Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ’dan çarpıcı mesajlar'

Başkan Karabağ’dan çarpıcı mesajlar'

Partililer ve çalışanlarıyla bayramlaşma töreninde buluşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ekonomik sıkıntı bahane edilerek belediyelerin iller bankasından gelen bütçesinin yüzde 30 azaltıldığına dikkat çekerek, saray kontrollü bir yerel yönetim sisteminin getirilmek istendiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2018 - 17:11

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hükümet baskı altında, ekonomik sıkıntıdayız dedi. Belediyelerin gelirlerinden, iller bankasından gelen payda yüzde 30 kesti. Dolayısıyla zaten ilçe belediyeleri temizlik işi ve günlük işlerini zor yapabilen belediyeler iken bizlerin elini kolunu bağlayan bir yola doğru gidiyoruz. Duyduğumuza göre artık bütçeleri de saraydan Berat Albayrak kontrollü harcamaya başlayacakmışız. Yani giderek bu iş saraya doğru yönleniyor. İnşallah küçük belediyeleri kapatmazlar. Küçük belediyeleri kapatıp belediye sayısını azaltıp, saraydan kontrollü bir yerel yönetim istiyorlar” dedi.

BENİM ÖNCELİĞİM İNSANDIR

Ekonomik krizin yerel yönetimlere de yansıdığını dile getiren Başkan Hasan Karabağ, görev süresi boyunca çalışanların maaşlarını aksatmadığını söyledi ve önceliğinin çalışan insanlar olduğunu söyledi:

“Ülkedeki bütün sıkıntı yerele de yansıyor. Üretmeyen bir ülkenin belediyelerinin de gelirleri azalıyor. Ucu ucuna denk getirmeye çalıştığımız bir bütçeyle götürüyoruz. On yıldır görevdeyiz, hiçbir maaş gecikmeksizin ödeniyor. Diğer belediyelerde duyduğunuz sıkıntıyı çalışanlara yansıtmadan, maaşları zamanında veren bir belediye olduk. Parasız pulsuz bayram olmayacağına göre ilk hedefimiz para diyoruz. Ticaret yapanlar riske girsin. Devlet bizden alacağını biraz beklesin diyoruz. Önce sizi düşünüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar diyoruz. Başka çaremiz yok. On yıl sonra bir gün çalışanları mağdur edecek bir tablo yaşatmadığım için kendimi mutlu adeddiyorum. Benim önceliğim insandır, çalışandır, emeklidir, memurdur, maaşlı insandır.”

BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLER UCUBE,KİMSE BİRBİRİNİ KANDIRMASIN

17-25 Aralık ve 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de seçim güvenliğinin sona erdiğini, seçim yapılıyormuş gibi bir ortam oluşturulduğunu kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,

“17-25 Aralık ve 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de seçim güvenliği bitmiştir. Seçim yapılıyormuş gibi bir ortam var. Sonuçları önceden belli. Hiçkimse birbirini aldatmasın. Bundan sonraki seçimler ucube. Yerelde yapabilirler m? Göreceğiz. 24 Haziran seçimleri palavra bir seçimdi. Bakın ben size söyleyelim. Seçim sonucunu iki ay önceden bilen insanlar olur mu y? Rakam veriyorlar bir de yüzde 52 olacak diye. Urfa’da yüzde 77 oy aldığı bir Urfa ve Adıyaman ile bizi aldatıyorlar.”

SON ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE KADAR MÜCADELE SÜRER

“Bundan sonra demokrasi savaşı başka çizgi ve yöntemlerle olacak. Ama şunu söyleyeyim; seçim hileli oldu diye artık demokrasi mücadelemizden vaz mı geçeli? Böyle bir şey yok” diyen Hasan Karabağ,

“Anadolu topraklarında son Atatürkçü düşünceye kadar mücadele sürer. Bu mücadele devam eder. Faşizme karşı mücadele devam eder. Hiç sevinmesinler. Faşizme karşı omuz omuza” dedi.

ATATÜRKÇÜLÜK DE SOL SİYASET DE ANTİ EMPERYALİSTTİR

Bu sözlerinin ardından konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Karabağ, isim vermeden eleştirilerini sürdürerek, şunları söyledi:

“70 yaşında biri biraz önce bir yerde konuşma yaptı. Yav dedim sen Alaattin Çakıcı’nın avukatlığını yapıyorsun, faşizme karşı omuz omuza diyorsun, bu gerçek devrimcilerle gerçek solcularla olur. Hem Atatürkçüyüm deyip hem soldan yana siyaset yapılabilir. Çünkü ikisi de anti emperyalizm üzerine kuruludur. Atatürkçülük de sol siyaset gibidir. Emperyalizme karşı olmayan hiç kimse solcu değildir. Bunlar solcu olamazlar. Bunun söylemlerinden birini Mahir Çayan yapmıştır, Kemalistlere laf söyleyen sosyalistler siz vatan hainisiniz. Onlar emperyalizme karşı savaşmış gerçek vatanseverlerdir demiştir Mahir Çayan. Onun için alabildiğine Atatürk diyeceğiz, sol siyaset diyeceğiz, kahrolsun faşizm diyeceğiz.”

70 YAŞINDAKİ ADAM ÇIKMIŞ DEĞİŞİM DİYOR, YAV SEN ÖNCE KENDİNİ DEĞİŞTİR

Kurultay isteyen parti içi muhalefete de yüklenen Başkan Hasan Karabağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra ne olaca? Önümüzde yerel seçimler var. Az kaldı. Ben vefadan yana oldum hep. Vefasız insanların vefasızlıklarından çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim. İhanet ve vefa bir arada çekilmiyor. Dolayısıyla bizim duruşumuz kendi siyasi hayatımızda da belediyecilikte de vefayı gösterebilmek olmuştur. Değişim gerekiyorsa bu değişim İzmir’den başlasın arkadaşlar. Öyle değil m? Değişim İzmir’den başlasın, sonra Türkiye de değişir. Palavrayı bıraksın bu değişimciler. Öyle değil m? 70 yaşındaki adam çıkmış değişim diyor. Yav sen önce bir kendini değiştir. Bizim anlayışımız bu. Hiç yılgınlığa gerek yok.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ATATÜRK’ÜN AÇIKLAMASIYLA ELEŞTİRDİ

Başkanlık sisteminin tek adam rejimine dönüştüğünü dile getiren Başkan Hasan Karabağ, salondakilere Atatürk’ün neden Başkanlık sistemini getirmediğini anlattı:

“Emperyalist saldırı altındaki bir ülkede yaşıyoruz. Emperyalistlerle, işgalcilerle işbirliği yapan siyasi iktidarlar sonunda onun kölesi olur ve yıkılmaya mahkum olur. Bunu bir kere kafalarına yazsınlar. Sevgili Deniz Gezmiş, asılırken, ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ demişti. O zamanki sağ siyasetçiler ‘Komunistler Moskova’ya’ demişti. Moskova bitti. Şimdi onlar Amerikan düşmanı oldu. 50-60 yıl sonra Amerika’nın emperyalist olduğunu, Deniz Gezmiş’i astıktan sonra görebildi arkadaşlar. Atatürk kurduktan sonra Başkanlık sistemini neden getirmediniz sorusuna, benim ülkemin halkı demokratik, laik Cumhuriyetle yönetilmeye layıktır deyip parlamenter sistemi getirmiştir. Dolayısıyla 80-90 yıl önce Atatürk işin olmayacağını söylemiş. Ama ne hikmetse bugün ucube bir siyasal anlayışla, bir kişinin elinde yönetilen bir Türkiye’yiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.