Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özkan'dan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki

Başkan Özkan'dan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki

İstinaf Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasını onadı. Kaftancıoğl'nun, cezasının onanmasının ardından CHP'den tepkiler yükselmeye devam ediyor.Karara bir tepki de CHP ,Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'dan geldi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2020 - 09:25

EGEPOSTASI- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 5 ayrı suçtan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada geçtiğimiz yıl eylül ayında karar çıkmıştı.

Mahkeme, Kaftancıoğlu hakkında toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararı vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliği ile onadı.

Kaftancıoğl'nun, cezasının onanmasının ardından CHP'den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Karara son olarak CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'dan geldi.

Yazılı açıklama yapan Özkan tepkisini şöyle dile getirdi;

"CHP İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen, bize göre bağımsızlığını yitirmiş mahkemelerden çıkan bu kararlar, tamamen hukuki dayanaktan yoksun, siyasi ve rövanşist duygularla alınmış bir karardır. İktidar bloğu şunu asla unutmamalıdır ki; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘’bizim kim olursa olsun adaleti savunmak gibi, hakkı hukuku savunmak gibi bir görevimiz var. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili baskılar karşısında boyun eğmez.’’ Nokta! 

Bu hukuksuz kararın İstanbul seçimlerini 2. Kez kazandığımız gün olan 23 Haziranda açıklaması iktidarın sandıktan alamadığı sonuçları, bağımsız olmayan mahkemelerce intikam aracı olarak kullandığının göstergesidir.
Bizler Genel Başkanımızın öncülüğünde; Hak, hukuk ve adalet arayışı içerisinde olanlar olarak İstanbul İl Başkanımız Sn. Canan Kaftancıoğlu’na ve bu uğurda sindirilmek istenen bütün partililerimizin yanında olup, onlara sahip çıkacağımızı kamuoyuna gururla duyururken, bu hak arayış mücadelemizin gelecek kuşaklara olan bir sorumluluğumuzun gereği olarak gördüğümüzü saygıyla arz ederiz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.