Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırkpınar’dan Aytun Çıray yorumu: Ne yazdığını kendisi iyi bilir

Başkan Kırkpınar’dan Aytun Çıray yorumu: Ne yazdığını kendisi iyi bilir

İYİ Parti’nin 3. kuruluş yıldönümü kutlamamaları dün Genel Başkan Meral Akşener'in de katıldığı programla İzmir’de gerçekleştirildi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kutlamayı Egepostası’na değerlendirdi. Kırkpınar ayrıca, kutlamalara katılmayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yaptığı ve ardından kaldırdığı paylaşımla ilgili de, “Ne yazdığını kendisi herhalde  iyi biliyordur. Neden kaldırdığını da kendisine sormak lazım" yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2020 - 16:02

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti’nin 3. kuruluş yıldönümü heyecanı bu yıl Genel Başkan Meral Akşener'in de katıldığı programla İzmir’de yaşandı. Gündoğdu Meydanı'nda pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Genel Başkan Meral Akşener’in yanı sıra parti teşkilatından ve diğer partilerden de katılım oldu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, partisinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen 3. yaş kutlamalarını Egepostası’na değerlendirdi. Pandemi koşulları nedeniyle açık havada gerçekleştirilen etkinlikten hem kendisinin hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mutlu ayrıldığını ifade eden Başkan Kırkpınar, kutlamalara katılmayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile ilgili de konuştu.

4. YAŞ KUTLAMALARINDA İKTİDAR MESAJI

Kutlamaların İzmir’de olabileceği bilgisinin kendisine yaklaşık 45 gün önce geldiğini söyleyen Başkan Kırkpınar, “Salgın sebebiyle açık alanda yapabildik kutlamamızı. Bundan yaklaşık 45 gün önce Sayın Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz Bey ile aramızda geçen bir konuşmada kendisine 3. yıl etkinliğini sordum. O da ‘Bir sürprizimiz var. İzmir’de olacak gibi görünüyor.’ dedi. Kendisi bunu söylediği andan itibaren biz onu bir sır gibi sakladık. Ardından 21 Ekim’den itibaren konuyla ilgili gerekli resmi prosedürler yerine getirildi, teşkilat olarak görevlendirmeleri yaptık. Sayın Genel Başkanımız alana girdiğinde 81 ilin il başkanları, başkanlık divanı, genel idare kurulu milletvekillerimiz ile birlikte alandaydılar. Pandemi kuralları içinde ne kadar büyük bir kutlama yapılabilirse biz de o oranda kutlamalarımızı gerçekleştirdik. Biz alandan çok mutlu ayrıldık. Sayın Genel Başkanımız da çok mutlu ayrıldı. İnşallah 4. yaşamızı Millet İttifakı’nın iktidarıyla yaparız bunu” diye konuştu.

