Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ sessizliğini bozdu

Başkan Karabağ sessizliğini bozdu

31 Mart 2019 yerel seçim sürecinde yaptığı sert açıklamalar nedeniyle hakkında disiplin süreci sürdürülen Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ sessizliğini bozdu. Karabağ, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sanal’ı hedef aldı. Karabağ, “Sağda solda benim için ‘etnik yapıma ve Genel Başkana küfretti diyormuş. Bunların hepsi dedikodu, İzmir’i parsel parsel satacaklar, ranta bulaşan insanları getirecekler.”dedim. Hakkında verilen ihraç kararı ile konuşan Başkan Karabağ, “Tüzük çok açıktır ve diyor ki; il başkanları, belediye başkanları görevli oldukları dönemde yaptıkları fiillerle ilgili MYK kararı ile disipline gönderilebilir.”dedi

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 14:59

Bayraklı Belediyesi kurucu Başkanı Hasan Karabağ, hakkında alınan kararla partisi CHP'den ihraç edildi. Kararın ardından ilk kez konuşan Karabağ, Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Hem Genel Merkez, hem CHP İl Başkanı Deniz Yücel hem de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında konuşan Karabağ, Tüzükte yer alan 63’e 2 maddesini hatırlatarak il başkanlığının ve İl Disiplin Kurulu’nun böyle bir yetkisi olmadığını söyledi.

MESLEĞİNDE BAŞARILI OLMAYAN ADAM KENTİ YÖNETEMEZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a da yüklenen Karabağ, “Sağda solda benim için ‘etnik yapıma ve Genel Başkana küfretti’ diyormuş ama bunların hepsi dedikodu. İzmir’i parsel parsel satacaklar, ranta bulaşan insanları getirecekler dedim. CHP başka bir yola doğru eviriliyor. Mevcut başkan çalışanlar üzerinde terör estiriyor. Evini geçindiremeyen, iş hayatında, mesleğinde başarılı olmayan adam kenti yönetemez. Psikolojik sorunları olan adamları getiriyorlar. Kamuya memur alırken rapor istiyoruz. Belediye başkanı milletvekili yaparken psikolojik rapor istemiyoruz. İşini başaramamış adam, gelmiş başkan olayım demiş, yapmışlar. Sokağa inmiyor inmesin de zaten tehlikeli oluyor. Ayrıca sokağa inmek demek sorun çözmek demektir. Kendinle barışık olacaksın, insan seveceksin, adamın kendiyle problemi var. Benim dönemimdeki kişileri görevden aldı, alabilir ama yerlerine belli bir etnik yapıdan kişileri getirmek doğru değil. Görevden aldığı arkadaşları etkisizleştirmek, onursuzlaştırmak, durmadan onları müfettişlerin önüne çıkarmak yanlış. O kadar yalancı, kötü bir insan ki bu çocuk Onur Mahallesi’nde beni AK Partililer ile gördüğünü söylüyormuş. Soruyorum nerde gördün, ispatla” ifadelerini kullandı.

TÜM SÖYLEDİKLERİ YALAN!

Sandal hakkında eleştirilerine çok sert bir dille devam eden Başkan Karabağ, “Kendisini halka ve çalışanlara sorun; 142 trilyon borç vardı 50 trilyon alırız 50 alamayız dediler. 320 trilyonluk bütçesi olan belediyenin 100 trilyon borcu 50 trilyon alacağı var ve borçlarda bankaya 6 aylık vadeli. Bu belediyeyi yönetmekte ne var'

DEVLET KİMİN NEREYE GİTTİĞİNİ BİLİYOR

Tüm söyledikleri yalan. İtirazlar görüşülmeden belediye başkanı çirkin çirkin hakkımda götürmüş dedi. Yok, Kıbrıs’ta otel almışım çok meşhur oldu otelim ben de otele çalışan arıyorum.  Hırvatistan’da çiftlik almışım. Ne otel ne de çiftlik aldım bunların hepsi dedikodu. Devlet kimin nereye gittiğini zaten biliyor. Şu söylenenlerin dedikodudan başka bir şey değil, delili de yok”  ifadelerini kullandı.

İL DİSİPLİN KURULUNUN YETKİSİ YOK!

