Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oktay'dan TV35'te flaş açıklama: İç açıcı durumda değiliz

Başkan Oktay'dan TV35'te flaş açıklama: İç açıcı durumda değiliz

TV 35’e konuk olan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Covid 19 salgını nedeniyle aldıkları tedbirleri sıraladı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2020 - 15:32

EGEPOSTASI- Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı olduğu gibi turizm sektörünü de ağır bir şekilde etkilediğini belirten Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tüm proje ve yatırımları durdurup kaynakları vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya ayırdıklarını söyledi.

Belediyelerin şartsız bağış almasının önüne engel çıkarılmasını anlamanın mümkün olmadığının altını çizen Başkan Mehmet Oktay, yaşadıkları sıkıntıyı ve durumlarını,

“Çok da iç açıcı durumda değiliz. Marmaris’te de her türlü ekonomik trafik durdu. Tahsilatımız yok. Kira gelirlerimiz durmuş durumda. Sadece iller bankasından gelen payımız söz konusu. Bu da mesai arkadaşlarımızın maaşlarını karşılamaya yönelik. Büyükşehir kanunuyla ilçe belediyelerin gelirleri azaltılmıştı, tolere edebiliyorduk. Son krizle birlikte mayıs itibariyle daha da sıkıntılı günlere gireceğimiz öngörülüyor. Merkezi hükümetten destek gerekiyor. Destek olunması. Belediyelerin bize göre şartsız bağış alma yetkisi var. Ama maalesef bu da hayata geçirilebilmiş değil” sözleriyle açıkladı.

AÇIKLAMANIN  SATIR BAŞLARI:

Öncesinde belli oranda olsa da bir miktar bölgemize ziyaretçi daha doğrusu yazlıkçı misafirlerimizin gelmesi söz konusu oldu. Biraz yoğunluk var. Kendilerini en azından 14 gün boyunca izole etmelerini rica ediyoruz. İhtiyaçları olduğu taktirde biz kendilerine 65 yaş üstü vatandaşlarda olduğu gibi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyoruz.

Dezenfekte çalışması yapıyoruz

Şu ana kadar bizim kendi işleyişimizle alakalı sıkıntı söz konusu değil. Mesai arkadaşlarım görevlerini fazlasıyla yerine getiriyorlar. Belediye olarak biz bu süreçte 11 12 Mart’ta takvim başladı vakaların tespiti. En başından konuyu oldukça ciddiye aldık. Temizlik işleri müdürlüğümüz ve merkezi noktalarda dezenfekte çalışmaları yaptık. Camiler, okular, kurumlar. Sosyal medya ve billboardlar üzerinden konunun önemine varılması için tüm ciddiyetimizle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar bir aksilik olmadı.

Yurtdışı dönüşü karantina uyguladık

11 Mart itibariyle ilk vaka açıklandı. Biz o tarihte Moskova’da bir turizm fuarına katılmıştık. Programımızı erkene çektik. Giderken ve gelirken her türlü hijyen koşullarına uyduk. Devamında kendimizi  meclis üyesi arkadaşımız Ali Kırlı ile 14 gün boyunca kendimizi izole ettik. Sağlığımız oldukça iyi. Resmi olarak da göreve başladık.

Pazaryerlerinde sıkı denetim

Pazaryerlerimizde ülkedeki ilk poşetleme uygulamasını biz başlattık. Önceden hazırlanarak poşetlerle oraya getirilmesini istedik. Bizim vatandaşlarımız seçmece yapar ama bunun önüne geçmek için bir ve kiloluk şekilde paketlenmesini sağladık. Mümkün olduğunca alışverişin hızlı yapılıp derhal oranın tahliye edilmesini sağladık. Pazaryerlerimizde 3 metre kuralına uyuyoruz. Maskesi olmayanlara derhal verip onların pazarda maskesiz dolaşmasının da önüne geçmiş durumdayız. Giriş ve çıkış noktalarında el dezenfekten malzemelerimiz söz konusu. Büyük süpermarketleri de sıkı şekilde kontrol ediyoruz.

Kurallara sıkı sıkıya riayet etmelerini istiyoruz

Şu an için birçoğunu askıya almış durumdayız. Kış ve sonbahar aylarından itibaren dış cephe bakım çalışmaları olmuştu yurttaşlarımızın. 50’den fazla bina dış cephesini düzeltti. Biz günlük ve anlık olarak takibini yapıyoruz virüsün. Ama ısrarla şunu söylemek istiyoruz, 20 gün önümüzdeki kritik dönem. Kurallara sıkı sıkıya riayet etmelerini  istiyoruz.

İç açıcı durumda değiliz

Çok da iç açıcı durumda değiliz. Marmaris’te de her türlü ekonomik trafik durdu. Tahsilatımız yok. Kira gelirlerimiz durmuş durumda. Sadece iller bankasından gelen payımız söz konusu. Bu da mesai arkadaşlarımızın maaşlarını karşılamaya yönelik. Büyükşehir kanunuyla ilçe belediyelerin gelirleri azaltılmıştı, tolere edebiliyorduk. Son krizle birlikte mayıs itibariyle daha da sıkıntılı günlere gireceğimiz öngörülüyor. Merkezi hükümetten destek gerekiyor. Destek olunması. Belediyelerin bize göre şartsız bağış alma yetkisi var. Ama maalesef bu da hayata geçirilebilmiş değil.

Zor durumda insanlar var, sıkıntı çekiyoruz

Marmaris’te ben seçildiğim günden itibaren başta belediye meclisi olmak üzere tüm partilere eşit mesafede durdum. Birtakım şeyleri siyasi arenaya çekilmesi sade vatandaş olarak bile beni derinden üzüyor. Çok zor durumda olan insanlar var. Biz bu vatandaşları yakından tanıyoruz. Taleplerini doğrudan bize iletiyorlar. Onların ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çekiyoruz. Bu konunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Günde her gün 150 200 yeni başvuru geliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından aldığımız bilgilerde, sigortalı çalışan olarak gözüküyor. Ama bu koşullarda işsiz kalmış. Bu insanların erzağa ihtiyacı var.

En büyük zararı turizm sektörü ve biz göreceğiz

Haziran sonrasında Marmaris gibi turizm bölgeleri için işin nasıl gelişeceği muamma. Ekonomisinin yüzde 90’ı turizm olan beldeleriz. En büyük zararı da herhalde turizm sektörüne verecek salgın. Yoğun yurtdışı programlarım oldu. Önümüzde iyi bir sezon olacaktı. Bir an önce biz turizmin nasıl toparlanacağına mesaimizi yoğunlaştıracağız. Çeşitli proje ve hedeflerimiz vardı. Yeni spor tesisleri, kültür merkezi hayata geçirmek, yeni bir belediye hizmet binası, katlı yeraltı otoparkı gibi çeşitli projelerimiz var. Ama bu sürecin sonunda tam olarak hangi koşullarda olacağımızı göreceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.