Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan sandık için net mesajlar

Başkan Kocaoğlu'ndan sandık için net mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir Halk Park'ın açılış töreninde seçimlere dair önemli mesajlar verdi. AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkenin başından gitmesi gerektiğini savunan Kocaoğlu, vatandaşlara da 'Sandığa sahip çıkın' çağrısında bulundu. Kocaoğlu, "Sadece oy kullandığımız zaman değil, o gün tüm toplumun ayakta olması, mesai vermesi gerekiyor. O gün öyle bir coşku yaşamalıyız ki sandıklarda hile yapmak isteyenlerin eli ayağı birbirine dolaşmalıdır. 8 Temmuz'da hedef Cumhurbaşkanlığını almaktır. Başka türlü bu ülke kurtulamaz" dedi. Başkan Kocaoğlu'ndan sandık için net mesajlar

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 21:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Mavişehir'de yaklaşık 100 bin metrekarelik alana kentin en nitelikli parkını kazandırdı. Modern ve yenilikçi bir anlayışla tasarlanan, Londra'daki ünlü Hyde Park'ta olduğu gibi, halkın kendini ifade edebileceği serbest kürsü ve yazı duvarları bulunan Halk Park, düzenlenen törenle açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen törende Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe teşkilat başkanları, sendika temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"BİLEREK ALDIK, BELEDİYE PLANI DEĞİŞTİRİR" DİYEREK ALMIŞLAR

Açılışta yaptığı konuşmada TOKİ ile anlaşma yaptıklarını ancak TOKİ'nin bu anlaşmaya uymadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Burada ne kadar alan varsa ranta teslim ettiler. 100 dönüm açık spor alanı ayırdık, sattılar. Bu bölge, bütün dolgu alanı yasayla önce emlak kredi bankasına, sonra emlak konuta, onun vasıtasıyla TOKİ'nin kullanımına verilen bir bölgedir. Dolgu alanıdır. 15 dönüm bir yer daha sattılar. Bir plan yapıyorsunuz, yeşil alan ayırıyorsunuz, onu geliyor satıyorlar. Sonra o kişiler bize geldi. 'Burayı imara açalım' dediler. Biz burayı imara açamayız, spor alanı görünüyor. 'Siz bunu bilerek mi aldınız' dedik. 'Bilerek aldık, belediye planı değiştirir' dediler. Belediye planı değiştirmez. Sen gideceksin derdini aldığın kişi ve kuruma anlatacaksın. Birkaç kişi girdi araya, ben şimdi ne yapacağım dedi. Ben seni kandırdıysam hesabını da veririm. Ama benden almadın, bana sormadın ki. Gittin 100 dönüm yeri cüzi bir paradan aldın. Aranızda ne oldu bilemem. Burası İzmir'in en nadide yerlerinden biri olabilirdi, bugünkü durumundan çok daha iyi olabilirdi, bugünkü yoğunluk artışları olmasaydı" diyerek sürece dair bilgi verdi.

"PARAYI VERDİK CANIMIZI KURTARDIK"

Mavişehir'de opera binasının yer teslimini yaptıklarını, temel atma çalışmaları seçimden sonra gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "2008 yılında araziyi satın aldık. Ön tarafta TOKİ ve Karşıyaka Belediyesi'nin arazileri vardı. Belediyeden satın aldık. 3 bin metrekaresinde 3 bin 750 lira fiyat verdi. Değerleme kuruluşu bunu değerlendirdi. Garip kuşun yuvasını Allah yapıyor. O gün postadan bir evrak çıktı. O notta Mavişehir'de hangi müteahhidin hangi arsayı metrekare fiyatı olarak kaça aldığı yazılı. Bugün ön tarafta yapılan gökdelenler 330 liraya alınmış. Ana 3 bin 750 liraya. Ben TOKİ başkanına bu belgeyi gönderdim, sonra aradım. 'Başkanım haklısınız' dedi. Bunu değerlendirme kuruluşu değerlendiriyor. Ona öyle sana böyle demiş. En pahalıdan iki kat pahalı bizimkisi. 'Bu listeyi basına vereceğim' dedim. Biz de bin 800 liraya düşürdük, verdik parayı canımızı kurtardık. Böyle devlet yönetilir m? Bizde hikaye çok. Başlasam sabaha kadar anlatırım bunların yaptığı işleri" diye konuştu.

