Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özçınar dokuz ayını anlattı: Babamın kızıyım

Başkan Özçınar dokuz ayını anlattı: Babamın kızıyım

Ege’de AK Parti’nin ikinci dönem de başkanlık görevini yürüten ilk ve tek kadın belediye başkanı olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, dokuz aylık görev süresini değerlendirdi. Başkan Özçınar dokuz ayını anlattı

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 10:13

EGEPOSTASI - TV 35 ekranlarında yayınlanan Hayata Dokun programına konuk olan AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, ikinci dönemde yeniden oturduğu başkanlık koltuğunda bugüne kadar yaptıklarını ve projelerini anlattı.

AK Partili Kadın Başkan Saliha Özçınar, ilçesinin her kesimine hizmet götürme çabasında olduğunu belirterek, siyasetçi kimliğini başkanlık koltuğuna oturduktan sonra kenara bıraktığını söyledi.

Seçimden sonra siyaset bitmiştir benim için
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar,İnsanlar ihtiyaç hissettiğinde sizi bulabiliyorsa, bu çok güzel. Toplumun her kesimini memnun etmeniz çok zor. İşinizi canla başla severek yaptığınız zaman üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorun yok diye düşünüyorum. Siyaset seçimlerde belli patiye bağlılıkla başladığınız ancak seçildikten sonra toplumun her kesimine hizmet etmelisiniz. Seçimden sonra siyaset bitmiştir benim için” dedi.

250 kişilik yurt projemiz onaylandı
Yeni dönemde hayvan hastanesi ve yurt yapımı projelerinde son aşamaya geldikleri bilgisini veren AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Cumhurbaşkanımızdan yurt sözü almıştık. 250 kişilik yurt projemiz onaylandı. Veterinerlik fakültemiz Kiraz’a geldi. O kadar memnunuz ki, ilçemize bir hareket yeni bir soluk gelmiş oldu. Hayvan hastanesi için çalışmalarımız devam ediyor. Hem Ege’ye hem İzmir’imize hizmet edecek. Yapım aşamasında, projesi bakanlıkta. İmarla ilgili sorunlar vardı, onlar da çözüldü. Bir de barınağımız olacak” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Babamın kızıyım
Kiraz’da herkesin ablası, kardeşi, bir belediye başkanının ötesinde herşeyi Saliha Özçınar. Kiraz’da doğmak, yaşamak ve Kiraz’a hizmet etmek kadar güzel bir şey yok. Kedimi kısaca tanıtmak gerekirse babamın kızı derim. Onun tırnağı olabilmek gururdur. Uzun yıllar hep Kiraz için çabaladı. Ben de emanetine sahip çıkıp onun yolunda giden biri olarak inşallah ona layık biri olurum. Ona layık bir evlat olarak burada yaşantımı sürdürmeye çalışıyorum. Daha gençler olsun isteriz ama bu dönemde böyle birşeyi koruduk. Bu da benim için güzel bir şey.

Kadınların elinin değdiği yerde fazlası olur
Hala tek kadın başkanım partimin. Allah sayılarımızı arttırsın. Kadınların elinin değdiği yerde fazlası olur. Kadınların olduğu yerin farklı olduğunu düşünüyorum. Anne, evlat ,kardeş gözüyle bakabiliyor. Bir kadın sabah kalkıp evini toplar, çocuğunu okula gönder, eşinin mutlu olmasını sağlar, ailesine vakit ayırır. Bütün bunları yapan bir kadın niçin bir ilçeyi yönetemesin'

İşinizi canla başla yaptığınız zaman…
İnsanlar ihtiyaç hissettiğinde sizi bulabiliyorsa, bu çok güzel. Toplumun her kesimini memnun etmeniz çok zor. İşinizi canla başla severek yaptığınız zaman üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorun yok diye düşünüyorum.

Seçimden sonra siyaset benim için bitmiştir
Siyaset seçimlerde belli patiye bağlılıkla başladığınız ancak seçildikten sonra toplumun her kesimine hizmet etmelisiniz. Seçimden sonra siyaset bitmiştir benim için. Kampanyalarda insanlar birbirlerine kötü söylemlerde bulunuyor. Bunları doğru bulmuyorum. İnsanları insan gibi sevmek, değer vermek önemli. Yani vicdanınız rahatsa, huzurluysanız bunun yerini hiçbir şey koymuyor.

