Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Piriştina Anıtkabir’e gitti

Başkan Piriştina Anıtkabir’e gitti

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım'da Anıtkabir’de ziyaret etti. Daha önce onlarca kez gittiği Anıtkabir’e 10 Kasım’da hiç gidemediğini belirten Piriştina, “Bu havayı solumak istedim. İnanılmaz bir manzaraydı” dedi. Duygularını bu sözlerle anlattı

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 15:23

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI -  Buca Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Levent Piriştina Anıtkabir ziyaretinde insan seli arasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.  Daha önce birçok kez ziyaret ettiği Anıtkabir’e ilk kez 10 Kasım'da giden ve insan seline ilk kez şahit olan Piriştina duygularını Egepostası’na anlattı.

Piriştina, “Ne zamandır niyetim vardı, Anıtkabir’i 10 Kasım'da ziyaret etmek kısmet olmamıştı. Oradaki havayı solumak istedim. Daha önce birçok kez gittim Anıtkabir’e ama 10 Kasım’a hiç denk gelmemişti. O coşkuyu, Türkiye’nin dört bir tarafından Ata’nın huzuruna koşan insanları görmek inanılmaz bir manzaraydı. Sabah 8’de başladı hala devam ediyor. Binlerce insan bir saniye boş kalmadan Ata’sına yürüyordu. O coşkuyu, mutluluğu yaşadım. Ata’mızı ziyaret ettim ve böyle bir 10 Kasım geçirdik” dedi.

“ÖYLE İSE SEVİNDİRİCİDİR”

Son günlerde AK Partili bakanlar, vekiller ve başkanlar ile partililerin Atatürk’ü sahiplenen sözleri ve söylemlerindeki değişikliklerle ilgili Egepostası’nın sorusunu yanıtlayan Piriştina, “Ben kimse için böyle bir yorum yapmıyorum. Kendi adıma ve CHP adına; biz başından beri bu ülkenin kurucusuna, değerlerine, bayrağına, başkomutanına ve liderimize hep bağlı, izinde, gölgesinde olmaya yemin etmiş insanlarız. Böyle bir konuda başka bir partide artış olduysa sevindiricidir. Başka yorum yapmak olmaz. Atatürkçü düşünmek, onun duruşu, çağdaşlığı, komutanlığı, devlet adamlığı, ülke, vatan, çocuk sevgisi her şeyi örnek alınması gereken ve güne uyarlanması gereken biçimde olması lazım. Biz hep böyle yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Onu özlem, saygı ve rahmetle her fırsatta anacağız. Ben tüm Türkiye’de olan herkesin bu konuda aynı duyguları paylaştığına eminim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.