BELEDİYE YATIRIMLARINI ANLATTI

Konuşmasının devamında kente yaptıkları yatırımları anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, belediyenin kredi notunun AAA olduğunu anımsatarak, şunları söyledi "Biz kentimizin daha yaşanılır olması için parklar, yeşil alanlar yapıyoruz. Çevreye değer katıyoruz. Devraldığımız yeşil alanı şu an 3 kat büyüttük. 100 dönüm ve nehir kenarında hem bir park hem nehir ve çevresi düzenlemesi yaptık. Çevre yatırımlarına var gücümüzle devam ediyoruz. Biz sadece belediyecilik yapmak için 2004 yılında yola çıkmadık. Belediyeciliği zaten yapıyoruz. Zaten iyiden de öte mükemmel yapıyoruz. Arıtmasından yola, raylı sisteme kadar, ayrıca kenti korumasını biliyoruz. Biz belediyeye bir görev daha aldık. Kenti kalkındırmak. Sanayiden tarıma, hizmet sektöründen turizme, lojistikten kültür sanata kadar kenti kalkındırma görevi aldık. Bu kenti 14 senede kalkındırdık. Bundan sonra koruyarak kalkındıracağız. Bugün 4 milyon 350 bin nüfuslu İzmir'i Türkiye Cumhuriyeti'nin en borçlu 3 belediyesinden biri bugüne getirdik. İzmir hazineyle tüm bağlarını kesmiş, borcu olmayan, dünya piyasalarından geriye dönüşü olan, tasarrufuyla kendini ikame edebilecek projelere yatırım yapıyoruz. Bizim kredi notumuz AAA'dır. Türkiye'de böyle baka bir devlet kurumu yoktur. Ancak en gelişmiş 10-12 ülkenin kredi notu AAA'dır bunu 14 senede kalkınarak başardık" dedi.  

SANDIK İÇİN NET MESAJLAR

Konuşmasında seçimlere dair de önemli mesajlar da veren Başkan Kocaoğlu, AK Partili belediye başkanlarının görevden alınmasına değinerek şunları dile getirdi "AKP belediyeciliğiyle tanışın diye yakın zamana kadar bize 15 sene hikaye anlattılar. 15 sene sonunda baktık ki İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir bir telefonla gitti. İstanbul AKP kurulduğundan beri belediye başkanıydı, Melih Gökçek 1994'ten beri başkan. Bursa yine AKP kurulduğundan beri başkan. Ülkenin 4 büyük kentinden 3'ünün belediye başkanı bir telefonla görevden alındı. Bizim başımızdan geçenleri zaten biliyorsunuz. AKP belediyeciliği böylece konuşulmaz oldu. AKP belediyeciliğinin iç yüzü ortaya çıktı. Demek ki AKP belediyeciliği diye bir belediyecilik yokmuş. Daha sonra AK Parti iktidarının politikalarına sözü getiren Kocaoğlu, şöyle dedi: “ Gelelim AKP iktidarına. İşte ekonominin, devlet kurumlarının durumu. İşte ülkenin başındaki dış politika sorunları. İşte komşularımızla olan kavgalar. Dünyada herkesle kavgalı bir ülke olduk. Bırakın ekonomiyi, içeride hallederiz. Biz çile çekmeye alışkın bir toplumuz. Ama dışarıda itibarımız kalmadı. Dışarıya güven veremiyoruz. Dışarıya güven vermemiz, dışarıyla barışmamız, devletler içindeki saygın yerimizi tekrar kazanmamız gerekmektedir. Sadece ve sadece bu sebepten dolayı tüm dünyayla bizi kavgalı yapan AKP iktidarının bu ülkenin başından gitmesi, sayın cumhurbaşkanının da bu ülkenin başından gitmesi gerekmektedir. Bütün dünya ile kavga eden birisi dünyayla barışamaz. Ülkeyi Orta Doğu bataklığına sokan birisi oradan çıkaramaz" diye konuştu.