Burayı 28 günde bitirdik
Mülkiyet bizdeydi buranın. Mimarlarımızı çağırdım. Ne yapabiliriz diye baktık. Sosyal tesisler bir ihtiyaç küçük ilçelerde. Buraya sosyal bir tesis kazandırdık. 28 günde bitirdik. İşçilerimiz gece gündüz çalıştı, açılışını da onlara yaptırdım.

Yapamayacağımı anladığımda çekilirim
Gelirlerimizin büyük kısmı büyükşehire gidiyor. Sadece mahalle yolları, çöp toplama bizlere aitti. Her sorunu iyi analiz edip çözüm yollarını bilen insanız çok şükür. Geçtiğimiz dönem 1,5 milyon metrekare parke taşı döşedik. Mahallelerimiz çok uzak birbirinden, dağınık evlerimiz var. Su problemleri devam ediyor. Alan çok geniş, kırsalda yaşıyoruz. Hizmet götürmekte zorlandığımız günler de oluyor. Ama hiç yakınmadık. Belediye başkanlığı zor iş ama ilçemi o kadar çok severim ki. Kiraz’ı benden çok mu seviyorsun derdim küçükken babama. Babam Kiraz’daki herşeyin değerli olduğunu öğretti. O nedenle canla başla çalışıyorum. Yapamayacağımı anladığım anda çekilirim.

Anne olunca evde başkanlık sökmüyor
Evde başkanlık sökmüyor anne olunca. On yaşında bir oğlum var. Annemin büyük yardımı oluyor çocuğumu yetiştirirken. Allah ondan razı olsun, gözüm arkada kalmıyor. Etüd merkezine babamın adını verdik. İhtiyacı olan öğrencilerimiz devam ediyor. Bu dönemde tekrar değerlendirmeye aldık.

Yurt projemiz onaylandı, hayvan hastanesi yapılacak
Cumhurbaşkanımızdan yurt sözü almıştık. 250 kişilik yurt projemiz onaylandı. Veterinerlik fakültemiz Kiraz’a geldi. O kadar memnunuz ki, ilçemize bir hareket yeni bir soluk gelmiş oldu. Hayvan hastanesi için çalışmalarımız devam ediyor. Hem Ege’ye hem İzmir’imize hizmet edecek. Yapım aşamasında, projesi bakanlıkta. İmarla ilgili sorunlar vardı, onlar da çözüldü. Bir de barınağımız olacak. Hayvan hastanesi Aydın’da var sanırım. Hergün günlük süt alıp sokak hayvanlarına dağıtan bir belediyeyiz. Fırınlardan ekmek alıp dağıtıyoruz. Yemek artıklarını toplayıp sokak hayvanlarına veriyoruz. Aşıya, kısırlaştırmaya gönderiyoruz ama her geçen gün küpesiz köpek sayımız artıyor. Çevre ilçelerden buraya getiriliyor. Her belediye kendi üzerine düşeni yaparsa bu kadar zorlanmayacağız.

Allah Cumhurbaşkanımıza güç-kuvvet versin
Cumhurbaşkanımızla tanışmamız Binali Bey sayesindedir. Cumhurbaşkanımız kızım dedi, ben de bir evlada layık olmaya çalışarak çalışıyorum. Allah ona güç kuvvet versin, Rabbim başımızdan eksik etmesin. Belki hiç uyumuyor. Yorulduklarını biliyorum, üzülüyorum da. Bunca şeye göğüs germek gerçekten merhamet, meziyet ister. İlk geldiğinde de ikinci geldiğinde de davetimi kırmadı. Yolda geçen biri davet ettiğinde de evine gidebilen bir insan Cumhurbaşkanımız. Gönülden istendiğinde Rabbim de yolunu çiziyor. Her geldiğinde de bizi onore etti. Biz çok mutlu olduk. Veterinerlik fakültesini kazandırdı.

