Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal'dan bir garip atamalar!

Başkan Sandal'dan bir garip atamalar!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı A.Ş ve BAY-BEL'e sürpriz isimleri atadı. 2014 yerel seçimlerinde DSP’nin adayı Hüseyin Aslan’a destek veren ve 1 Kasım’da yapılan yerel seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet eden, Bayraklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal'ı BAY-BEL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirdi. Sandal'a sosyal medyadan yaptığı eleştirilerle gündeme gelen eski Meclis Üyesi Gaffar Akyel ise Bayraklı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Atamalar Bayraklı’da tepkiyle karşılandı.

  • Ege Postası
  • 14.07.2020 - 11:37

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, göreve geldikten sonra Bayraklı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na CHP İzmir İl eski Yöneticisi Yalçın Erdoğan’ı getirmişti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etti. Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat Aydın da şirketteki görevinden ayrıldı. Bu görevlere kimin geleceği merakla beklenirken, Başkan Sandal’ın atadığı isimler gündemde bomba etkisi yarattı.

SANDAL’I ELEŞTİRDİ KOLTUĞU KAPTI

Başkan Sandal geçtiğimiz günlerde kendisiyle sorunlar yaşayarak Belediye Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden, eski meclis üyesi Gaffar Akyel'i Bayraklı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadı. Akyel’in geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Serdar Sandal ile ilgili sosyal medyadan ağır eleştirdiği ve yönetim kurulu başkanı olduktan sonra bu paylaşımları kaldırdığı öğrenildi.

Sandal’ın bu ataması Bayraklı'da  “Gaffar Akyel Başkanı eleştirdi, koltuğu kaptı” yorumlarına neden oldu.

 ULUSAL'IN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR!

Öte yandan Başkan Sandal’ın özel kalem müdürü olarak atadığı eski il yöneticisi Berk Ulusal’ın yükselişi de devam ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal döneminde Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlayan ve belediyeye bağlı Personel A.Ş ve BAY-BEL A.Ş yönetim kurullarında (Yönetim Kurulu Üyeliği)  yaptığı ve üç ayrı birimden birden 8 bin 950 TL maaş aldığı ortaya çıkan Berk Ulusal, Belediye Başkanı Serdar Sandal tarafından BAY-BEL A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı olarak atandı. 

Bu atama da Bayraklı'da tepkiyle karşılandı. Ulusal’ın tepki çekmesinin nedeniyse, 2014 yerel seçimlerinde DSP’nin adayı Hüseyin Aslan’a destek vermesi ve 1 Kasım seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “istifaya" davet etmesi olarak gösterildi.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE ASLAN’A DESTEK VERMİŞTİ

Ulusal, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Hasan Karabağ’ın atanmasından ardından tepki göstermiş ve DSP’den Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Aslan’a destek vermişti. Ulusal o dönem seçimlerde aktif rol almış ve bu durum  büyük tepki çekmişti. 

KILIÇDAROĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

1 Kasım seçimleri öncesi CHP Genel Başkanlığı için adı sık sık gündeme gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile çalışan Berk Ulusal, seçimlerden hemen sonra “Türkiye çok önemli bir virajdayken, ortadaki siyasi boşluğu dolduramayan tüm muhalefet partisi liderleri acilen istifa etmeli ve Türk halkının önünü açmalı. Memleket yangın yeri her gün insanlar ölüyor ama muhalefet liderlerine halk inanmıyor ve oy vermiyor. Açın yolu genç liderler gelsin” diyerek CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere, AK Parti dışındaki parti liderlerine istifa çağrısı yapmış ve CHP örgütlerinden ciddi tepki görmüştü. 

İL BAŞKANI SERTER GÖREVDEN ALMIŞTI

Bu açıklamasından sonra  CHP İzmir İl Başkanı Yardımcısı Berk Ulusal, partinin ilk yönetim kurulu toplantısında görevinden alındı. O dönem CHP İl Başkanı olan Bedri Serter, bazı üyelerden gelen itirazlara rağmen yetkisini kullanarak Berk Ulusal'ı görevden almıştı.

NEDEN BU İSİMLER'

Sandal tarafından gerçekleştirilen bu iki atamaya partililer büyük tepki gösterdi. İsminin yazılmasını istemeyen birçok partili, "Biri tüm itirazlara karşın belediyede özel kalem müdürü oldu. Bu yetmezmiş gibi şirkete atandı. Gaffar Akyel, düne kadar sosyal medyadan belediye başkanına dediğini bırakmadı. Bu kadar eleştiri yapıp bir göreve bir kişi atanıyorsa bunun normal karşılanması mümkün değil" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.