"İKİNCİ TURDA NE OLACAĞINI BİLİYORUZ"

Karşıyaka'da sandık güvenliği ve seçmenin sandığa gitmesi konusunda da görüşlerini açıklayan Kocaoğlu, "Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Sadece oy kullandığımız zaman değil, o gün tüm toplumun ayakta olması, mesai vermesi gerekiyor. O gün öyle bir coşku yaşamalıyız ki sandıklarda hile yapmak isteyenlerin eli ayağı birbirine dolaşmalıdır. Bu seçimin sonucundaki büyük farkı oy kullanım oranı belirleyecektir. Yüzde 88-90'a çıktığı an AKP'nin oyu yüzde 40'ların altına inecektir. Bu orana çıktığında Muharrem İnce ile sayın cumhurbaşkanın oyu eşitlenecektir. İkinci turda ne olacağını zaten hepiniz biliyorsunuz. 24'ünde hedef parlamentoda çoğunluğu almaktır. 8 Temmuz'da hedef cumhurbaşkanlığını almaktır. Başka türlü bu ülke kurtulamaz. Hep beraber görev yapacağız. Bunu kendimiz için değil. Bunu çocuklarımız, geleceğimiz, ülkemiz, vatandaşlar için yapacağız. Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yapabilecek güç ve kararlılıktadır. Sadece bunu yapacağız. Zaman zaman bana gelip 'ya Aziz bize de görev ver' derler. Hiç göreve falan gerek yok. herkesin elinde cep telefonu var. Onda da fihrist var. Onları arayarak bu seçim çalışmalarını yapmak zorundayız. Herkesin çevresi çalışma yapacağı alandır" diye konuştu.

"HER YER İZMİR GİBİ OLSUN"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da şunları söyledi "Benim de bir hayalim vardı. Belediye başkanı olmak bir hayaldi, gerçekleşti. Ama bu yeterli değil. Çöp toplama ve hizmetleri yapacaksınız. Bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olacağım dedim. İngiltere'de Hyde Park varsa Karşıyaka'da da Halk Park olacak dedik ve yola çıktık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, ağabeyliğini her zaman gösteren kent ağabeyi, kentin gerçekten sahibi. Aziz ağabeyimiz dedi ki 'sen bu bütçeyle başka işler yap, bu benim Karşıyaka'ya armağanım olsun, içinde halk varsa ben de varım' dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Siyaset biraz olacakları önceden görmektir. Süt Kuzu Projesi demek ki öyle önemli ki bu projeyi bile sahiplenip Türkiye'ye yayan bir iktidar var. Arenaları, Mustafa Kemal, Zübeyde Hanım diye değiştirdik. Nereden çıktı bu arenalar demişlerdi. İzmir farklılığını gösterdi. Bunu İzmir söyledi. Halk Park dedik çıktılar şimdi Millet Park diyorlar. Boşuna söylemiyoruz. Her yer İzmir gibi olsun. Bizi haklı çıkardılar" dedi. Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi.

Halk Park'ta 66 bin 500 metrekare yeşil alanın dışında 3 adet ayrı çocuk oyun alanı ve bir tanesi ileri yaş olmak üze 2 tane kondisyon alanı yer alıyor. Bunların yanı sıra parkta ücretsiz wi-fi erişimi, karavan kafe, 2 adet su duvarı ile 3 adet yaya köprüsü de bulunuyor.  Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, tasarladığı çim dinlenme alanlarıyla da İzmirlilere keyifli bir güneşlenme olanağı da sağlıyor. Halk Park'a şu ana kadar farklı türlerde 610 ağaç 6 bin çalı, 3 bin 750 yer örtücü ve sarılıcı bitki dikildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.