Dolar 32,4913
%0.13
Euro 34,8183
%0.28
Altın 2.488,400
%1.06
Bist-100 9.556,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu’ndan yeni büyükşehir başkanlarına öğüt

Başkan Kocaoğlu’ndan yeni büyükşehir başkanlarına öğüt

Ege Belediyeler Birliği’nin Ekim ayı toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “yeni” büyükşehir belediye başkanlarına “Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğü gireceği 2014 yılı Mart ayını beklemeden çalışmalara başlayın” tavsiyesinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 09:30
İZMİR- Ege Belediyeler Birliği 2013 yılı Ekim toplantısını İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan meclis, 850 bin lira olarak belirlenen 2014 yılı analitik bütçe tasarısı oybirliği ile kabul etti. 2014 yılında yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda konuşan Birlik Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 yılı Mart ayında yürürlülüğe girecek Bütünşehir Yasası ile Ege Bölgesi’nde 5 belediyenin “büyükşehir belediyesi” statüsüne kavuşacağını söyledi.
Kapatılan belde ve köylerle ilgili devir işlemlerinin yürütülmesine yönelik çerçeve belirlenip zaman kaybedilmeden çalışmalara başlanılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Yasayla ilgili düşüncelerimi daha önce belirtmiştim. Ama uygulamak zorunda olduğumuz bir yasa var. Bununla bir çok beldemiz ve köyümüz kapanıyor. Köy mallarının ilçe belediyelerine, il özel idaresi mallarının ise ilçe ve büyükşehir belediyesine devri söz konusu. 2004 yılında yeni bağlanan 10 tane ilçe ve 37 beldemizde yaşadığımız bir devir süreci vardı. Bu süreçte çok yorulduk ve hırpalandık. Çok sancılı bir süreç bu devir işleri. Onun için şimdiden bu çalışmalara başlayıp koordineli bir şekilde götürmek gerekiyor. Bugünden devir işlemleri ile ilgili en azından bir çerçeve belirlenmesine çalışılırsa, 2014 yılı daha sancısız geçer. Belediyeler için devamlılık çok önemli. Yeniden aday olmayacak arkadaşlar bile devir sürecinde bir çerçeve belirlenmesi için çalışmalı. Ana hatlar belirlenirse, gelen arkadaşlar da o bölgenin yararına verimli bir çalışma yapar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.