Dolar 32,4481
%0
Euro 34,8033
%0.24
Altın 2.482,910
%0.84
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kılıç’tan TV35'te önemli açıklamalar: Cezaevi ne zaman taşınacak'

Başkan Kılıç’tan TV35'te önemli açıklamalar: Cezaevi ne zaman taşınacak'

Buca Belediye Başkanı CHP’li Erkan Kılıç Kültürpark’tan canlı yayınlanan Fuar Özel programına katıldı. Başkan Kılıç’tan TV35'te önemli açıklamalar

  • Ege Postası
  • 13.09.2019 - 11:03

EGEPOSTASI - İzmir’in ulusal yayın yapan tek televizyon kanalı olan TV35 88.İEF heyecanını ekranlara getirmeye devam ediyor. Kültürpark’tan canlı yayınlanan Alper Baran Esin’in sunduğu Fuar Özel programına katılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, Buca Cezaevi’nin kaldırılması için fizik şartların uygun olduğunu belirtirken, üniversite öğrencileri için özel projeleri olduğunu ifade etti. Bucalılara seslenen Kılıç, "5 yıl içerisinde bütün bu sorunları bitireceğiz" dedi. Kılıç ayrıca "Tüm İzmirlileri fuara ve Buca standımıza bekliyoruz" dedi.

Bu yılki fuarı nasıl buldunuz sorusunu yanıtlayan Erhan Kılıç, “Bu yıl fuar çok iyi organize olmuş. Geçen yıllara göre açılış gayet iyi ve sorunsuz geçti. Pavyonlar vatandaşın ilgisini çekecek daha çok seçenek var. Benim beklentimden çok çok daha iyi. Standımızda da iyi çalışmalar yapıyoruz. İlk gün çam fidanı dağıttık. Bugün de görme engelli vatandaşlarımız için Nutuk dağıttık. Çok olumlu tepkiler aldık. Fuarı iyi görüyorum” dedi.

5 YIL İÇERİSİNDE BÜTÜN BU SORUNLARI BİTİRECEĞİZ

‘5 ayınızı nasıl değerlendiriyorsunuz'’ sorusuna yanıt veren Başkan Kılıç “Göreve geldiğimizde biz Buca’nın röntgenini çekeceğiz dedik. Sorunları hepimiz biliyoruz ama öncelikli olarak, kılcal damarlarına kadar nasıl müdahalede bulunabiliriz  onu sağlamaya çalışıyoruz. Stratejik planımızı hazır. Önümüzdeki meclis sunacağız. Projelendirmelerimizi yapıyoruz. Kamu kuruluşlarında devamlılık esastır. Özellikle temizlik konusunda iyi yol kat ettik. Buradan Bucalılara sesleniyorum bir iki ay içerisinde çok daha iyi bir aşamaya gelecek. Buca’nın temizlik gibi problemi kalmayacak. Park ve bahçelerde de pek çok yenilik yapacağız. Yollarımız ve kaldırımlarımız çok kullanılır bir durumda değil. Asfaltlama seferberliği yapacağız. 5 yıl içerisinde bütün bu sorunları bitireceğiz. Borç yükümüzle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Aldığımız tedbirlerle 5 ayda 9 milyon lira gibi bir tasarruf ettik. Önümüzdeki yıllardan itibaren temizlik işlerini hizmeti satın alarak değil, hizmeti üreterek çözeceğiz” diye konuştu.

CEZAVİ TAŞINACAK MI'

Buca’da artık kanayan yaraya dönüşen Buca Cezaevi’nin taşınmasıyla ilgili çalışmalar hakkındaki sorulara yanıt veren Kılıç, “Makam odamda 1960 yılına ait havadan çekilmiş fotoğraflar var. Baktığımızda cezaevi Buca ile Kızılçullu arasında yerleşim olmayan bir yere inşa edilmiş. Sonrasında şehrin göbeğinde kalmış. Ben hiçbir zaman siyasi nedenlerle kaldırılmıyor diye düşünmedim. Düşünmek de istemiyorum. Koşullar oluştuğunda kaldırılacağına yönelik inancım devam ediyor. Işılay Saygın’dan Piriştina’ya kadar her başkan bu konu hakkında çalışma yaptı. Ancak ben şuan sonuç alınacak bir durumda olduğumuzu düşünüyorum.  Bunu düşünmemdeki en önemle etken fiziki koşullar. Tutuklu ve hükümlü sayısı 3 bin 700. Size şöyle bir örnek vereyim; uzun yıllar inşaatı süren Kırıklar Cezaevi’ndeki hükümlü sayısı 350. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de kararları düşünüldüğünde 21. Yüzyılda böyle bir kurumun bu halle burada durması ayıp diye düşünüyorum. Umarız merkezi hükümet bir an önce cezaevini buradan kaldırır ve Buca rahat bir nefes alır. Geldiğimiz günden beri bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sürekli görüşüyoruz, bakanlığı yıpratıyoruz. Kapasitesinin üç katı mahkum kalıyor, onların şartları da çok kötü. Cezaevi kalksın kim sahiplenirse sahiplensin, kim siyasi rant sağlayacaksa sağlasın, yeter ki oradan kalksın” dedi.

TUNÇ BAŞKAN İZMİR İÇİN BİR ŞANS

Büyükşehir ve Tunç Soyer ile ilişkiniz nasıl sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Tunç Başkan İzmir için bir şans. Vizyonu olan İzmir’i okuyan ve ekibi de iyi olan bir bakşan. Buca’ya gelirsek, Tunç Başkan’ın en öncelik verdiği ilçelerden birisi oldu. Projelerin büyük bir çoğunluğu gerçekleştirip, arka sıradakilere hizmetle adaleti sağlamak istiyor. Kaynak yönünden taleplerimiz oldu, sözler verildi. Yalnızca Büyükşehir’den gelen kaynak aktarımlarıyla gerçekleşecek şeyler değil. Bizim öz kaynaklarımızla bunu yapar hale gelmemiz gerekiyor” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELİLERE ÖZEL PROJELER

Üniversite öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını Buca’dan sağlayacak bir konumda olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Üniversite öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını Buca’da karşılayacak konuma henüz gelemedik. Bunu sağlamak için sosyo-kültürel ve sportif alanlarda ortaya eserler koymamız gerekiyor. Fiiliyatta 800 bine dayanmış koca bir Buca, ama bir sinema yok, konferans salonu yok. Çok eksiğimiz var. Resmi müsabaka yapılabilecek bir spor salonu yok. Gençlerimizin sosyo-kültürel faaliyetlerini arttırmak amacıyla özel bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Buca’da sportif alanların artması için çalışmalar yapacağız. Çok büyük tesisler olmayacak, ama her bölgede olacak. Bornova’ya baktığımızda bir üniversite öğrencisi tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bizden daha iyi konumdalar, biz de o seviyeye ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.