Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu’ndan 'çevre' mesajlı bayram kutlaması

Başkan Selvitopu’ndan 'çevre' mesajlı bayram kutlaması

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ana hizmet binası dışında kalan müdürlük çalışanlarıyla sabah erken saatlerde bayramlaştı. Son dönemde Kaz Dağları ve farklı bölgelerde yaşanan doğa katliamına değinen Selvitopu, “Aynı şeyler bir gecede bizim buradaki Demokrasi Üniversitesi alanı ve Poligon Deresi’ne de olabilir. Önlemlerimizi önceden almalı, bu konulara duyarlı ve uyanık olmalıyız.” Dedi. Başkan Selvitopu’ndan flaş Kaz Dağları açıklaması

  • Ege Postası
  • 09.08.2019 - 15:39

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  sabah erken saatlerde Gediz Asfalt Şantiye’yi ziyaret ederek çalışanların bayramını kutladı. Bayramlaşmaya Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ile Belediye- İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da katıldı.

En başta tedbir almak zorundayız

Başkan Selvitopu, bayramlaşmada yaptığı konuşmada,  bu ülke topraklarının son derece verimli olduğunu,  82 milyon değil 500 milyon insana yeteceğini belirterek “Yeter ki hakça paylaşmasını bilelim” dedi. 

Anadolu topraklarında yaşamış insanların yıllar boyunca hakça, insanca, hoşgörü içinde yaşadıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu,  “Bugünlerde bunları yıkmak isteyenler var. Hep birlikte bu güçlere karşı direnmek zorundayız. Bu ülkenin geçmişini, kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bu ülkede doğa katlediliyor. Kaz Dağları’nda fotoğrafları gördük. Sadece altın için o ağaçları yok etmek ayıptır. İnanca, çevreye aykırıdır. Nasıl izin veriliyor anlamak çok zor. Bizim burada da benzer konular var. İşte Demokrasi Üniversitesi var, Poligon Deresi var. Yarın aynı konuları burada da yaşayabiliriz. Uyanık olmak, kararlı olmak zorundayız. Çünkü başka yer yok. Üniversite yerine konut yapalım diyorlar. Kim yapacak bu konutlar? Poligon Deresi konusunda hassasız. Burasını askeri tesis taşındığında halkımıza kalmasını, insanlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Popülist anlayışlara kapılmamak zorundayız. Bir sorun geldikten sonra ayağa kalkmamalıyız. Ondan önce ayağa kalkmalı,  sahip çıkmalıyız. Buraların partisi yok, bu yerleri bugünden sahip çıkarak koruyabiliriz” dedi.

Biz kendimize güveniyoruz

Ülke olarak ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığını da belirten Başkan Selvitopu,  “Ekonomik durgunluk her şeyi etkiliyor. Bizi de etkiliyor. Bu zor günleri dayanışma ile aşabiliriz. Bu sıkıntıları akılla, mantıkla ve tedbirle geçeceğiz. Biz kendimize güveniyoruz. Ve bir devlet kurumunu nasıl yöneteceğimizi de çok iyi biliyoruz. Kimsenin aklına ihtiyacımız yok. 6 yıldır görev yapıyorum. Bunları da aşacağız. 500 bin insanımıza ayrım gözetmeden hizmete devam edeceğiz.” dedi. Selvitopu ayrıca,  toplu sözleşmeden gelen maaş farklarının da çalışanların hesabına yatırıldığını müjdeledi. 

Haksız yere işten atılan işçilerin yanındayız

Başkan Selvitopu’nun ardından  söz alan Genel- İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, konuşmasında diğer belediyelerde haksız yere işten atılan emekçilerin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirtirken, Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise kıdem tazminatlarına sonuna kadar sahip çıkıp mücadele edeceklerini,  gerekirse Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

Başkan Selvitopu’na çiçek takdim ettiler

Konuşmaların sonunda iki sendika başkanı Başkan Selvitopu’na çiçek verip teşekkür etti. Selvitopu da tüm çalışanların sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmesini diledi.

Şantiye ve ana binada da bayramlaşma programı 

Başkan Selvitopu, öğleden sonra da bayramlaşma programlarına devam etti. İlk olarak Temizlik İşleri Şantiyesi’nde işçilerle buluşan Selvitopu, çalışanların bayramını kutladı. Buradaki törene katılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilere verdiği destekten dolayı Başkan Selvitopu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti. 

Öğleden sonraki bayramlaşma programı ise ana binadaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Başkan Selvitopu, buradaki programda da belediye çalışanlarına seslendi ve “Kurumların kalbi çalışanlarıdır” dedi. Ardından da çalışanların bayramını kutladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.