Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran gazetecilerle buluştu: Çeşme’nin vizyonunu değiştiriyoruz

Başkan Oran gazetecilerle buluştu: Çeşme’nin vizyonunu değiştiriyoruz

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Çeşme Kent Konseyi’nin düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Başkan Oran’ın yanı sıra Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Başkan Oran gazetecilerle buluştu

  • Ege Postası
  • 11.01.2020 - 10:47

Tekke Plajı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Oran, “Günümüzde her türlü baskı ve kısıtlamalara rağmen gazetecilik yapmak, yazmak, yazabilmek, yazdığının arkasında durabilmek yürek istiyor. Gazetecilik öğretmenlik gibi kutsal bir meslek. Yüzlerce gazetecinin cezaevinde olduğu bu günlerde Türkiye’de gazetecilik yapabilmek çok zor. 

Tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen, toplumun haber alma özgürlüğü için çalışan siz değerli gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılar dilerim” dedi. 

Projelerini anlattı
Göreve geldiği günden bu yana şeffaf yönetim anlayışı ile yerel basınla yakın ilişkiler sürdüren Başkan Oran, son dönemde hayata geçirdiği projelerden de söz etti. Geçtiğimiz aylarda meclis’te onaylanan Yeni Hizmet Binası’ndan, yeni kurulacak Sağlık Tesisi’ne kadar bir çok proje hakkında bilgi veren Başkan Oran, şu şekilde konuştu:

“Gençlerimize istihdam yaratıyoruz”
“Çeşme’mizde sağlık, eğitim ve güvenlik alanında birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çeşme’nin yaşlı bir nüfusu var. Çeşme’de gençlerimizi tutamıyoruz çünkü istihdam sorunu var. Çeşme Belediyesi’nde 3 bin tane CV var ve bu CV’nin bin tanesi üniversite mezunu. Gençlerimize istihdam yaratmak için bir çok projemizi hayata geçiriyoruz. Tekke Plajı’ndaki Restoran gibi… Hem Çeşme halkına ekonomik hizmet veriyor hem de gençlerimize istihdam yaratıyoruz.”

“Çeşme’ye yeni sağlık tesisi kazandırıyoruz”
İlçemizdeki tek devlet hastanesi çoğu zaman ihtiyaçlarımıza cevap vermekte yetersiz kalıyor. Artan nüfusumuzla birlikte hemşehrilerimize daha iyi hizmet sunmak adına, yeni sağlık tesisimiz için gerekli görüşmelerimizi yaptık. Çeşme’ye yakışır, SGK anlaşmalı 365 gün 24 saat açık bir sağlık tesisini de yakında Çeşmeliler’in hizmetine sunacağız. 

“Kongre turizmi ile sezonu uzatacağız”
Çeşme’de 2,5 aya sıkışan sezonu kongre turizmi ile uzatacağız. Çeşme’de bir kongre merkezimiz yok. Çeşme’ye yakışmayan, adı kültür merkezi ancak kültür merkezinden çok uzak salonlarımız vardı. Ilıca’daki Migros’un üzerinde boş duran 3 katlı bir binamız var. Bu 3 katı mimarlardan oluşan bir heyete incelettim. Adnan Saygun Kültür Merkezi’ndeki gibi iki katlı Çok Amaçlı Kültür Merkezi projemizi de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Çeşme’de kışın konserler, tiyatrolar, söyleşiler, operalar olacak. Aynı zamanda Çeşme’de kışın butik otellere de can suyu olacak kongre turizmi yapılacak. Yaklaşık 4 aylık çalışmanın sonunda çok büyük bir projeye başlıyoruz. 550 kişilik çok amaçlı kongre salonumuzda cep sinemaları, sergi salonları, Avrupa standartlarında kulis, sahne, ses ve ışık düzeni olacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.

“Kadın Dayanışma ve Psikolojik Danışma Merkezimizi hayata geçiriyoruz
Çeşme’nin kültürel ve sosyal hayatına artık Çeşme Belediyesi dokunacak. Bunun yanı sıra Çeşmeli vatandaşlarımızın ruh sağlığını da düşünerek bir uzman psikoloğu işe aldım. Bir sosyal hizmet uzmanı bir tane de sosyoloğun olduğu Kadın Dayanışma ve Psikolojik Danışma Merkezi’mizi çok yakında hayata geçiriyoruz. Eşiyle, ailesiyle problemi olanlara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz. 

“Ilıca’da hayvan polikliniğimizi açıyoruz”
Ilıca’da bir ameliyathanesi, ikinci bir müdahale odası ve ameliyattan sonra ayılabilmesi için alınacağı toplamda 3 odası olan, insanların da sokak hayvanlarını rahatlıkla getirip bakımını yaptırabilecekleri bir hayvan polikliniğini ay sonunda açıyoruz.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.