Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırkpınar’dan flaş ‘kura’ açıklaması: Teklif Hamza Dağ’dan geldi

Başkan Kırkpınar’dan flaş ‘kura’ açıklaması: Teklif Hamza Dağ’dan geldi

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde kura kısmının yenilenmesi kararına Millet İttifakı’ndan tepkiler gelmeye devam ediyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kura yönetemine oy birliği ile karar verdiğini belirtti ve “Teklif Hamza Bey’den geldi ve o yöntem uygulandı”

  • Ege Postası
  • 17.12.2020 - 18:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından 1 Aralık tarihinde Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı.

Seçimde Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı’nın adayı da Aydın Pehlivan olmuştu. Başkan Vekili’nin kura yöntemi ile seçildiği oylamada kurada adı çıkan isim ise Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı da Aydın Pehlivan kuraya itiraz etmişti.

Başvuruyu değerlendiren İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararın hemen ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri ve milletvekilleri kararın haksız olduğunu söylediler.

İdare Mahkemesi’nin kararına bir eleştiri de Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kuradaki yöntem teklifinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldiğini söyledi ve yaşananları dikkatle izlediklerini ifade etti.

Başkan Kırkpınar, meclis salonunda kuranın yönetimine ilişkin oy birliği sağlandığının altını çizerek şunları söyledi; “Mahkemenin verdiği karara saygı duymakla beraber işin hikayesi kısmında da şahit olduğum şeyler oldu. İlk 4 turda oylar eşit çıkınca kura çekimine gidildi. Meclis salonun yan tarafında bir dinlenme alanı var. Orda AK Parti kanadından Sayın Hamza Dağ ve Necip Nasır, Cumhuriyet Halk Partisi kanadından  Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit torun beyler oradaydılar. İl Başkanları olarak da bizler  Kerem Ali Bey, Deniz Bey ve ben vardık. Bu teklif Hamza Bey’den geldi ve o yöntem uygulandı. Bunu her iki taraf da atladılar mı onu bilemiyorum ama anladığım kadarıyla İdari Mahkeme kuranın yeniden yapılması gibi bir yola gitti.  Deniz Bey’in açıklamalarından da anlaşıldığı gibi bir üst mahkemeye bu konuda itirazları olacak. Kura yöntemi mecliste ortak alınan bir karardı. Teklif de Hamza Bey’den geldi. Sonuç açıklanana kadar hiç kimse itiraz etmedi. Sonra bu geliştirildi. Dikkat ve hiddetle izliyoruz. Umarım üst mahkemeden doğru bir karar çıkar ve iptal kararı durdurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.