Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Küçükler: Büyükşehir Yasası köyden kente göçü bitirecek

Başkan Küçükler: Büyükşehir Yasası köyden kente göçü bitirecek

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediye Yasası ile köyden kente göçün sona ereceğini iddia etti. Küçükler, "Büyükşehir Yasası ile köy ve ilçelerde projelerimizi tamamladığımızda, insanlar bütün...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 17:09
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediye Yasası ile köyden kente göçün sona ereceğini iddia etti. Küçükler, "Büyükşehir Yasası ile köy ve ilçelerde projelerimizi tamamladığımızda, insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler." dedi.

        Ahmet Küçükler, Tortum ilçesinde gezi ve incelemede bulundu. Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak'ı makamında ziyaret eden Başkan Küçükler, daha sonra esnafları ziyaret etti. Küçükler, ardından Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak’la Talat Uzunyaylalı’nın moderatörlüğündeki Tortum Oturumu’na katıldı.
        
        Başkan Küçükler, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası’nın köylünün hayatında köklü değişikliklere neden olacağını söyledi. Büyükşehir Yasası ile ilçe belediye başkanlarının yükünü hafifleteceklerini kaydeden Küçükler, "Yasanın şöyle bir mantığı var; daha çok kırsalı, ilçeleri ve köyü, şehirle entegre etme amacını taşıyor. Daha önce hükümetimiz KÖYDES ve BELDES projelerini geliştirdi, bunların hepsi bilinçli bir gelişmeydi, bundan sonraki sistemde Büyükşehir Yasası’ydı. Eskiden köyler çok az hizmet görüyordu ama artık ülke olarak Avrupa Birliği (AB) sürecine girmeyi düşündüğümüz bir dönemde artık bütün köyler ve ilçelerde insanca yaşanabilir ortamlar oluşturmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

        Büyükşehir Yasası’nın asıl amacının kırsala daha çok hizmet götürmek olduğuna işaret eden Küçükler, "Kırsalı şehirle irtibatlı hale getirmek ve aynı zamanda şehre olan göçü de önlemektir. Göçü önlemekle birlikte tarım ve hayvancılığı daha etkin ve verimli hale getirmektir. Köylerdeki insanlar istediği hizmeti göremeyince şehre geliyorlardı. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde bütün projeleri tamamladığımız da insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler.” şeklinde konuştu.

        Söz konusu yasa ile hizmet anlayışının daha geniş yüz ölçümlere yayılacağını vurgulayan Küçükler, "Atık su arıtma gibi, içme suyu gibi, ulaşım gibi, itfaiye ve mezarlık hizmetleri artık büyükşehirin görev ve sorumlulukları içerisinde yer alacak. Bizim amacımız; ilçe belediyelerimizle beraber aynı duygularla vatandaşa hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu çalışmalarla göstermektir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.