“ARAMIZDA BİR SIR OLARAK KALDI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kutlama programı için İzmir’de olduğu gün Çiğli’de bir parkın açılışına katılmış ve parka rahmetli ağabeyi Nihat Gürer'in isminin verildiğini görünce gözyaşlarına hakim olamamış, alanda duygusal anlar yaşanmıştı. Başkan Kırkpınar, Genel Başkan Akşener’e yapılan duygusal sürprizin perde arkasıyla ilgili şunları söyledi; “Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü bundan yaklaşık iki ay önce CHP Genel Merkezi’ne ziyarete gideceğini ve İYİ Parti Genel Başkanımızı da Genel Merkez’de ziyaret edeceğini söyledi. Kendisi ziyaret dönüşünde beni arayarak ‘Ziyaret güzel geçti. Çok özel şeyler paylaşacağız’ dedi. Sonrasında belediyenin 500 gün sunumunda beraber olduk ve orada sürpriz detayı ayrıntılanmaya başladı. Kendisi bana Sayın Genel Başkanımızın abisi Nihat Gürer Bey’in adının verileceği bir park projesi olduğunu söyledi. Ben de hem şaşırdım hem de çok mutlu oldum. Ardından alanı gördük, kafamızda ayrıntıları şekillendirdik. Sonrasında ben Genel Başkanımızın özel kalemini arayarak 3. yıl kutlamasının 25 Ekim’de İzmir’de olacağını kesinleştirdim. Tarih de belli olunca Utku Başkan ile görüşerek parkın açılışını kutlama gününe denk getirip getiremeyeceğimizi sordum. Kendisi de bana ‘Yetişriririz’ dedi. O günden sonra bu konu ben, Utku Gümrükçü ve özel kalem... Üçümüzün arasında bir sır olarak kaldı. Ardından Sayın Genel Başkan’ıma bir park açılışı olduğu ve ziyaret edilip edilmeyeceği sorulmuş kendisi de kabul etmiş. Örtünün indiği ve Sayın Genel Başkanımızın abisinin ismini ve resmini görüdüğü ana kadar ne onun ne de başkasının hiçbir şeyden haberi yoktu. O an çok duygu dolu anlar yaşandı. Genel Başkanımız çok duygulandı. Ben de çok duygulandım. Ben duygulu bir insanımdır ama pek ağlamayı beceremem ama o an ağladım. Hakikaten son yılların en duygusal anlarından birini yaşadım.”

“BU BİR NEZAKET KURALIDIR”

Kutlamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve farklı partilerden de birçok üst düzey yönetici katıldı. Siyasette bu tarz etkinlik davetlerine katılmanın nezaket kuralı olduğunu ifade eden Kırkpınar, “Katılımcıların 3. yaş günümüzde yanımızda olmaları bizi onurlandırdı. Beşeri münasebetlerde siyasi rakip de olsanız var olan bir şeyin içerisinde olmanız gerekir. Bu bir nezaket kuralıdır. Vakti ya da imkanı olmayan siyasi yöneticiler de oldu. Onlar da mesajlarını ilettiler. Sayın Genel Başkanımızın da kürsü konuşması bugünkü Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreçle ilgili çok anlamlı, bazı yerleri manidar, çok güzel bir konuşma oldu” dedi.

“NEDEN KATILMADIĞI KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM”

İYİ Parti’nin 3. Yıl kutlamalarına partinin 81 il başkanı, ilçe başkanları ve birçok üst düzey yöneticisi katılırken partinin kurucularından olduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ise kutlamalara katılmaması dikkat çekti. Başkan Kırkpınar, son zamanlarda parti üyeleri ile yaşadığı gerginliklerle gündeme gelen Çıray’ın kutlamaya katılmaması ile ilgili, “Biz İYİ Parti İl Teşkilatı olarak burada ev sahibiyiz. İki de milletvekilimiz var. Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray... Bu davetiye mekanizması nasıl gelişti ne oldu onu bilmiyorum ama kendileri dün akşam bizimle beraber olmadı. Neden katılmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Bir mazereti mi var başka bir düşüncesi mi var onu bilemiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olursam ancak o zaman kutlamaya katılmaması konusunda bir yorumda bulunabilirim” şeklinde konuştu.

“NEDEN KALDIRDIĞINI KENDİSİNE SORMAK LAZIM”

Aytun Çıray, dün gerçekleştirilen kutlamaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj ile ilgili bir paylaşım yaparak makas ayrılığı konusunda haklılığının ortaya çıktığını ifade etmiş ve “Zaman çok hızlı işliyor. Ve haklılığım ortaya çıkıyor, çıkacak. Son kurultayda makas değişikliği yapıldı” demişti. Çıray ardından paylaşımını silmişti. Çıray’ın sözleri hakkında herhangi bir yorumu olmadığını ifade eden Başkan Kırkpınar, “Benim yapacağım bir yorum yok. Kendisi hem devlet bürokrasisinden gelen hem de siyaseti farklı partilerde yapıp üçüncü partisi olarak da İYİ Parti’de milletvekili olmuş biridir. Ne yazdığını kendisi herhalde  iyi biliyordur. Neden kaldırdığını da kendisine sormak lazım” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.