Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ'dan Kocaoğlu'na sert sözler: Biz kaçak dövüşmüyoruz

Başkan Karabağ'dan Kocaoğlu'na sert sözler: Biz kaçak dövüşmüyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kapatılan pazar yeriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun bazı sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirten Karabağ, "Biz kaçak dövüşmüyoruz. Kaçak dövüşenleri herkesi görüyor. Allah bütün siyasilere akıl fikir versin” dedi. Başkan Karabağ'dan Kocaoğlu'na sert sözler

  • Ege Postası
  • 19.04.2018 - 13:38

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kapatılma kararı Danıştay tarafından da onaylanan Özkanlar pazarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ana aktör olduğunu vurgulayan Karabağ, “Söyledikleri şeylerde doğru olmayan yanlar var. Mansuroğlu’nun pazar yerine ihtiyacı yoktur’ lafı asla söylenmedi. Söylenen, ‘Mansuroğlu halkı o pazarın oradan kaldırılmasını kabullendi’ Bu telefon görüşmelerinde kayıtlı. İtirazı olan varsa, Telekom’dan ilgili GSM operatöründen ister. Eğer bunu ben söylediysem halkımızdan özür dileyeceğim, eğer söylemediysem Aziz Bey’in özür dilemesi gerekir” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gündeme Bakış’a yaptığı ziyarette Danıştay kararı ve ilgili yasa maddesiyle kapatılan  pazar yeriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Foça’da bir açılışta pazar yeri konusuyla ilgili sözlerini değerlendiren Başkan Karabağ, “Bilinçaltında farklı sebepler olabilir. Kongre süreçleri var, kurultay var. O süreçlerde hayal kırıklıkları var. O sebeple böyle bir tavır içerisine girmiş olabilir. Söyledikleri şeylerde doğru olmayan yanlar var. Örneğin bir telefon görüşmemizde, “Benim eski bir dükkanım var. Onun arkasında bir alan var orası pazar olur mu'’ dedi. Ben ‘olmaz’ dedim. Bahsettiği yer Değirmen Kafenin arkası olan bir alan. Oranın yarısı park. Küçük bir alan. 800 tezgahın sığması mümkün değil. Zaten sokak arası. Danıştay kararı var. ‘Sokak arasında pazar yeri kuramazsın’ diyor. Konuşmamızın devamında dedim ki, ‘Zaten Mansuroğlu halkı bu pazar yerinin kaldırılması konusunu kabullendi’ dedim. Şimdi, bu kısa telefon görüşmesi. Bu konuşmaya istinaden, herhalde başkan konuşmayı yanlış hatırladı. ‘Buraya Pazar yeri kurma ihtiyacı yoktur’ anlamı çıkardı! Aziz Bey Kamuoyuna, ‘Ben yer gösterdim. Başkan ‘olmaz’ dedi ve Mansuroğlu Mahallesi’nin pazar yerine ihtiyacı yoktur’ diye bir açıklama yaptı. Benim söylediklerimi nasıl böyle anlamış bilmiyorum. Ben bunu anlamadım” dedi.

SÖYLEDİĞİ DOĞRU DEĞİL
Kocaoğlu’nun sözlerinde yanlışlar olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Söylediği doğru değil. Ben böyle bir şey söylemedim. İkincisi Mansuroğlu Mahallesi’nin pazara ihtiyacı olmadığını söylesem, yıllardır biz yer için çırpınmayız. 2012’te mahkeme süreci başladı 2013’te biz Büyükşehir Belediyesi’ne Telekom binası arkasındaki alan için plan değişikliği teklifinde bulunduk. Burası eğitim alanı bu alanı Osmangazi’deki itfaiye alanı olan yerle takas edelim. İtfaiye alanı belediye hizmet alanı olarak genişletelim, o kapsamda buraya otoparklı bir pazar alanı yapalım’ diye plan götürmüşüz. Büyükşehir bunu reddetmiş. Güya ‘Pazara ihtiyacımız yok’ demişim ya! Bu sözle yaptıklarımız çelişmiyor m? Çelişiyor. Meclis üyeliğinden gelen bir kişinin, bir belediye başkanının bunu söylemesi mümkün değil. Bu kadar büyük bir mahallenin planlamasında zaten hatalar var. Pazar yeri ayrılmamış. Metin Oktay parkının hemen karşısında terkten kazanılan 2 bin metrekare alanda bir proje hazırladık. Oraya muhtarla gittiğimizde, vatandaşlara projemizi anlattığımızda bölge sakinleri buna şiddetle karşı çıktı. O bölgede başka yerde yok. Yapılması da mümkün değil. Aziz Başkan, kongre öncesi ziyarette kendisine, ‘Olgun Bey’le görüşün Mansuroğlu pazarını viyadük altına taşıyalım’ dedim. O da bana, ‘Tamam. 2004’te belediye başkanıydım. Orayı istedim. Karayolları kabul etmedi. Bana göre en uygun yer orası. Ben de Olgun Bey’le görüşürüm’ dedi.  Biz de pazarı kaldırdık. Viyadük altı için girişimlerde bulunduk. Karayolları orayı bedelsiz vermeyi kabul etti. Süreç bu”

