Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ'dan mesaj seli

Başkan Karabağ'dan mesaj seli

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, konuk olduğu Radyo Romantik Türk’te Manşet programı sunucusu Abdullah Polat’ın sorularını yanıtladı. Karabağ, sıcak ülke gündeminden yerel siyasete, Bayraklı’ya yapılan hizmetlere kadar önemli konulara birbirinden çarpıcı açıklamala yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 15:12

EGE POSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  konuk olduğu Radyo Romantik Türk’te Manşet programı sunucusu Abdullah Polat’ın sorularını yanıtladı birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Karabağ’ın satır başları:

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan Başkan Karabağ, “İşte Türkiye’nin durumu ortada sokaktaki çocuklar bile biliyor. Gelişmeleri herkes üzülerek izliyor.  İç ve dış politika da yapılan yanlışlar bizi bu hale getirdi. Umarım biran önce düzelir.  Esas Suriye’ye girişin sonu ne olacak. En çok onu merak ediyoruz. Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimi birlik ve beraberliği bozmak için yapılmış olabilir. Zaten FETÖ, IŞİD ve PKK tümü Amerikan destekli örgütler. PKK’nın hedef alması normal diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Barışı hatırlatan sembolik bir yarış

Karabağ, “1 Eylül Barış koşusu Doğançay’dan başlayacak Dünya Barış Anıtı’nda son bulacak. Barışı hatırlatan sembolik bir yarış. Önemli olan kazanmak değil, katılmak umarım dünyada barışa koşar” dedi.

Bayraklı’da yok yok

Karabağ, “Pozitif ayrımcılık yapılması gereken bölgelerden biriyiz.  Bin 400 çocuğa burs veriyoruz. Bin 100 çocuğumuza kurs veriyoruz. Çocuklarımız TEOG ve Üniversite sınavlarında son derece başarılılar. Yol yapmak, kaldırım yapmak önemli ama insanın eğitimine yönelmek daha önemli bizim için onun için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitime destek için çocuklara kurslar veriyoruz.  Çeşitli kurslar, yaz spor okulları A’dan Z’ye her şey var… Bayraklı’da yok yok. İnsana dair ne düşünüyorsanız her şey var. İş-aş kurslarımız var 12 bin civarı ihtiyaç sahibine iş bulduk. İŞKUR’a teşekkür ederiz bu işler karşılıklı…” diye konuştu.

Daha fazla arkadaşları üzmemek gerekir

Alaattin Yüksel’in il başkanlığından istifasının ardından il yönetimi içinden Asuman Ali Güven’in başkan olarak seçilmesini geçtiğimiz günlerde "düşük profilli" yönetim oluştu sözleriyle eleştiren Karabağ, bu sözlerine açıklama getirdi. Karabağ, “İl başkanı hedef değil siyaseten söylenmiş biz söz siyasi söylemleri insani yerlere çekmemek lazım doğru bir laf ama daha fazla arkadaşları üzmemek gerekir o sebeple daha fazla şey söylemeye gerek yok…” dedi.

Atatürk’ün yolundan vazgeçememeliyiz

15 Temmuz sonrası oluşan tabloyu değerlendiren Karabağ, “Barış ve siyaseten bir şeyler kenara bırakıldı.  Bütün bu İslam coğrafyasındaki vahşetin sebebi onlar çıkarları için her şeyi yapıyorlar. Dünya Amerika işini çözmeli… Orantısız bir şekilde dünyayı karıştırıyor. Yeni İsrail yaratmak için herkesi kullanıyor. Ülkeler zarar görüyor. Hatanın dönmek fazilettir. Komşularımızla iyi geçinmemiz… Atatürk’ün yolundan vazgeçememeliyiz.”

Halk mağdur olandan yana tavır alır

Ordunun genleriyle oynandı. Orduda zafiyet oluştu m? sorusuna Karabağ, “15 Temmuz’un bu hareketin en büyük zararı TSK’ya oldu halkın ve dünyanın gözü önünde küçük düşürüldü. Zayıf bir Türk ordusu yaratmak için müdahale OHAL ile birlikte iktidar daha çok kendi istekleri doğrultunsa kararlar alıyor doğru değil. Bu barış İzmir’e yaradı mı her mağduriyet sonrası halk mağdur olandan yana tavır alır. Cumhurbaşkanının mağdur olduğu düşünülüyor ve mutlaka yansımıştır.”

