Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karakayalı: Soyer, Aziz Başkan'ı ikiye katladı!

Başkan Karakayalı: Soyer, Aziz Başkan'ı ikiye katladı!

TV 35 kanallarında yayınlanan Menderes Fırtınası programına konuk olan CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, projelerini ve hayallerini anlattı. Başkan Karakayalı TV35'te yapacaklarını açıkladı

  • Ege Postası
  • 08.12.2019 - 11:00

EGEPOSTASI - Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve 3 vizyon projesi olduğunu belirten CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 95 milyon lira borçla devraldıkları belediyenin bütçesini zorlayarak hizmet götürdüklerini belirtti. Başkan Karakayalı, Kiraz işleme tesisleri, et entegre tesisi kurulması gibi iki vizyon projesi olduğunu, görev süresini tamamladığında üçüncü vizyon projesi olan Kemalpaşa’ya metronun gelmesiyle hedef ve hayallerini gerçekleştirmiş olacağını söyledi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Türkiye’de tarımın kurtulması için tek yol kooperatifleşme. Büyükşehir belediyesi ile stratejik planlar yapıyoruz. Başkanımız sayın Tunç Soyer bizi birkaç kez toplayıp vizyon proje ne yaparız diye. Biz baş meyvemiz kiraz ve meyve işleme ve kurutma tesisi ile et entegre tesisi. Kırmızı etin yüzde 35’ini biz karşılıyoruz. En büyük hayalimiz kirazcının kirazını daha iyi fiyata satması. İhracatçılar kirazı Alaşehir’e götürüp işleyip Avrupa’ya ihraç ediyorlar. Bunları biz ilçemizde yapacağız. En kısa sürede bunu hayata geçireceğiz. Birinci vizyon projemiz bu. İkincisi et entegre tesisi. Üçüncü vizyon projemiz metronun gelmesi” dedi.

Önceki dönem başkanlığı süresinde açtığı dershanenin AK Partili başkan döneminde kapatıldığını ancak yeniden dershaneyi açmak üzere harekete geçtiğini kaydeden Başkan Rıdvan Karakayalı, “Dershane açıyoruz şimdi tekrar. Dershane bağımsız olacak. İzmir’in en iyi dershanesini kurmuştum. Eski Ege Sistem dershanesinin tüm kadrosunu almıştım. Pazar yerinin üzerinde, 20 derslikli olacak. Harika bir yer yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kim seçilirse o benim ilçe başkanım olur

Partisinde başlayacak olan ilçe kongresi ve sona eren mahalle delege seçimlerini de değerlendiren Başkan Karakayalı, “22’sinde yapılacakmış ilçemizde. Ben orta yerindeyim. Ne A ne B’deyim. Genel başkanımız üzerine basa basa belediye başkanı başkanlık, ilçe başkanı ilçe başkanlığı yapsın. Dahil olmayın dedi. Ben belediye başkanıyım. Sen de sen de benim partilimsin. Sandık kurulur, kim seçilirse o benim ilçe başkanım olur. Ben bu işi içine girmek istemiyorum. Ben bağımsızım arkadaşım, ben belediye başkanıyım. Hiçbir şeye karışmadım şimdiye kadar” dedi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

"2009-2014 yılları arasında sosyal belediyeciliğin tamamen oturduğu bir belediyecilik vardı. İnsana yönelik, genç odaklı bir Kemalpaşa vardı. Milli bayramları kutlayan, çocuk şenlikleri yapan, sabahtan gece saatlerine kadar spor yapılan bir Kemalpaşa vardı. Beş yıl içerisinde bunlar yok edildi. Bina ve rant odaklı bir ilçe haline getirildi. 95 milyon lira borçla devraldım. Bunları yakınmak için söylemiyorum. Müthiş bir ekonomik kriz var. Yaprak kımıldamıyor. İnsanlar emlak vergisi bile yatıramıyor. İller Bankası’ndan gelen payımızın yüzde 60’ı borca kesiliyor. Taş döşetmişler (övünüyorlar), 8yıl 12 yıl vadeyle borç almışlar bunun için. Konferans salonu yapmışlar bir tane, 30 trilyon borç var. Faizini ödüyoruz. Düğün salonu, kapalı yüzme havuzu yapmışlar. Aylık masrafı 50 milyon lira. Tüm işleri ranta dönük. Onlarla boğuşuyoruz.

