Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran: Alaçatı 'para çatı' dediler, 2 liraya çay satıyoruz

Başkan Oran: Alaçatı 'para çatı' dediler, 2 liraya çay satıyoruz

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısına katıldı. Eski Devlet Bakanı  Işılay Saygın’ın anıldığı toplantıda Başkan Oran, “Atatürk’ün kızlarına ve Cumhuriyet kadınlarına minnettarım, onlar ülkemizin baş tacı…” dedi. Öte yandan Başkan Oran, “Alaçatı para çatı dediler, ben de vatandaşlarımızın ekonomik olarak gidip çay kahve içecekleri kafeler açtım." diye konuştu. 'Para çatı' dediler, 2 liraya çay satıyoruz...

  • Ege Postası
  • 06.08.2019 - 13:29

İzmir’de 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun (STK) bir araya gelerek oluşturduğu Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısı Çeşme Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türk mimar, siyasetçi ve Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve Çevre BakanıIşılay Saygın’ın anıldığı toplantıya katılan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bakanlığı döneminde yaklaşık 400 bin öğrenciye okuma yazma imkanı sunan, bu ülkedeki yeri asla unutulmayacak eski Devlet Bakanımız Işılay Saygın’ı rahmetle anıyorum. Sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir kadın şahsiyettir. İzmir’de ve Türkiye’de yaptığı hizmetlerle toplumun sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Kendisinden sonra gelen Türk kadınlarına örnek rol model olmuştur. Onun kaybı hepimizi derinden sarsmıştır. Ben tüm Atatürk’ün kızlarına ve Cumhuriyet kadınlarımıza minnettarım, onlar ülkemizin ve bizim baştacımız” diye konuştu.

“STK’lar demokrasimizin temel taşıdır!”

Sivil toplum kuruluşları’nın demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Başkan Oran, “Demokrasi ve sivil toplum kuruluşları bir bütünün parçaları gibidir. Herhangi bir maddi beklentileri olmadan, sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’ne teşekkür ederim. Birlikte çok güzel başarılara imza atacağımızdan şüphemiz yok. Biz onlarla varız! Hep beraber olursak kazanırız!

“Sakız Ağacı Çeşme’mizin tarım lokomotifi olacak!”

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de konuşulduğu toplantıda Başkan Oran, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projelerinden de bahsetti. Yok olmaya yüz tutmuş ve kesildikten sonra odun olarak kullanılan sakız ağaçlarından geriye kalanların kurtarılması için çalışma başlattıklarını ve ilk hasadı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oran, sakız ağacının özellikle Çeşme ve Sakız Adası’nda büyük ekonomi girdiklerinin olduğunu söyledi.

“Alaçatı Para çatı dediler, 2 liraya çay satıyoruz”

Çeşme Merkez’de, Ilıca Taş İskele’de ve Alaçatı’da açtığı Çeştur kafelerde vatandaşların 2 liraya çay, 5 lira kahve içebildiklerini hatırlatan Başkan Oran, “Alaçatı para çatı dediler, ben de vatandaşlarımızın ekonomik olarak gidip çay kahve içecekleri kafeler açtım. Benim vatandaşlarım gidip orada bütçelerine göre yiyip içebilirler, bunu yaparken yandaki esnafımızı da mağdur etmemek için ‘dondurma’ satışı koymadım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.