HAKLI BİR GEREKÇE DEĞİL!
Kapatılan Özkanlar pazarında esnaflık yapanlara çeşitli teklif götürdüğünü anlatan Başkan Karabağ, bunların hiçbirinin kabul edilmediğini söyledi. Karabağ, “Pazarcı arkadaşlara Bayraklı’da başka pazar yerlerini önerdim. Örneğin; Çamkıran pazarını önerdim. ‘Hafta bir gün giyim pazarı yapılım. Sığmazsanız, gıda satanları başka pazarlara dağıtalım’ dedim.  Temsilciler ‘tamam’ dedi. Gıdacılar isyan etti. Dağılmayı kabul etmediler. Diğer pazarları önerdim. ‘Bize uzak. En uygun yer, viyadük altı’ dediler. Aziz Bey bir meclis toplantısında, AK Partili meclis üyelerinin, ‘bu işi çözün’ demesinin üzerine, ‘arkadaşlar biz viyadük altını 2004 yılında istedik, Karayolları vermedi. Ondan sonra Bornova’da katlı pazar yaptık. Biz bu pazarı boşuna mı yaptık. Bu Bayraklı’nın sorunu’ dedi ve çıktı. Bu da bana mantıklı gelmiyor. Ben 6’ncı pazar yerini yapıyorum. Pazar yerinin olması orada başka bir pazar yerinin kurulmasının bahanesi olamaz. Haklı bir gerekçe değil. İşin iç yüzü bu. Bunun iç yüzünü pazarcı arkadaşlar öğrendi. İlk önce geldiler eylem yaptılar. Özgürce, ‘başkan istifa’ dediler. Biz makul karşıladık. İş Büyükşehir’e dönünce polis, cop devreye girdi. Pazarcılar çözümün viyadük altından başka yerde olmadığını biliyor ve çözümü genel başkana aktardılar. Pazarcılar Aziz Bey’in Olgun Bey’le konuşmasını bekliyorlar” dedi.

KONUNUN ANA AKTÖRÜ KOCAOĞLU ÇÜNKÜ…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun pazar konusunun ana aktörü olduğunu savunan Başkan Karabağ, “Çünkü çözümü reddetmiş. Plan değişikliğinin önü kapanmış. Ayrıca pazar yerinin viyadük altına taşınmasıyla ilgili önce ‘tamam’ demiş. Kongreye üç gün kala biz Aziz Bey’le ayrışında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tesadüfün bu kadarı ‘Biz Pazar yerini viyadük altında istemiyoruz’ diye açıklama yapmış. Aziz Bey’in burada bence müdahalesi var. Olgun Bey’le görüşmek sorunu çözmüyor. Aziz Bey var konun içinde. Emekçi Kadınlar parkı olarak isimlendirdiğimiz, içerisinde 40-50 yıllık ağaçların olduğu bir yerden bahsedildi. ‘Pazar yeri burada olmaz mı’ dendi. Orasının olması mümkün değil, çünkü yeşil alan. Böyle bir şey olur m? Bana, ‘parkları boz, pazar yeri yap’ diyorlar. Olur m? Tabi ki olmaz!

İLÇE BAŞKANIMIZIN GİDİŞİNDEN BİLGİM VARDI
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in pazar yeriyle ilgili genel başkana gitmesinden bilgsinin olduğunu belirten Başkan Karabağ, şunları söyledi: “İlçe başkanımızın Ankara’ya gideceğinden haberim var. Çünkü bazı milletvekili arkadaşlar oda başkanını götürdüler ve işin iç yüzünü tam olarak anlatmadıklarını biliyorum. Genel başkanın, ‘ben Hasan Bey’le görüşürüm’ şeklinde bir mesajını aldığım için, tam konunun kendisine anlatılmadığını anladık ve konunun kendi cephemizden önerilen yerin resimlerini, olması yerin resimlerini ilçe başkanımız götürdü. İlçe başkanımız meclis grubunun başkanıdır. İlçe başkanının işi midi? Aziz Bey kongreden önce ilçe başkanıyla görüşmeler yaptı. İlçe başkanını da bir yeri var”

KİM YALAN SÖYLÜYORSA ÖZÜR DİLESİN
Kocaoğlu’nun Foça’daki bir çalışta pazar yeri konusunu gündeme getirmesiyle ilgili Karabağ, “Yapılmaması gereken bir hareket. İçerisinde doğru olmayan sözler var. Ben bunu kamuoyu önünde dillendirmedim. Benim tarafımdan, ‘Mansuroğlu’nun pazar yerine ihtiyacı yoktur’ lafı asla söylenmedi. Söylenen, ‘Mansuroğlu halkı o pazarın oradan kaldırılmasını kabullendi’ Bu telefon görüşmelerinde kayıtlı. İtirazı olan varsa, Telekom’dan ilgili GSM operatöründen ister. Eğer bunu ben söylediysem halkımızdan özür dileyeceğim, eğer söylemeseydim Aziz Bey’in özür dilemesi gerekir. Biz kaçak dövüşmüyoruz. Kaçak dövüşenleri herkesi görüyor. Allah bütün siyasilere akıl fikir versin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.