Dolar 32,3696
%0.16
Euro 34,9642
%-0.29
Altın 2.324,720
%0.19
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özcan: '1 Mayıs’ta alanlardayız'

Başkan Özcan: '1 Mayıs’ta alanlardayız'

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, bazı internet sitelerinde yer alan Baro’nun 1 Mayıs programıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Özcan, programın çarpıtıldığını,1 Mayıs programına katılacaklarını ve programdan sonra ise ağaç dikimi gerçekleştireceklerini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 15:00

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: “1 Mayıs resmi olarak  ilk kez Cumhuriyet döneminde 1923 yılında işçi bayramı olarak kutlanmıştır. Bir Cumhuriyet değeri olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İzmir Barosu, kurumlarının özelleştirilmesi ile işsiz kalan, taşeronlaşmanın altında ezilen, yabancı sermaye karşısında mücadele gücünü yitiren yerli sermaye şirketlerinin kapanmasıyla işsiz kalan, ağır çalışma şartlarına geçim derdiyle mahkum olan, Soma' da maden, İstanbul' da inşaat işçisi ve daha nice  ihmal nedeniyle hayatını yitiren işçilerimizin ve işçi ailelerinin halini haykırmak için alanlarda olacaktır. Bu anlamlı güne katılmak isteyen meslektaşlarımızla saat 10:30' da İzmir Barosu önünde toplandıktan sonra 11:00' de İzmir Limanı önünde diğer sivil toplum kuruluşları ile buluşularak Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş yapılarak alana girilecektir.  1 Mayıs programının sona ermesinin ardından İzmir Barosu ve önceki başkanlarımızdan Av. Nevzat Erdemir Hatıra ormanları ziyaret edilerek ağaç dikimi gerçekleştirilecektir. 

Mitinge davet ediyoruz

1 Mayıs’ta emekçilerin haklarını alanlarda dile getirmek her zaman emekten yana tavır alan İzmir Barosu için bir gelenektir. Tarihinden aldığı mirası daha ileri taşımak isteyen İzmir Barosu Yönetim Kurulu, bir ilke imza atmış, yakın zamanda Tez-Koop-İş Sendikası ile imzaladığı toplu iş sözleşmesinde devletin emekçiden aldığı vergileri ödemeyi üstlenerek personelinin ekonomik refahını arttırmıştır. İzmir Barosu'nun emekten ve işçiden yana tavrı her zaman açık ve güçlü bir iradeyle kendisini göstermeye gelecekte de devam edecektir. Bu nedenle basında yer alan yanlış haberlere itibar edilmemesini istiyor, tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı bizlerle buluşarak mitinge katılmaya davet ediyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.