Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kılıç’tan yangın uyarısı: 2 saatlik keyif 20 yıla mal olmasın

Başkan Kılıç’tan yangın uyarısı: 2 saatlik keyif 20 yıla mal olmasın

İzmir’de aşırı sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte artan orman yangınlarına karşı Buca Belediyesi vatandaşları bilinçlendirme çalışması başlattı. Sosyal medyadaki paylaşımlarının yanı sıra “Ciğerlerimizi yakmayalım” sloganıyla hazırlanan açık hava görsellerini kentin dört bir yanına asan belediye, insan kaynaklı çıkan yangınlara dikkat çekti. Özellikle Kaynaklar bölgesinde piknik yapan vatandaşlara seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “2 saatlik keyif, 20 yıla mâl olmasın” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 09:14

Kentin yeşil varlığını korumak için her alanda mücadele eden Buca Belediyesi, orman yangınları için de harekete geçti. Kaynaklar bölgesinin İzmir’in akciğerleri konumunda olduğunu ifade eden Başkan Erhan Kılıç, olası bir yangına engel olabilmek için hem sosyal medyada hem de açık havada vatandaşların farkındalık düzeyini arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.  

KAYNAKLAR BÖLGESİNE DİKKAT

Bucalı hemşehrilere de bu konuda çağrıda bulunan Başkan Kılıç, “Orman yangınları konusunda herkesin tetikte olması gerek.  Biz, bir tek ağacın dalı kırılmasın diye büyük mücadeleler veriyoruz. Ancak bir orman yangını binlerce ağacın yok olmasına neden oluyor. Bu anlamda özellikle Kaynaklar bölgemiz sadece Buca için değil, İzmir için çok önemli. Bu alanın korunmasında yine hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

2 SAATLİK KEYİF, 20 YILA MAL OLMASIN

Orman yangınlarının yüzde 90’ının insan faktörüyle çıktığına dikkat çeken Kılıç, “Hemşehrilerimizi özellikle Kaynaklar bölgemizdeki ormanlar ve piknik alanları için dikkatli olmaya davet ediyorum. Hafta sonları büyük yoğunluk yaşadığımız bölgelerde bir anlık dikkatsizlik büyük sonuçlar doğurabiliyor. 2 saatlik keyif, 20 yıla mâl olmasın. Çevreye atılan her atık, söndürülmeyen her ateş, her sigara izmariti, yangın riskini arttırıyor. Tüm hemşehrilerimizi duyarlı olmaya, en ufak bir yangın ihtimalinde Alo 177’yi aramaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.