Hakkında verilen ihraç kararı ile konuşan Başkan Karabağ,  “Tüzük çok açıktır ve diyor ki; il başkanları, belediye başkanları görevli oldukları dönemde yaptıkları fiillerle ilgili MYK kararı ile disipline gönderilebilir. Yani,  MYK dosyayı hazırlayacak YDK’ya gidecek. Burada ilçe başkanı ve yönetimi istiyor deyip belediye çalışanlarını baskılayıp kahraman olmak ve mevcut belediyeye başkanını da mutlu etmek için dosyayı hazırlayıp il yönetimine gönderiyor. Ama tüzükte diyor ki sizde böyle bir yetki yok.  Şimdi biz neyi konuşacağız'

KOCAOĞLU VE İNCE NEDEN DİSİPLİNE GİTMEDİ

Hukuku bilmeyen ve uygulamayan, siyaseten hadleri olmayan bir konuda karar alıyorlar.  Siz kimsini? İl yönetim kurulu ve il disiplin kurulu benim üzerimden siyaset yapıyor. Kongreler geliyor diye ilçe başkanı belediye başkanını mutlu ediyor. Hukuku bilmeyen insanlar siyaset yapıyor, siyasi karar alıyor.  Bir kere disiplin kurulunda 4 tane hukukçu olması lazım ama 2 hukukçu var. Aziz Kocaoğlu,  Muharrem İnce, CHP’yi eleştirmedi mi onlar neden disipline gitmiyor ben gidiyorum. Benim o konuşmalarımda ağızımdan ne CHP sözü ne de kişi ismi çıkmadı. Ben gönderme yaptım onlar neden üzerlerine alıyor” diye konuştu.

‘SOKAKTA EN SEVİLEN BAŞKANIM’

 Sokakta hala en sevilen başkan olduğunu belirten Karabağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sokağa çıkalım;  mevcut belediye başkanları, mevcut il başkanı, mevcut milletvekilleri ile çıkalım kim seviliyor göreceğiz.  Partiden sildiniz ama halkın gönlünden beni silemezsin.”

‘İZMİR’İ DİZAYN ETMEK İSİYORLAR’

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'i eleştirmeye devam eden Hasan Karabağ, Kongrede kendisinden çekindikleri için böyle bir karar alındığını ileri sürdü: “Aziz Kocaoğlu’na sormak lazım bu il başkanı nasıl geldi'  2 dönemdir kongrede karşılarında oldum o yüzden beni istemediler. Tuncay Özkan ile geleceğe hazırlanıyorlar ve İzmir’i dizayn etmek istiyorlar. CHP küçük olsun benim olsun diyor o nedenle büyüyemiyoruz.  Büyük olsun hepimizin olsun demiyorlar o nedenle de iktidar olamıyoruz” dedi. 

‘LİYAKATA UYULMADI’

Belediye Başkanı olarak seçilen isimlerin bilinçli olarak tercih edildiğini liyakata uyulmadığını ileri süren Karabağ, "Mevcut yapının gönderdiği arkadaşlar bilinçli olarak seçildiler.  Genel Merkez’in kontrolünde olacaklar hem siyaseten hem de idari anlamda yönlendirilebilecek arkadaşlar seçildi. Liyakat esas alınmadı.  İYİ Parti ve HDP ile anlaştılar sessizce ittifak yapıldı ve biz olayların iç yüzünü öğrenince de seçimden çekilme kararı aldık. Bana, ‘o konuşmayı yapmasaydın’ diyorlar ancak ben aylar öncesinden adayların seçildiğini, kararlaştırıldığını öğrendim.  Ben Cevat Durak’ın Bayraklı’ya düşünüldüğünü aylar önceden biliyordum ben o yüzden yarıştan çekildim. Tunç Soyer’in dosyaları olmasına rağmen Genel Başkan’ın aklında onun olduğunu da biliyordum.

BEN KÖKTEN CHP’LİYİM. BEN KAMUOYUNA ÇIKIP KONUŞMUYORUM ÇÜNKÜ…

Yeni gelen belediye başkanlılarının hiçbir şey yapmayacağını iddia eden Karabağ,  “Bir şey yapmazlar, Türkiye 1989 dönemine dönecek.  Bunlar liyakata göre gönderilmedi, kullanılmak için gönderildi. Bu partinin Genel Başkanı DSP’den geldi.  Bülent Kuşoğlu Doğru Yol’dan geldi.  Oğuz Kaan Salıcı bu parti kapatılmalı diye imza attı ama şimdi kendisi örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı. Hedefimize varmak için ilkesizce herkesle ortak oluyoruz.  ABD’nin kontrolünde olan zihniyetle yönetiliyoruz.  Ben kökten CHP’liyim. Ben kamuoyuna çıkıp konuşmuyorum çünkü bizim partimizdeki yüzde 25’lik seçmen atadan deden Atatürkçü ve AK Parti'den nefret ediyor ama bizim yapımızı da sorgulamıyor ve olup biteni görmüyor, sadece bize gelip oy veriyor.  Siz eleştirince de suçlu oluyorsunuz” dedi.