Bir doktor çabalamış olsaydı en azından vicdanen rahat olacaktınız. En büyük projelerimizden birisi, kanal Kiraz çalışması. Küçük Menderes ilçeyi ikiye bölüyor. DSİ ile görüştük, bir rekreasyon çalışmasıyla başladı. Üç etaptan oluşacak. Valiliğimiz de destek veriyor. Nehrin kenarına bisiklet, yürüyüş alanları olacak. Çayın üst kısmına rekreasyon alanı yapılacak. Üçüncü aşamada da Eskişehir’deki gibi suyun belli bir noktada tutmak. En azından insanların keyifle vakit geçirebileceği bir alan olacak. İnşallah yaz dönemine doğru çalışmalar başlayacak, projeleri bitmek üzere, ihale aşamasındayız.

Köyleri ziyaret edip, bir bardak çay içmek beni dinlendiriyor
Siyasete girmeden önce kendi okulum vardı. Öğretmenlik benim için kutsal bir meslek. Çocukları çok seviyorum. Onlar benim için çok değerli. Çocukları topluma kazandırmalıyız. Ben eğiticiyim derim hep öğretmenlikten ziyade. Bir çocuğu şekillendiriyorsunuz. Köylerimize çıktığımda vatandaşları ziyaret ettiğimde kafa dinliyorum. Halkımız misafirperver. Bir bardak çayı onlarla içmek, sohbet edebilmek gerçekten bulunmaz bir değer ve kafa dinleme anı. Belediyede daha çok yoruluyorum. Arazide dinleniyorum. İki aydır bir vertigo sorunum vardı. Köylerimize çok çıkamamıştım. Bir haftadır artık toparladım. Köy programlarına tekrar başlayacağım.

Bir tebessümle ayağa kalkıyorum
Yaşlılarımıza her gün sıcak yemek götürüyoruz, bakımlarını sağlıyoruz. Evde bakım hizmetinden daha farklı. Maddi durumuna bakılmaksızın yapıyoruz. Yalnız yaşıyorsa, 65yaş üstü ise ve bakıma muhtaçsa bakıyoruz. Hepsini o kadar çok seviyorum ki. Yorulmuyorum. Yorulduğunu hisseden bir insan değilim. Çok tükendiğim anlarda bile, hasta olduğumda yatamıyorum mesela, bir tebessümle ayağa kalkıyorum. Pozitif enerji. Kimsenin yüzü asık olmasın diyorum personele de. Sıkıntısı olan varsa sırf surat asılmasın diye, o gün benden size izin diyorum. Yaşlılarımızı baş tacı yapalım, yalnız bırakmayalım. Her zaman her koşulda vatandaşımızın yanında olacağız.

Kitap okuyamayan başkan haline geldim
Kitap okurdum. Arabamda hala kitaplarım var. Ama bir sayfa okuyorum sonra vakit bulamıyorum. Kitap okuyamayan başkan haline geldim. Ama müzik dinlemekten büyük keyif alıyorum. Kadınlarımızı da çok seviyorum. Onlar dağı deviren kadınlar.

G20 zirvesine katılmak büyük bir gururdu
Hiç yurtdışına çıkmamıştım. Altı yıldır hiç izin de kullanmamıştım. G20’ye gidiyoruz gelir misin dediler. Ben de tamam dedim. Orada Cumhurbaşkanımıza eşlik etmek büyük bir gururdu. Gece gündüz onun uyumadan Türkiye için ayakta durmasına şahit oluyorsunuz, daha büyük gurur veriyor bu size. Ne ara uyuyor onu çok merak ediyorum. Çok keyifli bir gezi ve büyük bir tecrübeydi benim için. Her şey çok güzeldi. Başarılı bir görüşme olduğunu düşünüyorum.

Ayakları üzerinde durabilen bir kadının yapamayacağı bir şey yok
Her kadının kendi ayakları üzerinde durmasını istiyorum. Kadınlar çok şeyin üstesinden gelebildiğini düşünüyorum. Kim gelirse gelsin özellikle kadınsa, muhtaçsa yanındayım. Ayakları üzerinde durabilen bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Kadınlar güç anlamında zayıf evet. Bir erkeğin gücünde olmamız mümkün değil. Kendinden güçsüze el kaldırmanın asla affı yok. Şiddet gören erkeklerimize de yardım ederiz. Kadınlarımızı çok seviyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.