Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'dan AK Partili Doğruca'ya sert tepki

Başkan Selvitopu'dan AK Partili Doğruca'ya sert tepki

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm insanlığı tehdit ve tedirgin eden koronavirüse karşı yetersiz önlem aldıklarını ve yurttaşlar arasında hizmet ayrımı yaptıklarını öne süren AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’ya sert tepki gösterdi. CHP'li meclis üyeleri adına da açıklama yapan Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır AK Partili Doğruca'yı 'yeni bir virüs'e benzetti.

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 15:09

Doğruca’nın, böyle bir ortamda bile siyasi hırsını dizginleyemediğini ve bu durumdan çıkar sağlamaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Salgın ülkemize sıçradığı andan itibaren gerekli tüm önlemleri alan belediyemizi ve özveriyle çalışan personelimizi karalamaya çalışmak kabul edilemez. Sayın Doğruca unutmasın ki, sağlığın, hizmetin siyaseti olmaz. Karabağlar Belediyesi çalışanları, aldığı önlemlerle Sayın Doğruca’nın da sağlığını korumaya çalışıyor” dedi.

Başkan Selvitopu, Uzundere’de bulunan Temizlik İşleri Şantiyesi’ne giderek, görev başındaki personele kolaylıklar diledi, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Koronavirüs önlemlerinin aralıksız süreceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, yurttaşları da zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya çağırdı. Başkan Selvitopu, “Gelişmeleri takip ederek gerekli önlemleri almaya, tüm gücümüzle ve özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Yurttaşlardan isteğimiz, zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları. Eğer çıkmak zorunda iseler, sosyal mesafeyi korumaları. Bu sıkıntılı günleri, ortak çaba ve dayanışmayla atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Ancak bu süreçte AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın art niyetli, fesat ve ciddiyetten uzak açıklamalarıyla karşılaştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Böyle kritik bir süreçten bile siyasi rant çıkarmaya çalışmak, gözü dönmüşlüğün, pervasızlığın, aymazlığın doruk noktasıdır. Kendi eksikliklerini, üstlenmekten kaçındıkları sorumlulukları Karabağlar Belediyesi’nin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Ancak bu algı kampanyası Karabağlar’da tutmaz. Biz devletin kararları doğrultusunda her türlü önlemi, ilçe genelinde almaya devam ediyoruz. Sayın Doğruca unutmasın ki, böyle bir ortamda sağlığın, hizmetin siyaseti olmaz. Değerli yurttaşlarımız eminim ki bu pervasızlığın, aymazlığın ve siyasi nemalanma hırsının farkında” diye konuştu.

KARABAĞLAR’DA NELER YAPILDI'
Karabağlar Belediyesi, tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınının ülkemize de sıçramasının ardından hızlı önlem alan yerel yönetimlerden başında geldi. Merkezi idarenin yayınladığı genelgeler doğrultusunda temizlikten sağlığa kadar bir çok alanda adımlar atıldı.

İlk aşamada, 16 semt merkezi, Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) ve spor okullarında eğitime, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ara verildi. Karabağlar Belediyesi, mart ayında yapacağı sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif etkinliklerin tamamını da ileri bir tarihe erteledi. Toplum sağlığının korunması amacıyla belediyenin tüm birimlerinde dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hizmet binalarına gelen vatandaşların ve personelin ateşi ölçülüyor. İlçenin farklı noktalarındaki duyuru panolarıyla yurttaşlar bilgilendiriliyor.

Yurttaşların yoğun olarak kullandığı parklar, pazaryerleri de özel ilaçlarla sürekli dezenfekte ediliyor. Pazarcılar Odası’yla yapılan görüşmeler sonucu pazarcı esnafının eldiven ve maske kullanması, bağırmadan satış yapması sağlandı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda işyerlerinin denetimi de sürüyor.

Karabağlar Belediyesi, yurttaşların hizmet binalarına gelmeden internet üzerinden kolayca işlem yapması için de altyapı hazırladı. Buna göre “www.karabaglar.bel.tr”  adresindeki Karabağlar Belediyesi web sayfasına girecek yurttaşlar, “e-belediye” linkine tıklayarak ve üyelik formunu doldurarak işlem yapabiliyor.

Önlemler kapsamında, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi için belediye bünyesinde iletişim hattı kuruldu. Karabağlar Belediyesi’nin 414 78 22 ve 414 78 25 numaralı telefonları arayan ihtiyaç sahibi yurttaşlar, 08.00 - 23.00 saatleri arasında hizmet alabiliyor.