Kötüyü gören iyinin kıymetini bilir

Kötüyü gören iyinin kıymetini bilir. Bizim başkanımız nur alem nur dediler ve tekrar getirdiler. Umudumuz var. Dev gibi büyükşehir belediyemiz var arkamızda. Eskiden yaptığımızın daha fazlasını yapacağız. Yakın zamanda tekrar eskiye dönüş olacak. 23 Nisan’da uluslararası çocuk şenliğini de tekrar hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız hep insan odaklı olacak. Bina falan yapmayacağım. Bina para demek. İnsanların cebinde para yoksa, baba çocuğuna harçlık veremiyorsa istediğin kadar bina yap. Önce karnı doyacak, çocuğunun eğitimini sağlayacak. Ekibimiz gayet güzel.

4 köyümüzü daha marka yapacağız

4 köyümüzü daha marka yapacağız. Kültür turları düzenlenecek. Doğal ürünler var bizde. Kooperatifleşiyoruz şimdi. Türkiye’de tarımın kurtulması için tek yol kooperatifleşme. Büyükşehir belediyesi ile stratejik planlar yapıyoruz. Başkanımız sayın Tunç Soyer bizi birkaç kez toplayıp vizyon proje ne yaparız diye. Biz baş meyvemiz kiraz ve meyve işleme ve kurutma tesisi ile et entegre tesisi. Kırmızı etin yüzde 35’ini biz karşılıyoruz. En büyük hayalimiz kirazcının kirazını daha iyi fiyata satması. İhracatçılar kirazı Alaşehir’e götürüp işleyip Avrupa’ya ihraç ediyorlar. Bunları biz ilçemizde yapacağız. En kısa sürede bunu hayata geçireceğiz. Birinci vizyon projemiz bu. İkincisi et entegre tesisi. Üçüncü vizyon projemiz metronun gelmesi. İki organize sanayi bölgesine sahibiz. 30 bin kişi her gün Kemalpaşa’ya gelip çıkıyor. Saat beş buçuktan sonra trafik sıkışıyor. Halilbeyli tarafına kadar uzansa metro, ki çok basit. Orta vadede dedi Tunç Başkan. İnşallah kısa vadede olur. İzmir rahatlayacak olursa. İzmir’in doğuya açılan penceresi Kemalpaşa.

Kooperatifleşme çok önemli

Bizde zeytin de var. Şeftali, armut var. Bunların sanayi ürünü haline getirilmesi önemli. Fuarda kurutulmuş kiraz satıyorum, kilosu 90 lira. Bu yıl yapmaya başladık. Diğer meyveleri de kurutabiliriz. Bunu kendimiz yapacağız ve alım garantili olacak. En büyük sorun pazarlama çünkü. Kooperatifleşme çok önemli. Üretici için de tüketici için de. Tüketici de organik temiz gıda tüketebilecek. Tarhana, bulgur, zeytin, erişte, salça yapılıyor köylerimizde. Bunları alıp kooperatiflerde satarsak insanlar organik, temiz gıda tüketmiş olacaklar.

Neptün Hanım'a çok teşekkür ederiz

Öğretmen kökenliyim. Hayatım eğitim ve  sporla geçti. Kemalpaşa çok göç alan bir yer. 3 vizyon projemi hayata geçirirsem mutlu olacağım. Neptün hanım belki on kez geldi Kemalpaşa’ya, çok teşekkür ederiz. Aile bütçesine katkı sağlayacak işlerle uğraşıyorlar.

Partili muhaliflere söylüyorum…

5 yıl İş Kur’dan 300 kişi çalıştırmış. Aylık belediyeye maliyeti 15 trilyon. Gelirlerimizin yüzde 60’ı kesiliyor. 95 milyon lirayı buyur sen yönet, partili muhalif arkadaşlara söylüyorum. Buna rağmen işlerimizi yapıyoruz. İki vizyon projemizi yapmalıyız önce. 2021 yılında bir gram foseftik çukurlara akmayacak. Büyükşehir ile entegre çalışıyoruz. Başkanımız bizi hiç kırmadı. Dershane açıyoruz şimdi tekrar. Dershane bağımsız olacak. İzmir’in en iyi dershanesini kurmuştum. Eski Ege Sistem dershanesinin tüm kadrosunu almıştım. Pazar yerinin üzerinde, 20 derslikli olacak. Harika bir yer yapıyoruz.

