Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırgöz’den 6 ay değerlendirmesi

Başkan Kırgöz’den 6 ay değerlendirmesi

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yerel seçimlerin ardından geçen 6 aylık görev süresini vatandaşlarla bir araya gelerek düzenlediği Halk Buluşması’nda vatandaşlara değerlendirdi. Başkan Kırgöz’den 6 ay değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 28.10.2019 - 10:43

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 6 aylık görev süresini değerlendirdiği Halk Buluşması’nı birim müdürleriyle birlikte gerçekleştirdi. Dikili Belediyesi Konferans ve Düğün Salonunda düzenlenen Halk Buluşması’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Aşkla geçen 6 ay

Konuşmasında ilçede çok kısa sürede birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, , “Mali yapısı kötü bir belediyenin kentine ev sahipliği yapıyor olabiliriz ancak hiçbir zaman bu bahanelerin arkasına saklanmadık. Nasıl bu kentte yaşayanlarımız ile “Birlikte Dikili” olduysak işçi kardeşlerimizle de “Bir” olduk. Dünü geride bırakarak güzel ilçemizin geleceği için omuz omuza, kol kola işlerimize sarıldık. Bu süre zarfında geçmişe nazaran biz Büyükşehir Belediyemiz ile temaslarımıza çok önem verdik, kavgacı bir dil yerine barışçıl ve kalıcı bir yol izledik. Büyükşehir Belediyemiz ile hummalı çalışmalarımız 6 aylık kısa bir zaman diliminde de olsa etkisini gösterdi. Dikilimiz için canla, başla, aşkla çalıştık. Yaptığımız çalışmalarda tek hedefimiz vardı o da Dikili’yi geleceğe taşıyacak işlere imza atarken, vatandaşlarımızın daha fazla yüzünün gülmesini sağlamaktı. Bu amaçla 6 aylık kısa bir süre de hem hemşehrilerimiz için hem de Dikili’miz için kalıcı dokunuşlar gerçekleştirdik” dedi. 

Yol çalışmaları

İlçenin en büyük sorunları arasında yer alan kent içi trafik sorununu azaltmak için çevre yolunu Dikili’ye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Kırgöz, “ Dikili’mizin trafiğine nefes aldıracak çevreyolu projemizi hayata geçirdik, Bademli, İslamlar ve Kabakum mahallelerimizi 15 kilometre sıcak asfaltla buluşturduk. 20 bin metrekare kilit parke ve granit taşı döşedik. 10 kilometre üretim yolu açtık, 25 kilometre mevcut üretim yollarının sathi kaplamasını gerçekleştirdik. İhtiyaç duyulan her noktada yol çalışmalarımızı gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Dikili’nin su ve jeotermaline önemli dokunuş

Dikili’nin suyu ve jeotermali için de kolları sıvayan Kırgöz, “Uzun yıllardır ilçemizin suyunu veren ancak zamanla yıpranmış olan 22 kilometrelik iletim hatlarının yenileme çalışmasını başlattık. Jeotermali daha sağlıklı şekilde kentimize ve abonelerimize ulaştırmak amacıyla çelik boru hatları yenileme çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Kent yeni yüzüne kavuşuyor

Dikili’de yeni sosyal alanları kente kazandırmak için sürdürdüğü çalışmaları da anlatan Kırgöz, “ Çağın ihtiyaçlarına cevap veren sokakları hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. “Yaşayan Sokaklar” projesinin startını verdik, 13 sokak için temaslarda bulunduk. Zamana yenik düşen kentimizin simgelerinden olan Olof Palme anıtında oluşan çatlaklar için de yenileme çalışmalarımızı başlattık” ifadelerini kullandı.

Yeşile, eğitime ve spora büyük önem

Yeşil alan, eğitim ve spor için yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Kırgöz, “Yeşil alan çalışmaları kapsamında 20 bin metrekare çimlendirme, 895 ağaç dikimi, 12 bin adet süs bitkisini Dikili’mizle buluşturduk. Eğitim önceliğimiz dedik geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza eğitim setimizi hediye ettik. Sağlıklı nesiller için spora önem verdik, Dikili Erdal İnönü Stadı’mızın yan sahalarını çimle buluşturduk” dedi. 

Turizm ve kültürel etkinliklerle kalkınan bir kent

Dikili’yi hem kültürel etkinliklerle hem turizmiyle ayakta tutma hedefinde olduklarının altını çizen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Kültür sanat etkinlikleri ve festivallerimizle büyük beğeni topladık. Yaz konserleri ile başlayan kültür etkinliklerimizin finalini 3 gün boyunca süren Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivalimizle taçlandırdık. Midilli-Dikili seferlerini başlatarak Ege’nin iki yakasındaki dostluğu pekiştirdik. Karşı yakaya ilk temaslarımızı kentimizin muhtarları ile gerçekleştirdik ”dedi. 

Soyer’e teşekkür

Halk buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kurulan bağın önemine de değinen Başkan Kırgöz, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve kazanan yine Dikili’miz oluyor. Bu vesileyle başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer başta olmak üzere, tüm daire başkanlarımıza, birim müdürlerimize ve tüm büyükşehir belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ederim. İnanıyorum ki geçen 6 aylık sürede olduğu gibi bundan sonrada uyum içerisinde Dikili’miz için birlikte güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Kırgöz konuşmasının ardından soru-cevap kısmında vatandaşların sorularına da cevap verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.