Karabağlar Belediyesi bu amaçla, Karabağlar Kaymakamlığı nezdinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları’nca kullanılmak üzere 14 araç ve 28 personel tahsis etti. Gruplar, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara, evlerinden çıkmamaları koşuluyla yardımcı oluyor.

PERSONEL UNUTULMADI
Karabağlar Belediyesi, yurttaşlarla sürekli iletişim halinde olan personelini de unutmadı. Cumhurbaşkanlığı genelgesi uyarınca, uzaktan, dönüşümlü ve esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına başlandı. Buna göre birimlerde, kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personel bulunduruluyor. Personel, haftalık periyotlar halinde çalışıyor. Okul öncesi ve ilköğretim çağında çocuğu olan kadın personel ile sağlık raporu bulunan dezavantajlı personelin idari izin süreci devam ediyor. Çalışan personel için de başta yemekhane olmak üzere tüm birimlerde gerekli önlemler alındı. Hizmet noktalarına dezenfektanlar yerleştirildi.

AK PARTİLİ DOĞRUCA’YA VİRÜS BENZETMESİ

Öte yandan Karabağlar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu Adına Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği gibi ülkemiz, uzunca bir süredir, ekonomik, siyasi, toplumsal ve kültürel bir altüst oluş sürecindedir. Giderek derinleşmekte olan bu felaketin üzerine bir de, hepimizin koronavirüs olarak bildiği salgın eklenmiştir. Salgın, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisini gün be gün artırmaktadır.

Tüm ülkeyi kapsayan önlemler gündeme gelmekte ve başta sağlık çalışanları olmak üzere her alanda topyekûn bir seferberlik başlatılmaktadır.

Karabağlar Belediyemiz de bu mücadeleye tüm gücüyle destek vermekte, özverili çalışmalarla salgının yayılmaması için çaba harcamaktadır.

Belediyemiz; Kaymakamlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valilik’le eşgüdüm içinde çalışmakta, Karabağlar halkına yönelik zorunlu, yeni ve acil tüm hizmetleri her zaman olduğu gibi aksatmadan yerine getirmektedir.

Belediyemiz, koronavirüsle mücadele ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, başta çöp konteynırları olmak üzere her türlü dezenfeksiyonun yapılması, el dezenfeksiyon ekipmanlarının yerleştirilmesi, pazaryerlerinde gerekli önlemlerin alınması, işyerlerinin İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda denetimi, belediye mobil uygulamalarının etkin kullanımının sağlanması ve risk grubunda yer alan insanlarımızın gereksinimlerinin giderilmesine kadar her konuda yoğun bir çalışma içindedir.

Karabağlar halkının her gereksinim duyduğunda yanında olmaya aralıksız olarak tüm gücüyle devam edecek olan başta Karabağlar Belediyesi olmak üzere tüm diğer Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler ve nihayet İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluklarının bilincindedir. Söz konusu bu kurumlar tüm süreci yakından ve etkin olarak izlemekte, olanaklarını seferber etmektedirler.

Ancak tam da bu süreçte, yine AKP Karabağlar İlçe Başkanı’nın, belediye çalışanlarının özverilerini hiçe sayan, acımasız, pervasız, yersiz, ciddiyetsiz, sorumsuz, saygısız ve art niyetli olduğunu düşündüğümüz açıklamasıyla karşılaştık. Bu süreçten bile siyasi rant çıkarmaya çalışması faydasız bir işlevden öteye gidemeyecektir. Bu son açıklamasından sonra Sayın AKP İlçe Başkanı’nın aslında uzun süredir zaten mücadele ettiğimiz yeni bir virüs olduğundan artık eminiz. Belediyemizin, bizim ve Karabağlar halkının bundan böyle, acil görevleri ikiye katlanmıştır.

Koronavirüsü dışarıdan gelen bir tehlike iken bu virüs Karabağlar ilçesinde varlığını sürdürebilmektedir. Dolayısıyla bu aşamadan sonra gerek belediyemizin, gerek bizlerin ve gerekse Karabağlar halkının; önümüzdeki süreçte bu virüsün öncelikle Karabağlar’a sonrasında İzmir’e ve son olarak tüm ülkeye yayılmasına engel olmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu belirtmek isteriz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.