Panolarda şu şu maddeleri geçirmediler diye ifşa edeceğim…

Meclis salonunu dereye götürmüşler. Belediyenin üzerine meclis salonu yapıyorum. Ocakta meclisimizi burada yapacağız. Canlı da yayınlayacağız meclis toplantılarımızı. Önce üniversiteye hayır dediler biliyor musunu? İki yıllık üniversite mi olurmuş dediler. Biz olur dedik, iki yılı beş yılı mı olur dedik. Sonra fakülte de yaparız dedik. Kamuoyu baskısıyla evet demek zorunda kaldılar. Cami inşaatı yapıyordum ben. Temelini attım iptal ettiler otopark yaptılar. Burayı otopark yapalım, üstünü de kreş yapalım dedim. Hayır dediler.  Oraya yeraltı otoparkı iki katlı ve park alanı yapacağız. Reklam panolarında şu şu maddeleri geçirmediler diye ifşa edeceğim, kimse kusura bakmasın.

Memnunum diyen varsa ‘hay hay kalsınlar’

Kemalpaşa AK Parti’nin kalesi olarak görülüyordu. Orası nasılsa garanti diyorlardı. Kaybedince ne yapacaklarını şaşırdılar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. 4 milyon Suriyelinin işi n? Biz kendimizi besleyemiyoruz. Onların ne işi var burada, Kemalpaşa’da. Dükkan açıyorlar vergi vermiyorlar. Bunlara çeki düzen vermek lazım arkadaş ya. Zapt olmuyorlar. Asayiş yönünden zorlanıyoruz. Bir anket yapalım. Memnunuz diyen varsa hay hay kalsınlar. Ama memnun değiliz.

Soyer, Aziz Başkan’ı ikiye katladı

Büyükşehir başkanımız Tunç Soyer yardımda Aziz Başkan’ı ikiye katladı. Arazi yollarının asfaltlanması çiftçiye büyük katkı sağladı. Bunların bakımı var. Yüzlerce kilometreyi asfaltlamaya gücümüz yetmez. Büyük projelere katkı sağlıyorlar sağ olsunlar. Yerelde kalkınma çok önemli. 11 büyükşehir belediye başkanı partimizden. Her ay bir kentte toplanıyorlar. Bal işleme tesisi kurduk. Açılışı var. İşlenip tüm Türkiye’ye satacağız. Vizyon köyümüz Nazar Köy. Bütün köyleri marka yapmak istiyorum.

Kim seçilirse o benim ilçe başkanım olur

22’sinde yapılacakmış ilçemizde. Ben orta yerindeyim. Ne A ne B’deyim. Genel başkanımız üzerine basa basa belediye başkanı başkanlık, ilçe başkanı ilçe başkanlığı yapsın. Dahil olmayın dedi. Ben belediye başkanıyım. Sen de sen de benim partilimsin. Sandık kurulur, kim seçilirse o benim ilçe başkanım olur. Ben bu işi içine girmek istemiyorum. Ben bağımsızım arkadaşım, ben belediye başkanıyım. Hiçbir şeye karışmadım şimdiye kadar. Üyeliğin çok kaliteli olması lazım. 5 bin tane yerine bin tane partiye gönül vermiş üye olsun o bile yeter. Ben işe gireceğim diyen gelip partiye üye oluyor. Olmadığı zaman üyeliğini siliyor. Böyle üyelik olmaz ki. Delege sisteminden de vazgeçilmeli. Üye bazında sandık kurulsun, çarşaf liste olsun. Blok liste olmasın. O zaman kim kimi beğeniyor ortaya çıkıyor.  Avrupa’da bir partiye üye olmak ne kadar zor baksınlar. Öyle ben üye oldum beni yaz yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.