Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kayalar: Engelsiz Menderes’i birlikte yaratacağız

Başkan Kayalar: Engelsiz Menderes’i birlikte yaratacağız

Menderes’te engelli vatandaşlara yönelik akülü araç şarj istasyonu açılışı ve farkındalık etkinliği kutlaması yapıldı. Başkan Kayalar: Engelsiz Menderes’i birlikte yaratacağız

  • Ege Postası
  • 05.12.2019 - 09:45

Menderes Belediyesi tarafından Şehit Ömer Halisdemir Parkı içerisinde yer alan ve ilçedeki engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilmelerini sağlayan akülü araç şarj istasyonunun açılışı gerçekleşti. Açılış sonrasında ise Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi’nde farkındalık etkinliği düzenlendi. Yüzlerce engelli vatandaş ve ailelerinin katıldığı etkinlik coşkuyla gerçekleşti.

Menderes’te bir ilk
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, engelli vatandaşlar için el ele, kol kola, gönül gönüle çalıştıklarını belirterek, “Engelli bireylerimizin kapalı kapılar ardında yaşamlarını sürdürmemeleri ve hayatlarını kolaylaştırmak için Menderes Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Menderes’te bir ilk olan akülü araç şarj istasyonumuzun açılışını gerçekleştirdik. Bu istasyonları ilçemizin farklı noktalarına yerleştirmeye devam edeceğiz” dedi.  



Birinci önceliğimiz

Engelli vatandaşların sesi olduklarını ifade eden Başkan Kayalar, “Göreve geldiğimiz günden itibaren 30 akülü sandalyenin tamirini yaparken, 5 akülü sandalyeyi de hediye ettik. Evde Sağlık Hizmetlerimizle engelli dostlarımızın hastane nakilleri ve fizik tedavi nakil hizmetlerini de gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç durumuna göre ailelerimize maddi destekte belediyemiz tarafından sağlanıyor. En çok önemsediğimiz bir projemiz ise engelli dostlarımızı denizle buluşturmak. Bunun için yaz aylarında ilk projemizi hayata geçirmiş ve ilk misafirlerimizi de sahil bölgemizde ağırlamıştık. Önümüzdeki dönem projemizin en büyük ayağı olan plajlarımızın engelsiz plaja dönüştürülmesi adına adımları atıyor ve tüm plajlarımızda düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İlçemizdeki tüm parklarımızı engelli çocuklarımızın fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı bulunacak hale getirmek için de kolları sıvadık. Mevcut parklarımızda düzenlemeler yaparken, yeni kazandıracağımız parklarımızın tamamı engelsiz park olarak hizmet verecek. 24 saat kesintisiz hizmet sunacağımız Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni de ilçemize kazandırmak adına adımlar atıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 4 buçuk yıllık süreçte merkezimizi ilçemize kazandırmak. Fiziki şartlarının yanı sıra sosyal projeleriyle Engelsiz Menderes’i sizlerle birlikte hep birlikte yaratacağız” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.