Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özçınar: Madem rant vardı, neden senelerce sustunuz'

Başkan Özçınar: Madem rant vardı, neden senelerce sustunuz'

Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan alanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve içerisinde hastane, TOKİ Konutları, Okul ve alışveriş merkezilerini de kapsayan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar CHP’li isimleri eleştirdi. Başkan Özçınar’dan CHP’lilere ‘rantçılık’ çıkışı

  • Ege Postası
  • 19.03.2020 - 16:45

Daha önce, yaklaşık olarak 300 bin metrekarelik imar planlarına itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni haklı bulan proje için “yürütmeyi durdurma” kararı İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin bu kararına AK Parti’den tepkiler gelmişti.

Konuyla ilgili, isim vermeden CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ile Mahir Polat’a ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e yüklenen Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, “Ülkemizin korona virüsü ile mücadele ettiği bu günlerde İzmir siyasetine maalesef bir ‘iftira’ virüsü bulaşmıştır. CHP İzmir milletvekili ve il başkanı ilçemizde inşaatına başlanacak olan 75 yataklı hastanemiz için yapılan imar planı düzenlenmesi hakkında şahsıma "rantcılık" iftirasında bulunmuşlardır” dedi.

KİRAZ BELEDİYESİ VE TOKİ MÜDAHİL OLACAK

Başkan Özçınar, söz konusu hastane inşaatına yönelik tüm aşamalardan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin haberdar olduğunu ifade ederek Büyükşehir’in kendilerinden saha içinde İZSU’ya yer ayrılmasını talep ettiklerini de vurguladı.

“Bu sürecin tüm aşamalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamıyla haberdar olduğu halde, tam da hastane inşaatının başlayacağı bu son aşamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını davalı tutarak, yeni plan aleyhinde idare mahkemesine yürütmenin durdurulması isteminde bulunmuş, mahkeme ileride telafisi mümkün olmayan iş ve işlemlerin gerçekleşmesini önlemek amacıyla bu başvuruyu kabul etmiştir” açıklamasını yapan Başkan Özçınar, Kiraz Belediyesi ve TOKİ'nin de önümüzdeki aşamada davaya ilgili kuruluşlar olarak müdahil olacağı bilgisini verdi.

NİYE SENELERCE SUSTUNUZ'

CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ile Mahir Polat’a ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i hedefine alan Başkan Özçınar, “CHP Milletvekili ve İl Başkanının Kiraz'ın çok uzun zamandır hasretle beklediği hastane yatırımını engellemenin getirdiği suçluluk psikolojisi ile dikkatleri dağıtmak için şahsıma rant iftirası atmaları karşısında hayretler içerisinde kaldığımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

TOKİ’nin yaptığı imar planı değişikliğinden Büyükşehir’in yıllardır haberdar olduğunu vurgulayan Özçınar, “TOKİ tarafından yapılan imar planı değişiklik ve düzenlemelerinden senelerden beri haberdar olan, hatta yeni planda kendi kurumu için yer ayrılmasını isteyen büyükşehir belediyesinin aklına mahkemeye gitmek; vekil ve il başkanının aklına rant iftirası atmak niye bugün gelmiştir. Madem ki hukuka aykırılık vardı, madem ki rant vardı niye senelerdir sustular” ifadelerini kullandı ve “Bugün var olan en dikkat çekici şey yapılacak bu hizmet karşısında hasetten ne yapacağını, ne söyleyeceğini şaşırmış, aciz bir siyasi kadronun utanılası halidir” sözlerini kaydetti.

‘BÜYÜKŞEHİR’İN EZİKLİĞİ’

Hastane yapılması planlanan alanın mülkiyetinin tamamen Kiraz Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatan Başkan Özçınar, “Yakınlarında bile şahsıma ait bir arsa bulunmamaktadır. Bir eğitimci olarak inşaat sektörü ile de yakından uzaktan hiçbir bağım bulunmamaktadır. Eğer yapılan yatırımlar nedeniyle bir kentsel rantın ortaya çıkacağı düşünülüyorsa, bu rantın sahibi yalnızca Kiraz Belediyesi dolayısıyla da Kiraz halkı olacaktır” açıklamalarını yaptı.

“Beyefendilere soruyorum, dillerinden düşürmedikleri halkçılık, sosyal belediyecilik, fırsat eşitliği gibi kavramlar Kiraz için geçerli değil midir” diye konuşan Başkan Özçınar, 31 Mart’taki yerel seçim sonuçlarına dikkat çekerek: “Kiraz'a olan bu nefretin gerekçesi burada seçimi kaybetmiş olmaları mıdır, ya da Kiraz'a hükümetimizin her alanda tüm imkanlarıyla sahip çıkması mıdır, yoksa büyükşehir belediyesinin Kiraz'da veremediği hizmetlerin ezikliği midi? Cevabı yine ben vereyim: Bu şıkların hepsi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.