Önseçim vardı da biz mi girmedik

Karabağ, “İlçe gençlik kollarına her türlü desteği veriyoruz 1973 yılında gençlik kollarındaydım.  CHP’de büyüdüm. CHP gençlik kollarında çalıştım sıkıntıları bilirim. Gençliği ve kadını olmayan bir yapı başarılı olamaz. Beyni ve kalbi Cumhuriyet ve Atatürk için atmayan biri bunları anlamaz. 12 Eylül partimizin yapısını değiştirdi. Dışarıdan pat pat adamlar alındı. Herhangi bir derneğe üye olan biri hemen geldi CHP ve SHP’ye üye oldu. Eskiden partide bir yere aday olmak için herkes sırasını beklerdi. 12 Eylül 1980’den önce İzmir tek bölge milletvekilleri önseçimden belirlenirdi. Halkta söz sahibi olurdu. Şimdi oradan buradan yaza yaza atıyorlar. Diyeceksiniz ki seni de atadılar.  Önseçim vardı da biz mi girmedik. Ama 1994 yılında meclis üyesi olduğum dönem önseçimden oldum. Örgütte emeğimiz var.” diye konuştu

Belediye başkanları Ankara’ya bağlanmalı

Başkan Karabağ, “Genel başkana rica ettim.  İl başkanı ve ilçe başkanı grup başkanı olmasın dedik. Ankara’ya bağlayın genel başkan yardımcısına bağlı kalsın. Birbirleriyle uğraşmasınlar diye böylece il veya ilçe kongresinde belediye başkanları kongreyle uğraşmayacak. Belediye meclis üyesi olmak çok önemli… Ama bazıları küçük hesap peşindeler belediyeleri alırsak çocuğumuz orada iş bulur bu küçük hesaptır. Ülkenin meselesi halkın sorunları onlar için önemli değil. O sebeple bizim partide diğer biatçı partilere göre iç çekişme daha fazla. Bir dönem ilçe başkanı olan sonraki dönem belediye başkanlığına aday oluyor. Seçimlere 2 yıl kala olan kongrelerde seçilen hiçbir yere aday olmasın. Bu karmaşıklık küçük bir tüzük değişikliğiyle olur. Böylece ilçe başkanı belediye başkanıyla uğraşamayacak. Tamamen işine odaklanacak. Genel Başkan olumlu baktı. 300-500 delegenin seçtiği ilçe başkanı, 80-100 bin oy almış belediye başkanının grup başkanı olmasın. Hiyerarşik olarak yanlış. Belediye başkanları Ankara’ya bağlanmalı. Belediye işlerini Ankara’ya rapor etmeli başarılıysa bir daha aday olmalı. Yoksa yüzü olmaz zaten. Belediye başkanları örgüt işlerine karışmasını istemiyorlarsa Ankara’daki bir yapıya bağlanacak. Tabi hakkaniyet kuralları içerisinde...” ifadelerini kullandı.

Bir sıkıntı varsa Ankara’ya gidip bildirecek

Karabağ, “Tamam, onurlu bir görev meclis üyeliği, belediye başkanlığı ve milletvekilliği ancak son dönemlerde bu görevler meslek haline dönüştürüldü. Geçim kaynağı gördüğü için her şeyi yapıyorlar. İlçe başkanı yaptırımı olmayan biri ekonomik gücü yok zaten. Belediye başkanıyla orantısız şekilde uğraşmaya çalışıyor. Dengeyi oturmak gerekir ilçe başkanı grup başkanı olmayacak. Bir sıkıntı varsa Ankara’ya gidip bildirecek medya üzerinden veya sosyal medya üzerinden eleştirmeyecek” dedi.

Aziz Bey’e sorsaydınız

Polat’ın Bayraklı’da kentsel dönüşümün ne aşamada olduğunu ve vatandşın çok merak ettiği yönündeki soruya Karabağ, “Kentsel dönüşüm konusunu bana değil Aziz Bey’e sorsaydınız. Büyükşehir’in yetkisinde bizde yetki yok. Bekliyoruz…” diye cevapladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.