Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'ndan canlı yayında gıda kampanyasına davet

Başkan Selvitopu'ndan canlı yayında gıda kampanyasına davet

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, partisinin genel başkan yardımcısı Seyit Torun’un ardından TV 35 ekranlarına bağlandı. Selvitopu bütün önlemleri almak için canla başla çalıştıklarını belirtti. Selvitopu ayrıca yarından itibaren bir kampanya başlatacaklarını açıkladı ve Karabağları'ı evde kalmaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 02.04.2020 - 16:20

EGEPOSTASI - İstanbul’dan sonra ikinci sırada gelen İzmir’de en fazla riskli ilçeler arasında Karabağlar’ın bulunduğunun açıklanmasının ardından TV35 Senen Gökdağ’ın sunduğu Günortası Haber Bülteni’ne canlı yayında bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Selvitopu, belediye hizmetlerini randevu yöntemiyle verdiklerini açıkladı.

Başkan Muhittin Selvitopu, bu hafta itibariyle ihtiyaç sahibi ailelere büyükşehir belediyesi ve kaymakamlıkla işbirliği içinde gıda yardımı dağıtmaya başladıklarını söyledi.

SELVİTOPU’NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

BELEDİYEMİZDEN RANDEVU ALARAK
Salgına karşı çeşitli tedbirleri alıp yürürlüğe koyuyoruz. Yurttaşlarımızın kendi sağlıkları ve personeliminiz sağlığı açısından tedbir amacıyla bu kararı aldık. Yurttaşların sorun ve taleplerini bize iletecekler. Randevu alarak gelirlerse daha rahat ederler. Burada beklemeden bir an önce işleri çözülür. 414 77 97, 414 76 86.

BİRÇOK ÖNLEMİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
Riskli bölge olarak geçmesinin nedeni nüfus yoğunluğu. Karabağlar kentimizin en kalabalık ilçelerinden birisi. Bizim ilçemizde Yeşilyurt en yoğun bölgeler. Aslolan yurttaşların hepimizin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı kurallara harfiyen uyması. Hep birlikte uyarsak bu salgını daha rahat atlatabiliriz. İnsan ve yurttaş olarak hepimizin sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Birçok önlem almaya çalışıyoruz. Dezenfekte çalışmalarımız sürüyor. Parklarda sokaklarda. Yeterli mi değil. Aslolan toplumumuzun insanlarımızın ilgili devlet kurumlarının ve Sağlık Bakanlığı’nın yayınladıkları ve söylediklerine uyması. Karabağlar’daki yurttaşlarımızın da zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Lütfen evlerinden çıkmasınlar.

BU HAFTA İTİBARİYLE GIDA YARDIMLARINA BAŞLADIK
Bizim durumumuz  da iyi değil. Bu ay bir karar alındı. Kesintiler ertelendi. İller bankasından 90 bin liralık kesinti oldu. Bu memnuniyet verici tabi. Diğer çalışmaları bir tarafa bıraktık. Tüm gücümüzü sağlınla mücadele işlerine yoğunlaştırdık. Karabağlar’da ihtiyaç sahibi birçok insanımız var. Çoğu emeğiyle çalışıyor. Çoğu maaş alamıyor. Bu nedenle bu hafta itibariyle gıda yardımı başlattık. 110 şehit ailemizden başladık. Her hafta bütün bölgelerimize bu dağıtımları gerçekleştireceğiz.

YARINDAN İTİBAREN DE BİR KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ
Yarından itibaren de bir kampanya başlatacağız. Gıda yardımına katılmak isteyenlerle ilgili belediyemizde oluşturduğumuz bir çalışmayla onları da ihtiyaç sahiplerine intikal ettireceğiz. Belediye bütçemizden de belli ödenek ayırarak gıda yardımlarımıza devam edeceğiz. 2 bin ailemize sosyal destek yardımımız zaten var, onlar sürecek. Bu konuyu da hassasiyetle üzerinde durup takipçisi olacağız.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KAYMAKAMLIKLA İŞBİRLİĞİ İÇİND
Limontepe’de büyükşehir başkanımızla gıda yardımı yaptık. Onlarla paralellik içinde bu yardımları yapıyoruz özellikle mükerrer yardım olmasın diye. Büyükşehir belediyesiyle işbirliği yapıyoruz. Kaymakamlığımızla da işbirliğimiz var. Oradaki çalışmalara destek oluyoruz. Bu mücadele topyekün yapılması gereken bir mücadele. Biz de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

LÜTFEN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN
Hem Türkiye hem İzmir’e hem Karabağlar’daki tüm yurttaşlarımıza evde oturmalarını rica ediyoruz lütfen evlerinizden çıkmayın zorunlu olmadıkça. Çocukları da evde tutmaya çalışalım. Bu ülkemiz ve kentimiz ve Türk halkı için önemli bir sorumluluk. Bu sorumluluğu lütfen hissedelim ve yerine getirelim. Bu günlerde bu tedbirleri uygulamak önemli. Dayanışmanın da böyle sağlanabileceğini göstermek çok önemli. Evden çıkmamayı gerçekleştirirsek salgını daha hafif atlatabiliriz. Umarım bu salgını atlatırız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.