‘SİZ DÖNÜP ÖNCE KENDİNİZE BAKIN’

Yeni seçilen belediye başkanlarının eski başkanları karaladığını dile getiren Hasan Karabağ, “Yeni gelenler geçmişi karalıyor. Başkan şöyle götürmüş, yolsuzluk yapmış bunlar çok terbiyesiz şeyler. Siz dönüp önce kendi geçmişinize bakın, özel hayatınıza bakın bunlar hiç irdelenmedi yarın hepsi patlayacak bunların. Size soruyorum 10 Aralık hareketinin CHP içinde ne işi var'”

‘HANİ YETKİNİZ YOKTU'’

İhraç edildiği yönünde eline henüz bir tebligatın ulaşmadığını aktaran Karabağ, “Bu karar bir kere hukuksuz ve tebliği gelirse YDK’ya itiraz edeceğiz. O da hayır derse partiyi mahkemeye vereceğiz. Ayrıca kimse beni ifadeye çağırmadı. Siz nasıl hukukçusunuz'  Dün yetkiniz yok diye dosyayı Ankara’ya gönderdiniz sonra yetkimiz varmış diyerek beni ihraç ettiniz” diye konuştu.

‘KONGRE SÜRECİNDE ETKİM OLABİLİR’

Bayraklı Belediye Başkanlığı için gidip hiç kimseyle görüşmediğini kurucu başkan olması için kendisine görev verildiğini söyleyen Hasan Karabağ, “Parti bana adaylık verdi mecbur olduğu için ben kimseye gidip beni aday yapın demedim. Bir gün Kemal Karataş ile yolda karşılattık ne olacak bu Bayraklı’nın hali dedim o da ‘senden iyi aday bulamayız’ dedi. Belediyede araçların yüzde 60’ı hurdaydı ben sıfırdan bir belediye yarattım. Buranın insanına çok güvendim orada hata yaptım. Tüm İzmir neler yaptığımızı gördü. Bu ihraçların tam kongre dönemine gelmesi bu çok anlamsız sizi üyelikten sildik ne deme? Kongre sürecinde etkim olabilir, insanlar gelip gidiyor, benimle görüşüyor ”dedi.

‘UTANMAZLAR SİZ KİMSİNİZ'

Seçimlerde AK Parti’ye çalıştığını iddia edenlere çok sert çıkan Karabağ,  “Beni AK Parti ile nasıl bir araya getrisini? Utanmazlar kendilerine bakmıyorlar bana laf söylüyorlar siz doğmadan ben partiliydim. Ben bıktım bu yapıdan kuruluşta çok yoruldum. Ben 2 yıl önceden beri aday değildim. Benim Büyükşehirle ilgili bir isteğim de yoktu.  Gittik arkadaşları dinledik ve sonra da çekildik. Başka partiyle de işimiz olmaz.  Bu partinin sahibi biziz kim bunlar bizler kalıcıyız onlar yolcu” diye konuştu.

DEDİKODULARI ESPİRİ MALZEMESİ YAPTI

YDK’a tarafından itirazının kabul edilmesi durumunda partide çok aktif olmasa da çalışacağını belirten Karabağ hakkında çıkan dedikoduları da espri konusu yaptı. “İtirazımız kabul edilirse partide çalışmaya devam ama çok aktif olmayız. Kabul edilmezse de Kıbrıs’taki otele gideceğim,  sizi de çağıracağım çiftlikte de dana besleyeceğim” dedi.

‘BU YAPIYA UYGUN DEĞİLİM’

29 Ekim töreninde gerçekleştirdikleri etkinlik dolayısıyla ne Genel Başkanın ne de milletvekillerinin tebrik etmek için aramadığını ileri süren Karabağ, Dava sürecinden sonra da kimsenin kendisine geçmiş olsun demediğini belirtti. Karabağ, “Bir Allah’ın kulu 29 Ekim'de yaptıklarımızı görmedi ve teşekkür etmedi. Tüm ulusal kanallarda 1 saat 22 dakika birinci haber olduk. Mahkeme süreci bitti bir kişi de arayıp geçmiş olsun demedi. Ben bu yapıya uygun değilim. Ağabey diyeceksin,  bekleyip, ceketini ilikleyip bunların kaprislerine boyun eğeceksin. Genel Merkeze gidip böyle insanlara itaat etmem. Bu dönem herkes onların beklediği adamlardan. Bu parti için Türkiye’nin geleceği söz konusu değil” diye konuştu.

‘PERVASIZCA ADAYLAR BELİRLENDİ’

Genel Başkan ile Muharrem İnce arasında yaşanan çekişmede en büyük desteğin Bayraklı’dan Genel Başkan’a gittiğini belirten Karabağ,  Muharrem İnce ile arasında çekişme başladı. İmza sürecinde biz dimdik durduk, sonuna kadar kendisinin arkasında durduk. Ama kendisi ağızını açıp hakkımızda hiçbir şey söylemedi. Benim illa da belediye başkanı olayım diye bir şeyim olmadı.  Bu ittifaklar olunca pervasızca adaylar belirlendi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.