Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel açıkladı: Şirince'de referandum yapılacak

Başkan Sengel açıkladı: Şirince'de referandum yapılacak

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Şirince Türetim Derneği İkinci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Derneğin genel kurulunda bir konuşma yapan Başkan Sengel; “ Şirince’de bir ilke imza atarak; Şirince’yi nasıl görmek istediğinize dair bir referandum yapacağız” dedi. Başkan Sengel açıkladı

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 11:15

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Şirince Türetim Derneği İkinci Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere hafta sonu Şirince Mahallesi’ndeydi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sengel Şirince Türetim Derneği’nin bir kahvehanede yapılan İkinci Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

Şirince Türetim Derneği Başkanı Mehmet Kuzu’nun “Selçuk’u heyecanlandıran, Selçuk’a baharı getiren belediye başkanı olarak nitelendirdiği Başkan Sengel; Şirince Türetim Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurulu’nun Şirince’ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Başkan Sengel;  “Şirince için güzel işlerin yapılması gerekiyor. Ben her zaman Selçuk’u “Marka Kent” yapacağız diyorum ama Selçuk’un asıl markası Şirince’dir.  Şirince’yi koruyabilmemiz adına neleri yapabileceğimize, neleri daha doğru ve daha sağlıklı bir hale getirebileceğimize hep beraber karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir ilke imza atacağız

Şirince Türetim Derneği Başkanı Mehmet Kuzu ile adaylık sürecinde de Şirince’ye ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarını belirten Sengel; “ Sayın Kuzu ile birlikte Şirince’nin tüm değerlerini geliştirerek; aynı zamanda bu değerleri artan turist ve tezgah sayısına karşın nasıl olduğu gibi muhafaza edebileceğimize dair kafa yorduk. Bu bağlamda gerek Mehmet Kuzu, gerekse Şirince muhtarımızla görüşerek; konu ile ilgili çalıştaylar yapacağız. Vatandaşlarımızın fikirlerini alacağız. Bu fikirlerin toplamında neyi daha iyi yapabileceğimizi düşüneceğiz. Birlikte bir ilke imza atarak; çalıştaylarımızın akabinde 5393 Sayılı kanun gereği bir referandum yapacağız” dedi.

Çalıştaylar sonunda yapılacak referandumla Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını belirten Sengel referandumun içeriği hakkında da bilgi vererek; “Siz Şirince’yi nasıl görmek istiyorsunuz referandumu yapacağız. Şu ana kadar hiçbir belediyede örneği yok. Biz bir ilke imza atacağız. Bu kent eğer hepimizinse, bu kente hep beraber sahip çıkacaksak; sizin fikirleriniz doğrultusunda hem trafik akışı, hem de içerdeki düzenlemeye hep birlikte karar vereceğiz. Bu kent bizim. Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.