü bugün. Bugün 26 Ağustos emperyalizme karşı omuz omuza savaşanların günü bugün. Bugün 26 Ağustos ve biz cumhuriyete sahip çıkanların, cumhuriyete sahip çıkmak için nasıl mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha anladığımız gün bugün” diye konuştu. 

BU ANITTA MÜCADELE EDENLERİ GÖRÜRSÜNÜZ 

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından Efes Selçuk’a Kurtuluş Yolu Anıtı gibi bir eserin kazandırılmasının büyük bir şans olduğunun altını çizen Başkan Sengel, Kurtuluş Yolu Anıtı’nın Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un titiz bir çalışmasının sonunda ortaya çıktığını belirterek; "Bu anıtın içerisindeki inişli çıkışlı yollar sizlere biraz engebeli gelebilir. Çünkü o zaferler kolay kazanılmadı. Bizler bugün rahat edelim diye zorlanarak yürüyenleri ve birbirine destek olarak mücadele edenleri görürsünüz bu anıtta. Atatürk bu milli mücadeleye önder olarak kendi siluetini 12.30’da her yıl olduğu gibi bugün de burada gösterecek. İçerisinde omuz omuza çarpışanları, askere oğlunu uğurlayanları göreceksiniz. Kurtuluş mücadelesinde bizler için koşar adım mücadele edenlerin ruhunu göreceksiniz. Bu mücadeleyi başlatanlara, bu yolda şehit olanlara ve bu anıtı yapan Sayın Mehmet Aksoy’a ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun” dedi. 

Tören, Simge Şimşek’in Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye destanı ve Davet adlı şiirini okumasıyla devam etti.

Milli Mücadele’nin askeri ayağının sona erdiği tarih olan Büyük Taarruz’un 97. Yıldönümü için düzenlenen törende zeybek gösterisi sonrası katılımcılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Yolu Anıtı’na düşen siluetine bir kez daha tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.